Positiv syn ger 7 år extra

17 01 2017
images

Lånad bild från nätet.

Tre minuter före utsatt tid steg jag in hos min frisör i Eksjö idag. Jag såg att min frisör, tittade stort när jag steg in. Du skall inte komma idag Matts. Jo, du har skrivit så på mitt tidkort! Nej det är inte möjligt! Det är inte min stil, svarade jag. Hjälp! Det är jag som gjort fel, sa min frisör. Ge mig en ny tid bara, det är inga problem, sa jag….

I stolen satt redan en dam med påbörjad klippning. Då kan jag vänta, sa damen, Klipp Matts och ge mig en kopp kaffe när jag väntar. Nej det är inte möjligt. sa jag. Damen tog av sig sin mundering, sätt dig där i stolen, så väntar jag sa hon.

Du måste komma från annat land, sa jag. Ja, det gör jag sa damen. (det hördes inte) Då kommer du från Österbotten i Finland, sa jag. Där bor de trevligaste människorna på jorden. Ja jag kommer från Åbo, svarade hon.

I går kväll såg jag Vetenskapens Värld på TV. Programmet handlade om åldrandet och att förhindra detta, i den mån det går. Undvik att äta kött, ät mera grönt och ät mera nötter. Detta skulle förlänga livet avsevärt. Men! Var positiv i din livssyn, så förlänger du livet med sju år! Detta var något att ta lärdom av!


Åtgärder

Information

16 responses

17 01 2017
husisblogg

Vilken liten solskenshistoria

17 01 2017
Matts Torebring

Ja det tycker jag verkligen. Roligt att det finns kvar så positiva människor.

17 01 2017
Deciree

Det var väl väldigt gulligt gjort av henne:) Kram

18 01 2017
Matts Torebring

Ja visst var det. Hur många sådana vänliga människor finns det, som skulle uppoffra sig så?
Kram

17 01 2017
Helena FREEDOMtravel

Och utöver att man förlänger livet med sju år, så får man väl roligare under tiden om man ser positivt på saker! 🙂

18 01 2017
Matts Torebring

Jag kommer att le varje gång jag tänker på damen. Nu var vi tre personer som gladdes och kanske förlängde livet några cm också.

18 01 2017
Ulla & Torgny

Inte många kvinnor som skulle göra så, du såg kanske både positiv och trevlig ut….soliga hälsningar…..

18 01 2017
Matts Torebring

Kanske ännu färre herrar skulle ha gjort så också. Visst tog jag allt med ett glatt humör och sa, att jag tar en annan tid, utan minsta bekymmer. Det är bara drygt två mil hem, det gör ingenting, sa jag. Men damen var envisare.
En spisvarm hälsning från braskaminen

18 01 2017
Lennart

Positivitet kan också vara till nytta vid en operation.

Kram

18 01 2017
Matts Torebring

Ska du opereras igen? Det kan vara både positivt och negativt laddat.
Kram

18 01 2017
Rolle o Carina

Tänk att det finns så vänliga människor,Härligt!
Ja nu har man mycket positivt att vänta på framåt 🙂

2017 kommer bli ett Toppenår……..BrasKram

18 01 2017
Matts Torebring

Man gläds över en sådan här person mycket länge. Vad roligt att de finns kvar än.
Kram från Näver vid brasan

18 01 2017
Lars Permelin

Det där, att någon ställer sin plats hos en frisör till förfogande, skulle nog aldrig kunna inträffa här i Stockholm. Inte ens hos min frisör som jag har haft i över 25 år. Men, jag kan lätt förstå damen som gärna lämnar sin plats till en sådan supertrevlig gentleman som dig Matts.

18 01 2017
Matts Torebring

Är du riktigt säker nu Lars? Du är alltid så glad och positiv. Du kanske hade gjort det själv? Då finns det i alla fall en person i Stockholm, som hade gjort samma sak.

18 01 2017
Kors och Tvärs

Skönt med lättsamma människor 🙂
Kram

18 01 2017
Matts Torebring

Visst blir man både glad och överrumplad.
En braskaminkram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: