Annan dag jul

26 12 2019
Arkivbild från Skogsgatan

Jag har mött flera som sagt, att de helt plötsligt bara blivit liggande i en intensiv förkylning nu i vinter. I natt ett par timmar efter midnatt var det min tur, då vaknade jag av en intensiv, oavbruten hosta i nära två timmar. Jag har inte orkat gå ur sängen förrän nu i kväll. Då var det skönt att gå till duschen.

Niklas & Carina ville bjuda på julmat i dag också, för tredje dagen i rad! Åk du Birgitta, sa jag. För mig själv var det ett mästerverk, att bara resa mig upp i sängen. Jag har konsumerat Emser, Fishermans Friend, hett honungsvatten med äppelcidervinäger. Peppar, peppar, nu sent i eftermiddag orkade jag att ta mig till duschen.

Jag är så tacksam för min goda hälsa. Sedan jag startade företaget 1976, har jag bara varit hemma från jobbet, i drygt en vecka. Då på grund av en blindtarmsoperation. Sedan har det blivit en halv dag ibland kanske.

Tredjedag jul är en lite farlig dag. Efter mycket arbete och kroppen får vila, kan det hända olika saker. I år har jag tagit det förhållandevis lugnt i julruschen. Annat var det tredje dag jul 1999, då kopplades mina sömnkontakter bort i hjärnan, detta på grund av stress. Nu tror jag att såren sedan dess är läkta. Jag tar fortfarande den minsta lilla sömntablett, men bara en halva av den. Om kvällarna när jag kommit in till den Gode Herden, har jag ofta sovit middag, i en till två timmar, för att sedan fortsätta att sova. Det har varit helt fantastiskt.

God fortsättning vänner ute i rymden!”


Åtgärder

Information

8 responses

26 12 2019
Rolle o Carina

Ja än så länge har vi klarat oss peppar peppar!
Ta igen dig och vila ut nu inför nyåret!

Krya på dig Kram från oss…

26 12 2019
Matts Torebring

Tack, datorn smittar i alla fall inte på det avståndet. Sedan är ni så duktiga på att motionera, det är inte vi just nu. Ni kommer att klara er!
God fortsättningskram

26 12 2019
Monica

Vila, tror du behöver det och kroppen säger det på sitt sätt. Och drick mycket vatten och det du tar, vätska är viktigast och ät precis vad du vill, tror jag är bäst och kanske se nån rolig film. Hoppas du snabbt blir bra igen. Ha det så gott du kan. Om du känner av halsen är Echinaforce comp väldigt bra, är en spray som hamnar där den ska, inte tabletter, tror det finns också.

27 12 2019
Matts Torebring

Tack för ditt tips Monca! Säkert har du rätt i allt vad du skriver Monica. Jag har en kronisk bronkit sedan ungdomsåren. När det kommer en förkylning, fastnar den ibland i detta, och då råkar jag alltid illa ut Cocillana hostmedicin brukar hjälpa. Nu var den slut så jag har beställt mera.

27 12 2019
Alm

Sov gott i Concen det ä det som gör er starka

27 12 2019
Matts Torebring

Det gick inte att sova i natt, trots varmt & gott och en skön säng. Idag har jag ”Sjukanmält mig till jobbet,” för första gången i mitt liv.

27 12 2019
Anki

Krya på dig Matts!

27 12 2019
Matts Torebring

Tack snälla, just nu är jag en zombie.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: