Vintern ger sig inte

5 04 2023
Birgittas familjegrav.

Jag planterade lite påskliljor till våra gravvårdar i lördags. Rådet jag fick var, låt dem stå i ditt garage tills värsta kylan är över. Jag ställde dem på golvet i garaget där vi har golvvärme! (+11 grader). Döm om min förvåning när jag skulle köra ut till kyrkogården ikväll, de var redan förväxta och jag fick binda upp dem lite.

Mina föräldrar gravvård

Jag anade att vi var lite medelmåttiga i att plantera tidigt. Döm om min förvåning vi var så gott som först ut med blommor.

Nästan bara vi har planterat på Aneby kyrkogård.

Jag ville vara ute i god tid med att göra påskfint på våra gravvårdar. I morgon eftermiddag har vi planerat att fara ut med bussen. När vi var på kyrkogårdarna var det så svinkallt, så jag sa till Birgitta: ”Vi stannar hemma!” ”Nej, nu kan vi inte vela mera, vi åker ut, sa Birgitta! Så blir det!

Vi kommer inte att åka långt denna helgen. Då vi inte kunde bestämma oss för ett par månader sedan p.g.a. olika skäl, fanns det inga platser kvar nu. På Kronocamping Lidköping fans inte en enda plats på hela campingen trots 500 kr per natt och Vadstena Ställplats var fullsatt. Nu tar vi med oss både bussen och lilla bilen till Eksjö Camping Ställplats så blir vi lite rörligare, som t.ex. påskbuffé på Ullige Värdshus. Jag vägrar in i det längsta att boka i förväg, men i Eksjö brukar det vara gott om plats.

Att det faller snö i påskhelgen är inget ovanligt, men denna kyla är sorgligt.

Matts & Birgitta önskar er en riktigt Glad Påsk


Åtgärder

Information

7 responses

5 04 2023
Monica

Ha det så bra och trevligt och det låter gott med påskbuffé. Och man behöver inte åka långt men väldigt skönt med lite miljöombyte.

Tror påskliljorna står ett tag nu och som utslagna och blir fortsatt fina. Jag satte ut mina i kylan förut, kroknade dels vissa av dem, andra bara står där med knopp som jag köpte dem. Köpte före dem vita hyacinter och de fått vara i all kyla och klarat sig utmärkt. Nu är fler på gång i samma lök. Tror aldrig jag köpt dem här förr på våren, bara i England där de är en vårblomma i många fina färger. Och här klarade de vinterkylan.
Blomsteraffären väldigt tveksam om min plantering i svinkylan men jag chansar sa jag och nu vet jag så bra det går.

Oerhört trött på denna vinter men vi rår inte över den. Idag trodde maken på meteorologernas sol, inte jag, vi vaknade till snöstorm, precis hela dagen snöade det.

Och folk gått idé tror jag men vi ska träffa familj och vänner, äta gott och skratta mer. Behöver det.

För att pigga upp oss har vi tittat och lyssnat på ”Minns du sången”, 1998-2000, 24 program, vilka duktiga sångare, musiker och varma människor, så vackra, både in- och utsida, och man tänker, oro då men idag, hur det är! Men lyssnade och tog in.

Önskar er en jättefin påsk nu och ha det riktigt bra🐓☀️🐣🐰

5 04 2023
Monica

I ide ska det nog vara😄

6 04 2023
Matts Torebring

När jag sovit på saken, blev jag lite besviken på mig själv och rubriken. Vi har det inte sorgligt, vi har oro och sorg i vårt land, men vi har inte krig som flera andra länder. Även minnet av dem som gått före är bara positivt och jag saknar dem ofta. Lite dåligt väder kan vi leva med.
Vi väljer oftast You Tube, Vision Sverige eller Kanal 10 på vår tv. Där finns musik eller gudstjänst, som vi sedan kan sitta och lyssna i timma efter timma. Nortullskyrkan i Söderhamn och Smyrna i Göteborg sänder helt fantastiska gudstjänster med mycket sång och musik. (5 timmar en kväll)
Tidigare var vi trogna lyssnare till gudstjänster från Filadelfiakyrkan i Stockholm, men de har ”halkat efter lite.”

Tack för tipset med Hyacinter & Glad Påsk.

6 04 2023
bmlarsreseblogg

Idag ska vi äntligen gå och göra påskfint på kyrkogården efter vad som vi hoppas var det sista snöfallet. Vi blir hemma i påsk men i mitten på nästa vecka ska det nog bli en premiärtur med Laikan
En fin påsk önskar vi er!

6 04 2023
Matts Torebring

Ni som bor på ”Slätta” borde ha lite bättre förutsättningar för planteringar, än vad vi har här på Småländska Höglandet. Det var inte roligt att titta ut och se ännu mera snö idag.
En riktigt Glad Påsk till er.

6 04 2023
Husbilen Coralen

En tråkig låång vinter detta,men hoppas på bättre tider!
Har flera fordon som längtar ut i det fria med sina
ägare som känner sig lite insnöade i ordets bemärkelse 🙂

Glad Påsk Kram

6 04 2023
Matts Torebring

Detta känns som den längsta vintern jag varit med om sedan 1965. Då började det snöa i oktober och snöade oavbrutet fram till mitten av april. Hemska tanke, då var jag skogsarbetare …
Glad Påsk Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: