”Vi är det lilla familjeföretaget”

3 10 2016

Jag tillhör dem som jobbar ännu. Jag känner ibland att jag måste informera lite, lite om arbetslivet, trots att många av er bloggvänner är pensionärer. Så håll till godo, om ni orkar läsa!

city-1

Äntligen har Bergendahl kunnat inviga sin butik Hässleholm.

Jag har under flera år läst om Bergendahls kamp, för att få bygga sitt eget varuhus, i sin hemstad, Hässleholm. Hela tiden överklaganden och motarbetade, av det stora tråkiga monopolet ICA. Jag har skrivit flera gånger tidigare: ”Jag älskar att handla på City Gross”. Nu blev jag så glad, när jag kunde läsa, att de öppnat varuhus, i sin egen hemstad. Det är jag som oftast springer iväg och handlar, när vi reser ute i Europa. ICA butiken hemma på gatan, har jag bara  200 meter till. Jag var där senast 1992 och handlade.

Skötte inte Birgitta våra matinköp, skulle jag åka 10 mil tur & retur, till Citygross i Jönköping och storhandla. Coop, Aneby, är helt uteslutet för mig. Jag älskar att handla på ”det lilla familjeföretaget, som omsätter bara 10 miljarder”. .. som de säger själva.

city-2

Kön var lång vid öppningen

De stora producenterna tar fram en ny maträtt. Säljaren kommer till oss och presenterar den. Vi tycker om produkten och vill marknadsföra den! Men, säger säljaren, ”Om ICA inte godkänner den, kommer produkten att läggas ned”. Ska ICA styra vad vi äter och vad vi vill handla? Nej Tack! I morgon fortsätter jag att skriva om EMV (egna märkesvaror, som till exempel ICA Basic) Det finns EMV även på Bergendahls, men inte lika mycket som hos vissa ICA handlare. Naturligtvis har jag inget emot den lokala ICA handlaren, på alla olika orter. Det är Monopolet ICA som är förödande.

Grattis Bergendahls! Skönt att ni finns på många platser idag. Längre tillbaka var det bara Hyllinge (Helsingborg) och Mantorp (Linköping) som gällde. Kanske är det blygsamheten, med att kalla sig, ”Det lilla familjeföretaget, som omsätter tio miljarder”, som gör att jag älskar att handla hos er.

 


Åtgärder

Information

12 responses

3 10 2016
nils-åke hansson

Bergendahls har vi handlat mycket av är en favorit. Vi är inga ICA kunder. Men coop där emot gillar vi.

3 10 2016
Matts Torebring

Du får tre stjärnor i kanten för Bergendahls sympatier och för ditt ogillande av ICA. Coop kan vi tala om när vi möts.

3 10 2016
husisblogg

Handlar ytterst sällan EMV, vill ha kvar de gamla goda varorna som Felix, Knorr etc. Men många tycks vara på väg ut och ersätts då av EMV, tråkig utveckling och inget som kommer gynna oss konsumenter i slutänden.

3 10 2016
Matts Torebring

Vilken härlig läsning. Jag blir glad! Själv vill jag ha Mor Annas gurka,utan att monopolen förändrat produkten. Endast för enda sak, tjäna mera pengar

4 10 2016
Lennart

Vi brukar handla på City Gross i Mantorp. Ligger bra till, nära E4, och så finns ju övernattningsplats.
Hoppas på att handla där nästa vecka.

Kram

4 10 2016
Matts Torebring

Det hoppas jag också.
Kram

4 10 2016
imelda

Tur det inte bara finns pensionärer bland husbilsåkarna, då hade ju alla ställplatser varit fulla när vi åker ut på helgerna 🙂 Är dock glad över att kunna jobba på distans och åka mitt i veckan också när mannen är ledig. Jag är glad när jag slipper handla, det får mannen sköta om! Han är sjukt otrogen när det gäller det, ingen som han gynnar direkt. Jo kanske, Lidl ha ha ha

4 10 2016
Matts Torebring

Ja du, vi som jobbar till sen fredagskväll och är närande i det svenska samhället. Finns det någon plats till oss sen en fredagskväll. Nej det finns inte! Jag önskar att jag kunde ”härarbeta”, men det är svårt i mitt fall.

4 10 2016
Anki

Gillar också City Gross – och handlar där när jag är in till Norrköping – annars blir det oftast vår lokala ICA, som är en bra butik eller Lidl när jag är till Finspång. Handlar i stort sett aldrig EMV… vill ha det gamla vanliga 🙂
Kram

4 10 2016
Matts Torebring

Vad roligt, då tycker vi lika. Att åka stora avstånd för småsaker, går inte heller.
Kram

5 10 2016
Rolle o Carina

Mor Annas är bara så god gurka tycker även vi!
Men vi har ätit gott på Mallorca med 🙂

Ha det gott….Varm HöstKram

5 10 2016
Matts Torebring

Skulle det dukas fram ICA gurka, matvägrar jag.
Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: