Vi lämnar Biarritz

9 06 2018
IMG_4174

Vår Concode har har nödlandat på grönt gräs, precis där den hör hemma.

När klockan är åtta idag, tar jag min satelitkarta och ger mig ut. Nu är det ljust och på en kvart ser jag vart jag skall köra. ”Du är inte klok”, sa Birgitta, du kan inte köra ned här, men det gjorde jag.

Den fina campingen, som jag sett och tittat på så många gånger under vårvintern, bleknade bort, innan jag dragit åt handbromsen. Jag blev anvisad en tomt inne bland sly, buskar, mörkt, skuggigt, makadam och ogräs. Jag sa bara att detta accepterar jag inte. Detta är en katastrof, sa jag. På bilderna är det grönt gräs, sa jag. Det är bara till för mindre bilar, var svaret jag fick. Hade det varit 50% bättre kunde jag stannat en natt och cyklat runt och letat andra platser.

Hon förstod inte vad jag menade. I Frankrike har vi bara bilar som är max åtta meter, sa dum Jönsson. Vi har alltid haft jättestora tomter, var vi varit i Frankrike. Dessutom skulle hon ha betalt för tre veckor i förskott. Jag vill inte betala för en enda dag här, sa jag och vände åter upp för backarna.

IMG_4175

Vår tomt i kväll är 11 x 24 meter, med häck, vatten, el och milsvid utsikt.

Jag visste att det fanns en Florens Les Castel Camping, 250 km inåt land. Jag mejlade och frågade på morgonen och fick ganska snabbt svaret, att de kunde bara ta emot bilar upp till åtta meter långa. Men jag tipsar dig istället om Lac Des 3 Valles, de kan nog hjälpa dig. Så blev det, vi lämnar stadspulsen för landet, dit där vi hör hemma.

Jag var lite orolig för småvägarna inåt landet. (De flesta vet att vi hatar dem) Halva vägsträckan och upp till Marzán var fin motorväg. Sedan blev det de minsta byvägar, hundratals små byar, nästan omöjligt att mötas ibland, jättehöga gupp att krypa över och ett antal hundra rondeller.

Vi fick ett varmt mottagande, en stor plan att snurra runt på och tömma tankar efter en hel vecka on the road.

Skärmavbild 2018-06-09 kl. 21.27.31

Orienteringstavlan

Fortsättning följer i morgon…


Åtgärder

Information

15 responses

9 06 2018
Nils-Åke Hansson

Det var mycket krångel var inte första campingen känd plats?
Men nu önskar jag er en bra semester.

9 06 2018
Matts Torebring

Jo visst var det och dessutom femstjärnig. Det räckte att stanna utanför, se alla branta, trånga backar och riktigt dåliga platser.

9 06 2018
husisblogg

Härligt att höra att ni landat in i Frankrike. Hoppas nu att ni hittar fina ställen att stå på så ni kan få njuta era veckor där nere.

10 06 2018
Matts Torebring

Efter en hel vecka on the road, var det underbart att landa på grönt gräs, tömma tankarna och fylla rent vatten. Helt underbart!

9 06 2018
Husbilen Ventilen

Härligt ni kommit så långt, njut nu ordentligt.
Kram 😎😎

10 06 2018
Matts Torebring

Tack, tack, jag vaknade klockan nio idag, så nu har det börjat bra.😁😁
Kram

10 06 2018
helenavitexo

Hoppas ni snart hittar fram till en fin plats där ni kan trivas!

10 06 2018
Matts Torebring

Ja nu har vi verkligen landat på ett lyxboende och vi har bestämt oss för att trivas.

10 06 2018
Kors och Tvärs

Så skönt det vore om ni nu kunde dra i handbromsen och landa
Kram

10 06 2018
Matts Torebring

Ja handbromsen är lätt åtdragen och stödbenen är nere. Nu blir det bra!
Kram

10 06 2018
Lars Permeln

Oj, vilken otur ni har, hoppas att det vänder nu och att ni till slut k9m fram till en trivsam plats där ni kan stanna under semestern.

10 06 2018
Matts Torebring

Ja faktiskt, ibland var jag nästan rädd att fortsätta. Nu har vi hittat ett lyxboende och har betalt för två veckor framåt.

10 06 2018
Rolle o Carina

Härligt Matts,så glad för er skull att ni landat och fått det bra!
Nu kan ni bara njuta framöver och hoppas ni får sol med.

Ha det gott ”In France” monsieur a ala madame Torebrings/Kram

10 06 2018
Matts Torebring

Tack, tack, du är ju duktig på franska. När kommer du hit?
Franska kramar

10 06 2018
Rolle o Carina

Vi kommer när vi jobbat klart o åker ”Concorde” du vet! 🙂

Bonne Nuit/E’treinte

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: