Regndroppar

5 08 2014
Små vattendroppar på mina paradisäpplen

Små regndroppar på mina paradisäpplen

Små vattendroppar på mina trädgårdslampor

Små regndroppar på mina trädgårdslampor

Små vattendroppar på mina Brudspirea

Små regndroppar på mina Brudspirea

Små vattendroppar på mina Höstflox

Små regndroppar på mina Höstflox

Nu är det inte roligt längre, med bara sol och ingen omväxling, sa mina unga medarbetare på jobbet i veckan, Torrare än vad det är nu, kan det knappast inte bli på våra breddgrader. Andra i Småland har fått skyfall och därmed översvämningar som följd, men inte hos oss i Aneby. Här har det bara kommit regndroppar ännu. Temperaturen ute, har i alla falla sjunkit med tio grader idag.


Åtgärder

Information

18 responses

5 08 2014
Rolle o Carina

Ja många behöver regn nu,speciellt kring Sala och den otäcka skogsbranden !! Hoppas ni kan skicka upp lite regn Tack !!

Hoppas ni har det gott i Aneby/SommarKram

6 08 2014
Matts Torebring

När jag fotade i går kväll, hade jag svårt att hitta regndroppar. I natt kom det sedan drygt 10 mm, men inget att exportera, hur synd vi än tycker om alla drabbade hushåll. Kram

6 08 2014
Lennart

Så bra att vi fick se droppar på bild!

Hade nästan glömt hur de ser ut!

Kram

6 08 2014
Matts Torebring

En lite påminnelse kan vara bra ibland, Kram.

6 08 2014
JoY

Vi vill också ha mera regn, det är sååå torrt i marken och kvavt i luften.
Kram Yvonné

6 08 2014
Matts Torebring

Ja nu skulle det vara helt underbart, med ett stilla sommarregn, inget skyfall utan bara ett stilla regn i 24 timmar eller mera. Kram

6 08 2014
Lars Permelin

Ja äntligen kan det förhoppningsvis komma lite normalt lätt sommarregn som marken kan ta till sig. Jag längtar dessutom efter att få uppleva något lägre temperaturer, gillar inte längre när temperaturen stiger mot 28-30 gr och däröver.

7 08 2014
Matts Torebring

Jag instämmer till fullo i din önskningar. Kram

7 08 2014
Deciree

Vilka fina regndroppar du fotat. Det är nog behövligt med lite regn också. Det är så torrt så det blir stora bränder som är svåra att släcka…som i Sala. Huuvva så hemskt. Hoppas ni har det bra. Kram

7 08 2014
Matts Torebring

Tack, men det var hemskt egentligen, jag fick leta efter dem. På natten sedan kom det rikligt, men långt ifrån vad som skulle behöva komma. Ja stackars människor som drabbas av torkan och till och med förlorar allt vad de har. Kram & Må gott.

8 08 2014
Anette/Kors och Tvärs

Visst behöver vi regn, ett ett stilla sommarregn under ett dygn eller två.
Och i Västmanland ett rejält skyfall! Stackars folk…..
Kramar till er båda!

8 08 2014
Matts Torebring

Nederbörden på de senaste nio veckorna, är inte mer än en normal sommarvecka. Konstigt att det växer över huvud taget. Nu skulle det vara ljuvligt, med ett dygn med ett stilla ihållande regn. Kram

8 08 2014
Elisabeth

Här var det också bara några regndroppar. Jag hann inte ens ut och fota dem innan de var upptorkade. Blev ändå lite fräschare i luften. Jag är så nöjd med 25 graders värme. Kramar

8 08 2014
Matts Torebring

Jag fick också leta efter mina droppar, de var nästan borta när jag kom ut. Kram

8 08 2014
Eira Torebring

Ja nog skulle det verkligen behöva regna ordentligt här i Sala.Stackars människor som drabbas och alla dom hjältar som kämpar mot lågorna.dygn efter dygn:Hoppas vinden håller sig lugn så elden inte tar fart igen.
Kram till dig och Birgitta.

9 08 2014
Matts Torebring

Kära syster, jag förstår att ni har det fruktansvärt däruppe hos er. Ni som inte kanske är i direkta farozonen, får lida av allt sot och smuts. Hoppas ni får ett måttligt skyfall snart, som både släcker och tvättar rent. En stor Smålandskram till dig.

9 08 2014
Lena

Underbara bilder 🙂 Tror yngre försöker hålla samma tempo oavsett vädertemp. det funkar liksom inte, eller? För min del tar jag på ”släpskorna” vid extrem värme, betyder ej arbetsstopp utan låångsammare o mer drickapaus 🙂

9 08 2014
Matts Torebring

Tack Lena, men jag fick leta efter de fattiga dropparna. Själv mår jag inte bra av extremvärmen. Det som varit skönt, är alla bad på kvällarna. Kram från oss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: