Inget ont utan något gott…

16 01 2017

Eller kan det bli tvärtom också?

img_0962

Vi parkerar bilen vid Järnvägsstationen i Jönköping.

Prydnadskålen (mitt eget namn Blomkål) har säkert blommat sedan tidigt i höstas. Den ser lite ledsen ut efter vinterkylan, men ändå fortfarande vacker.

Vill ni följa med till Restaurang Soya i Jönköping? frågade våra kära vänner. Klart vi ville det, även om jag inte kände mig helt kurant. Birgitta gick till kyrkan och spelade. Jag brukar alltid sitta med, som hennes trogna beundrare. Men inte denna gången. Jag var hemma och kurerade mig. Jag har dragits med en kraftig förkylning under veckan, samt även magen var i olag.

img_0966

Restaurang Soya i Jönköping

Natten till lördag vaknade jag och frös så jag skakade. Med en extra filt på mig, somnade jag om. Lördagen gick och allt pyssel med julen inne och ute orkade jag med.

Maten på Restaurang Soya var riktigt god. Dock kände jag mig inte helt kurant, utan åt mycket försiktigt. Jag valde bara ut de riktiga godbitarna och hoppade över allt, som skulle kunna irritera min mage. Jättegod mat, men miljön finns mera att önska.

Vi kom lagom hem, magen började värka. Jag nästan rullade runt i plågor, så ont gjorde det. Under fem- sex timmar, var magen som det värsta åskväder. Under hela den tiden lät magen, som om någon hällde en tio- liters hink med vatten fram och åter. Efter kräkningar ”med mera”, mildrades värken.

Jag stängde av väckningen på klockradion. I morgon sover jag tills jag vaknar, tänkte jag. Klockan fem över sex vaknade jag, men somnade om och sov till halv åtta. De får klara sig på jobbet utan mig, tänkte jag. Det var nog en av de första gångerna i mitt liv, med ett sådant beteende. Sedan har jag varit riktigt pigg hela dagen.

Tillbaka till inledningen av stycket, ”Inget ont utan att det har något gott med sig”! Idag var ”vågen” tyst, annars säger den, ”En i taget”. Så låga siffror har jag inte sett på vågen på säkert tjugo år. Var det min mage, influensa eller var det ”vinterkräksjukan”?

Tack till våra vänner för gemenskapen, hoppas bara inte att jag smittat någon!

 


Åtgärder

Information

16 responses

16 01 2017
Rolle o Carina

Ja det är många som är sjuka nu i vintertider!
Vi också har vart dåliga,men är nu bättre!

Bra det så man kan återuppta min dagliga Walking 🙂

Ha det gott o piggna på dig…..Varm BrasKram/LärkRot

16 01 2017
Matts Torebring

Den friske har tio önskningar. Den sjuke har bara en önskan. Bli frisk!
Spiskroks varm kram

16 01 2017
Deciree

Låter som du åkt på febersjukan som gått runt om i juletiden som värst. Sen undrar man ju om det inte var nåt i maten som gjorde att du fick så ont i magen?Visst är det så…att den som är sjuk har bara en önskan att bli frisk…men det är inte alltid att det går heller. Kram

16 01 2017
Matts Torebring

”Var rädd om magen” sa min mamma. På den tiden var det roligare att köra traktor, än att bry sig om magen. Priset för det, får jag betala idag. Det var nog inget fel på maten, jag hade dåliga förutsättningar bara.
Kram från spisbrasan

16 01 2017
Helena FREEDOMtravel

Ont i magen är ju det värsta som finns. Jag hade det väldigt sällan förr, men 2016 var nåt konstigt år då vi blev magsjuka massor av gånger … Hoppas att du mår bättre nu!

17 01 2017
Matts Torebring

Tack, i går mådde jag bra och idag lite sämre. Rättare sagt det är som vädret ute. Efter en pers som denna tar det tid att återgå, till det normala igen. Magen styr nästan hela kroppen hur man mår.

17 01 2017
Lennart

Många är sjuka nu i hela Europa.
Jag har varit förkyld sedan årsskiftet!
Krya på dig!
Kram

17 01 2017
Matts Torebring

Det är för mycket bakterier i omlopp denna tiden på året. Det drabbar många av oss. Krya på dig du också.
Kram

17 01 2017
Anki

Hoppas du är helt OK igen … annars krya på dig!
Kram

17 01 2017
Matts Torebring

Tack, lite mitt emellan läge ännu, men snart är jag nog ok igen.
Kram

17 01 2017
Lars Permelin

Jag tror att det blir svårt för dig att återvända till restaurangen Soya, brukar vara så att man förknippar illamående till ställen som man har varit på för att äta. Hoppas att du snart är på benen igen full av energi och arbetsglädje.

17 01 2017
Matts Torebring

Tack Lars. Jag kräktes upp ägg en gång i min ungdom. Sedan åt jag inte ägg på flera år. Jag mådde illa av bara lukten. I detta fallet kändes det inte så. Jag väntar ett tag att gå tillbaka, men sedan kan det vara ok igen.

17 01 2017
Lena

Aj, aj inte kul med sådana åkommor! Själv livrädd för dom baceluskerna, känns som jag nästan vill undvika tangenterna då jag skriver GOD BÄTTRING hoppas inte du smittat Birgitta nu också ;-/ :-0

17 01 2017
Matts Torebring

Tack Lena! Ett lika brusande ”Niagarafall” i magen, under så många timmar, har jag aldrig varit med om. En Gammaldansk brukar hjälpa, men inte denna gången. Birgitta har klarat sig.

18 01 2017
Kors och Tvärs

Många sjukdomar florerar. Skönt att det gick över
Kram

18 01 2017
Matts Torebring

Många gånger är det bra att få kräkas, hur hemskt det än kan vara. Sedan går det oftast över ganska fort.
En varm spis kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: