Ute i ”Bölen” i Motala

2 10 2016
img_0294

Motala Stormarknad.

Detta är en väg vi mycket sällan, eller rättare sagt aldrig kör. En av vägarna från Linköping, Borensberg till Motala. Vi har kört förbi av misstag, en gång under våren. Jag minns att jag hajade till! Vad är detta? ICA Maxi här ute i skogen? Idag har en lång rad av  butikskedjor, etablerat sig här ute.

img_0292

Där finns många stora kedjor representerade.

Vi gick inne i Gallerian vid torget i Motala. Jag skulle lämna tillbaka min nyinköpta regnmätare till Kjell & Comp. som inte funkade. Nu skulle jag göra ett nytt försök, med en annan typ som Biltema har.

skarmavbild-2016-10-02-kl-14-55-17

Jag skulle köpa en trådlösregnmätare

Biltema är ett av de mest otroliga företag. Jag vart skickad till Biltema i Linköping. Året var 1971. Jag skulle köpa ett avgasrör, åt en jobbarkompis. I ett bostadsområde, en halvtrappa ned i ett hyreshus, en lokal på kanske 100 m2. Där hittade jag Biltema! Idag har Biltema 45 butiker i Sverige. De är verkligen proffs i sina butiker, bra pris, bra produkter och så lätt att hitta via dataskärmarna.

skarmavbild-2016-10-02-kl-14-51-40

Visst ligger denna Stormarknad mitt ute i Bölen.

Bölen kanske är småländska, jag vet inte. Men om något ligger långt bortom ära och redlighet, då säger vi att det ligger i ”Bölen”.

Ja visst, jag kunde enklast kört ut till nya bron över Vättersundet. Nej, då kommer det en räkning på Posten, jag missar den en dag med betalningen och får förseningsavgift. Så det blev Vadstena vägen, gamla genomfarten, Lasarettsgatan, genom ett bostadsområde vid Ekön och kom fram till detta handelscentrum. Jag hoppas att någon boende i Motala läser detta och kan rätta mig. Tycker ni också att det ligger i ”Bölen?”


Åtgärder

Information

16 responses

2 10 2016
Rolle o Carina

Ja det verkar ligga lite vid sidan om så att säga!
Biltema är bra,finns även hemmavid centralt!

Varma 30 + Kramar fr Ön

2 10 2016
Matts Torebring

Ibland ligger dessa nya köpcentra minst sagt märkligt till.
Kram & Njut

2 10 2016
Helena FREEDOMtravel

Kan hålla med att en del butiker ligger lustigt till. Gissar att det är billigare när de ska ha stora lokaler… ”Bölen” har jag aldrig hört talas om, varken i Skåne (där jag kommer ifrån) eller i Stockholm.

2 10 2016
Matts Torebring

”Bölen” är nog ganska lokalt tror jag. Men för oss vill ingen fara till ”Bölen” för det ligger så långt bort. Detta kändes helkonstigt för oss. Hoppas någon Motalabo uttalar sig om det.

2 10 2016
Lennart

Då slipper du räkning nästa månad.

Kram

2 10 2016
Matts Torebring

Ja det var väl uträknat, men inte för pengarnas skull, bara för att det är lätt att missa småsummor.
Kram

2 10 2016
husisblogg

Dessa stora köpcenter kommer upp som svampar. Är själv inte lika förtjust i alla dessa köpcenter då jag gärna vill ha kvar alla städers mysiga stadskärnor och den staden vi bor i ha stadskärnan nästan flyttat ut till köpcenter strax utanför, synd.

2 10 2016
Matts Torebring

I detta fallet ligger det mitt ute i skogen i mitt tycke. Jag måste få tala med Motalabor vad de tycker. Det skall ju vara placerat så att det lockar kunder, men så sker inte i detta fallet.

2 10 2016
Kors och Tvärs

”Bölen” – det var ett roligt uttryck som jag aldrig hört, men nog verkar det ligga avsides till
Kram

3 10 2016
Matts Torebring

Någon sa på jobbet idag, ”Bölen är nog bara Aneby språk”
Kram

3 10 2016
nils-åke hansson

Biltema glömmer man inte och massor av folk var det på lördagarna också.

3 10 2016
Matts Torebring

I Motala var det ganska tomt i butiken, men visst är de duktiga.

3 10 2016
Deciree

Det såg vi också…att dom här butikerna låg lite konstigt till en del av dom 🙂 Kram

6 10 2016
Matts Torebring

När vi körde förbi första gången tänkte vi… ”Ett ICA Maxi här ute i skogen?”
Kram

10 10 2016
Elisabeth

Biltema har gjort en otrolig resa genom åren.

10 10 2016
Matts Torebring

Ja nästan helt makalöst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: