Till Biarritz, stopp 9

8 06 2018
IMG_4173

Nattparkering utanför ett varuhus Biarritz

Vi lämnade Troyes vid halv åtta tiden. Vi stornjöt av de fina franska vägarna. Vi hade räknat med att vara framme i Biarritz 12 timmar senare, vi hade ju bara knappt 900 km att köra på bra vägar med en fantastisk bil.

Strulet fortsatte för oss, en betalautomat tog inte emot min biljett. Där satt jag fast i tjugofem minuter med bilköer bakom mig och var maktlös. Jag ringde, jag tutade, jag blev nästan arg till slut. Jag fick till slut läsa upp varje siffra på biljetten och sedan kunde jag betala och köra vidare.

I Bordeaux fastnade vi i bilköer och en timma till försvann. Sedan var det vägarbete på den redan tråkiga vägen söder om Bordeaux.

Skärmavbild 2018-06-09 kl. 08.04.06

Satelitbild över vårt mål i Biarritz

Strax före klockan tio på kvällen var vi framme. Koordinaterna stämde, men det gick inte  att hitta våra plats i mörkret. Vi frågade fyra personer som verkade kunna sin sak, men alla sa olika. I två och en halv timma, snurrade vi runt i en massa rondeller, gränder, smala gator, med massor av trafik och folk ute.

När klockan var halv på natten, ett knäppte jag mina händer, och sa till Far i Himlen, ”Hjälp oss åtminstone att hitta några m2 att nattparkera på”. När jag kom ut ur bilen, upptäckte jag en varuhusparkering på direkten. Tala om bönesvar! Jag är trött vi den tiden, inte minst efter 900 km bilkörning i tuff trafik och leta efter ett mål på natten.

Fortsättning följer…


Åtgärder

Information

6 responses

9 06 2018
Martin Björkgren

Och i morgon ser det ut att bli blött i dessa trakter

9 06 2018
Matts Torebring

Ja på morgonen när jag sover ut, sedan blir det +25 grader

10 06 2018
Helena FREEDOMtravel

Jobbigt med sånt där krångel, både att inte kunna betala och att inte hitta fram … Till slut brukar det ju lösa sig, men förstår att ni var trötta då!

10 06 2018
Matts Torebring

Jag var trött på natten när klockan var halv ett. Sedan kände jag inget av det på morgonen. Idag sov jag till klockan nio, vilket normalt inte funnits hos mig på många år. Nu kommer det att bli bra, det har vi bestämt!

10 06 2018
Rolle o Carina

Ja ni verkar ha en tuff resa till ert slutmål söderöver!
Men nu kan det bara bli bättre,eller hur? 🙂

Ha det gott o njut lite nu/Kram

10 06 2018
Matts Torebring

Det är motgångar som skapar framgångarna. Först motgången med Kabe och sedan Concorde, visst blev det bästa tänkbara. Nu har vi det bästa av semestern framför oss.
Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: