Inget nytt på G..

30 11 2016

Vad tror ni, blir det en så här grön vinter?

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Flygspaning, husnummer sett från ovan.

Lite nyhetstorka nu när jobbet tar nästan all energi. Tittade på gamla bilder från början av 2000- talet. På den tiden hade jag hur mycket energi som helst, trots att jag jobbade ännu mera då. När jag grävde ned cementringar, före det att jag planterade träd, fick jag idén att kapa av en cementring på mitten, då blir det 38. (husnumret) Totalt lade jag ned 1000- talet timmar för att anlägga vår trädgård, med skottkärra, järnspett, skyfflar och spade.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Cementringar runt träden

Det var när jag grävde ned dessa cementringar som jag fick idén att kapa av en ring på mitten. Före detta var den gröna ytan ogenomtränglig skogsmark, med mängder av skog, stubbar och sten. Varför odlade jag upp för hand? Antagligen ingen sport, att ta in en maskin. Jag var ju stor och stark.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Vår tidigare familjemedlem, Brownie, vilar  i en urna under den lilla hunden.

Varför en trave barkad massaved? Jo det var mina först intjänade egna pengar i livet. Brownie älskade att jaga ”harajössar” och rådjur i skogen, fast bara ett 100- tal meter, sedan var det inte roligt längre. Naturligtvis har de fått följa henne till sista vilan.

img_0965

Brownie 8 veckor

Brownie var den bästa vän, jag någonsin haft. I drygt 13 år var vi två oskiljbara kompisar. Hon förstod allt jag sa och jag förstod henne. Hon var en brun ”Schabrador” och hade fem svarta syskon. Hon gick lös med mig i trafiken och stannade när jag sa till. Hon var mig stort sett överallt, till och med till kyrkan några gånger.

 


Åtgärder

Information

6 responses

30 11 2016
Lennart

Lusten avtar med åren.

Kram

1 12 2016
Matts Torebring

Menar du arbetslusten?
Kram

1 12 2016
Kors och Tvärs

Håller helt med Lennart! Det finns så mycket annat som är kul än trädgårdsarbete – husbilsåka till exempel
Kram

1 12 2016
Matts Torebring

Nu har ni lite fel båda två. Ni kan inte ana, hur många tusen och åter tusen- tals telefonsamtal som ligger nedgrävda här. Det är nyttigt med kroppsarbete också.
Kram

1 12 2016
Deciree

Håller med Anette…vi gillar lägenheten så vi kan åka ut när vi vill 🙂 Och slipper allt arbete med hus sysslor;-) Tur att vi alla är olika o gör precis som vi vill:)) Kram

1 12 2016
Rolle o Carina

Bra jobbat med tomten Matts,arbete skapar hälsa och välstånd!
Så skön känsla när allt är färdigt det man gjort!
Fiffigt värre att kapa cementringarna med till husnummer 🙂
Tråkigt det måste kännas att missta en sådan livskamrat som Brownie!

Ha det gott o jobba på….Varm BjörkKram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: