Lennart & Matts Torebring

23 02 2020

Två kusiner möts för första gången!

Matts & Lennart Torebring

Birgitta sa en kväll under veckan, nu är Lennart Torebring i Pingstkyrkan i Eksjö på lördag kväll. Samma sekund svarade jag, då lämnar vi allt annat och åker dit. Lennart satt med en kopp kaffe i handen före gudstjänsten, vid ett av borden i församlingsvåningen, när vi kom in. Trots att jag är 73 i år och Lennart 59 har vi aldrig möts tidigare.

Jag gick fram och lade mitt visitkort på bordet. Har vi träffats tidigare? frågade jag, nej aldrig svarade Lennart. Han behövde inte studera mitt kort, han kände igen mig från nätet, samt reklam som skickas till hans kyrka. Vi kramade om varandra, innan gudstjänsten började. Många är de gånger jag önskat åka till Lennarts församling, för att få hälsa på honom. Tyvärr har det runnit ut i sanden.

Nu har Lennart och hans fru Carolina, som också är pastor i samma församling, skaffat sig en sommarstuga här på Småländska Höglandet, där de har sina rötter. Rättare sagt kommer vi från Hemsta i Ydre kommun. Min farmor & farfar hade sju barn och Lennarts pappa Gunnar var ett av dem. Gunnar flyttade med sin familj till Uppsala, vilket gjorde att vi inte träffats. Totalt har jag haft som mest ett 70- tal kusiner.

Lennart Torebring, hans fru Carolina och deras fyra barn är alla pastorer i Wao Church, tidigare Södermalmskyrkan. Tidigare var Lennart med på Kanal 10 varje vecka. Så inte idag på grund av att Wao Church har en egen TV Kanal.

Under alla mina år som säljare, som egen företagare och privata samtal har jag fått frågan. Känner du Lennart Torebring! Söker man på nätet ger Lennart bara 12000 träffar mot mina 69000. Lennart har så många fler träffar i himlen att möta. Människor som räddats från ångest, oro och misär till et nytt liv.

Själv är jag född som säljare och entreprenör. Ibland har jag funderat över, var denna begåvning kommit från. När jag lyssnade till Lennart, känner jag mig liten. Lennart är den verkliga entreprenören, men för Guds Rike. Hans församling har hela 70 personer anställda. Fantastiskt! Församlingen har startat 6 nya församlingar.

Lennart nämnde kort, hur livet i vår fina huvudstad, drastigt har förändrats. Att gå ute efter kl. 21 är farligt. Gatorna fylls av barn och tonåringar som rånar allt och alla. Lennart talade om att det går runt 400 barn på gatorna nattetid, utan en bostad eller att någon tar hand om dem. Nu har de även börjat råna på dagtid.

Ingen av våra politiker har en lösning på detta. Det enda som kan lösa detta är en kristen väckelse över vår huvudstad och vårt land. Människorna måste möta en förvandling. Därför fylls farsamlingens kyrka och nya församlingar växer fram. En förvandling är på gång. Själv hoppas jag att alla goda krafter, kommer att rädda vårt fina land.

Lennart var nästan klar barnmorska, när han kände, detta är inte min väg i livet. Han kände maningen av att bli pastor. På den vägen är hela hans familj idag.

Tack Lennart för ditt besök i Eksjö. Hoppas att vi kan träffas i sommar.


Åtgärder

Information

10 responses

23 02 2020
Husisblogg

Ibland är det trevligt att träffa sina kusiner. Tänk var härligt att få mötas efter alla dessa åren.
Att söka på min ägare blir svårt, han arbetar hela tiden i det dolda. Så det finns knappt en enda träff, förutom vart han bor.

23 02 2020
Matts Torebring

Detta var roligt, eftersom så många under årens lopp, frågat om jag känner Lennart. Nu äntligen möttes vi.

23 02 2020
Monica

Vad intressant det du berättar! Och först, du ska vara stolt som gjort och uträttat så mycket och fortfarande och stolt över din fru och hon över sig själv och dig. Men ödmjukhet du har är vackert också och pigga och kreativa entreprenörer behövs på varje ort. Sen Lennart, såg faktiskt lite skriverier, han och en kollega lämnar ett stort planerat kristet event som ska bli i storstan, det gav frågetecken för ledaren har skrivit och uttryckt sig tveksamt politiskt så de lämnade när de insåg konsekvenserna. Södermalmskyrkan var mycket känd på sin tid, de hade grundskola då, nu med tror jag. Tänkte att Lennart var din lillebror trots lite åldersskillnad. Har aldrig hört talas om deras kyrka. Men i dagarna öppnar Citykyrkan sitt café igen för de ser nöden här, de ska samarbeta med LP-stiftelsen så de kan ge bättre hjälp med terapeuter och liknande förutom att bistå med mat, dusch och kläder. Folk lämnar när de rensar. Alla goda krafter behövs. Din kusin har rätt, nu tvekar vi ofta att gå ut kvällstid, tyvärr.

23 02 2020
Matts Torebring

Tack Monica, visst kan jag känna lite stolthet, men framför allt tacksamhet över att kunna gå iland med alla planer och idéer som jag haft. Utan min kära hustru hade det inte varit möjligt. Hon har aldrig sagt till mig att jag jobbar för mycket, det har jag däremot sagt till henne. Lika tacksam är jag över, att alltid fått vara frisk.

Jag läste det i Tidningen Dagen, det som du relaterar till. Så tråkigt med störande konflikter, de behövs verkligen inte. Min längtan att besöka Lennarts församling står nog kvar, trots att jag inte kan säga att jag gillar Götgatan, eller centrum över huvud taget. Det gör ont i mig att veta, att barn far så illa i vår huvudstad. Ha en bra vecka!

23 02 2020
Husbilen Coralen

Trevligt och träffa sin kusin förstår vi!
Sen att vårt land bara försämras mer o
mer är inte alls bra,hur ska det sluta ???
Här nere är det mycket lugnare,man vågar
då gå ut fast det är mörkt och sent!
Men nu har den värsta Caliman inträtt,inte
alls bra,men det avtar snart får vi hoppas.

Ha det gott hemmavid/Kramar

23 02 2020
Matts Torebring

Roligt att ni har det bra trots oväder. När Lennart föddes, på ett då stort avstånd från oss och jag själv hade fått smaken på moped och tjejkompisar. Därav träffades vi aldrig, förrän nu 59 år senare. Tråkigt att Sverige har helt tappat spåret.

23 02 2020
Nils-Åke Hansson

Kusinträff har vi på Pappas sida och har varit trevligt. jag försökte få igång på mammas sida men det blev bara en gång. Trevligt att ha lite kontakt !

24 02 2020
Matts Torebring

Jag vill minnas att vi haft en eller två kusinträffar på pappas sida. Vid dessa tillfällen var inte Lennart med. Nu är det jättelänge sedan, kanske runt 40 år.

24 02 2020
Monica

Hej igen! Undrar om orden går genom rymden. En gammal studiekompis till min man ringde, 35 år sen sist är det, de avhandlade studier och minnen men sen lystrade jag till. Han tillhör ingen kyrka vad jag vet men följer med vad som händer där med. Frågade om vi såg en kanal, gjorde vi inte, men han nämnde din kusin och tyckte det var sorgligt men nödvändigt att det måste bli avhopp av duktiga människor om det kristna eventet p g a att den som styrt upp det uttalar sig olämpligt. Hur kom ni in på det här sa jag till maken, ingen aning svarade han. Men vännen och många fler ser att något måste ske till förändring, både i Stockholm och i Uppsala och supportar alla goda krafter. Din kusin med familj kan kanske starta någon egen manifestation och med andra kyrkor. Svårt att förklara här men nog tyckte jag det var ett speciellt sammanträffande av allt. Jag hade inget sagt om ditt inlägg. Nu ska de ses, var på tiden 🙂 och ni kanske ses med, kusinen och du men instämmer om Götgatan, väldigt hetsigt att bara gå där.

24 02 2020
Matts Torebring

Återigen Tack Monica. Jag blir så glad över det du skriver. Jag ska bolla ditt inlägg vidare till Lennart. Själv förstår jag inte hur han orkar, att föra kampen vidare, till det goda, bort från det onda. Det sliter hårt! Jag är själv så enormt tacksam för alla goda krafter. Alla fina TV gudstjänster, Kanal 10 med kampanjveckan (denna veckan) som jag älskar. Jag kan sitta still i fem timmar, utan att knappt resa mig. Lika illa tycker jag om ondskan. Det är dags att vi alla blir små predikanter och evangelister för det goda budskapet.

Vad spännande story du berättar om din man. Så roligt att höra att det finns ett samtal utanför kyrkväggarna. Vi kristna borde skämmas, som stänger in oss i våra fina kyrkor. Lennart återgav i sin predikan, att han gick på Sergels Torg. Han ville bedja för någon, men vågade inte. Så satte han sig på en soffa bredvid en man och frågade om han fick be för honom och det fick han. När han tittade upp igen, var det en lång kö bakom soffan. Det är nöd i vårt land idag. Än en gång Tack Monica, för att vi kan föra samtalet vidare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: