Klassträff efter 60 år

17 09 2022

I eftermiddag möttes drygt halva klassen, av oss som slutade 7:e klass i Lommaryds skola 1962 .

Själv kom jag från Marbäcks skola, året var 1958. Jag har alltid älskat Marbäcks socken och inte minst Marbäck skola. Där hade vi underbar skolmat, i Lommaryd ingenting. Vi hade de bästa skollärarna i Marbäck. Mötet med skolan i Lommaryd var något helt annat, med ett undantag av vår rektor Evert Eklund.

Efter ett par timmar i Lommaryd, lämnade vi skolan för att äta middag på Gransnäs Ungdomsgård. Efter middagen tog de flesta plats i det Vikingaskepp som Eldsjälen Ulf Lindberg byggt tillsammans med sina vänner under hela 14 år.

Så roligt att mötas och så många minnen som vi delade med varandra. Min egen klassresa är nästan ofattbar så här i efterhand. Jag tog tillfället att bjuda mina klasskamrater på min bok, ”En sann entreprenör, under den Högstes beskydd.”

Ett stort Tack till Runar & Leif som ordnat denna trevliga samling!


Åtgärder

Information

8 responses

17 09 2022
Monica

Så trevligt! Jätteroligt att ha fina klassträffar och mötas igen. Vi hade också som minne av 9an och minns inte riktigt vilket år, tror ganska snart efter studenten och så roligt att lärarna var med, vi var i högstadieskolan och i matsalen.

Sen igen när vi var runt 50, också 9orna och på en härlig gästgivargård och min klass fortsatte hos en klasskamrat som hade hur mycket spännande historia som helst i föräldrarnas stora hus som han ärvt. Så varm gemenskap och fina minnen. En kille och jag undervisade i flera veckor i vår 8:a när lärarna strejkade och ingen förälder tänkte att det skulle vara någon omöjlighet för två 14-åringar🙂vi hade perfekt ordning vad jag minns och alla 30 elever var snälla. När jag skriver detta undrar jag om det var Sverige …
I alla fall blev den killen väldigt framgångsrik och känd men dog hastigt, han trodde det var någon allvarlig influensa, var inte typen att känna efter och dog inom en vecka i cancer. Kanske vetat. Känner sorg och ofattbart ännu och året efter dog hans fru. Lika svårt att fatta. Och så glad vi träffades alla innan det hände

Sen har vi velat ordna nåt med studentkamrater men de var av annan typ och mer av osäkerhet, många är rädda att inte vara mest framgångsrika och vi hade aldrig särskilt varm kontakt med varandra.
Högstadietiden är bara fina och varma minnen men så är det inte för alla vet jag.
Men ni hade det också fint och nu med vackra minnen. Verkligen bra av dem som kan få ihop en träff.
Hösthälsningar till er.

18 09 2022
Matts Torebring

De som ligger bakom klassträffar från skolans tid, vet vilket jobb det måste vara. Bara att hitta alla, många har förhinder, andra kan vara sjuka, men just att hitta en tid som passar de flesta, det kan inte vara lätt.
Vi har haft en träff tidigare i Lommaryds Skola. Då var vår fantastiske rektor, Evert Eklund, med ibland oss. Tänk bara, det var bara ett staket mellan hans bostad och skolgården.
I Marbäcks Skola, där jag gick åren 1954- 58, har vi haft en enda träff för många år sedan.
Allt gott i helgen till er

17 09 2022
Husisblogg

Vilket trevligt initiativ och så trevligt att så många mötte upp. Nu har de några timmar framför sig att läsa en trevlig bok om en sann entreprenör. Bra att du har blivit så pass frisk så att du kunde vara med.
Allt gôtt

18 09 2022
Matts Torebring

Ja detta var så roligt att få mötas igen och alla så fina klasskamrater . Jag ska ärligt erkänna att jag var hjärntrött när jag körde hem, efter en så intensiv träff och så många minnen.
Det bästa

17 09 2022
bmlarsreseblogg

Vilken trevlig dag ni fick med dina gamla klasskamrater. Lars som slutade 7:an året före dig har träffat sin klass vart femte år genom alla tider, även om de tyvärr har blivit lite decimerade de sista gångerna. Själv träffar jag mina kamrater sedan åk 9 några gånger perverterad för lunch i Nossebro nu sedan vi blev pensionärer och vart tionde år har vi en större träff. Min gymnasieklass hade en fin gemenskap redan då och 10-15 av oss har träffats varje jul i femtio år, ganska häftigt. Nu som pensionärer träffas några avvisa ett par gånger om året för vandring, lunch och massor med prat, så härligt och värdefullt!

18 09 2022
Matts Torebring

Oj, vad duktiga alla varit på Lars sida, där ligger vi långt efter, med bara 2 träffar på 60 år. På din sida slår du väl alla rekord med att ni träffas så ofta. Det måste vara helt fantastiskt och nästan unikt. Svårt att se att Lars är året äldre än mig, han ser så ung ut.
Allt gott på er resa

18 09 2022
Rolle o Carina

Vad kul för er att fått träffas igen efter alla åren som gått!
Vi hade en träff -94,20 år efter vi gick ut 9:an.
Sen dess har det tyvärr inte blivit nåt mer,synd nog!

Ha det gott/SolKram

21 09 2022
Matts Torebring

Det var väldigt roligt att träffas denna gången. Alla var så trevliga och pratsamma.
Höstkram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: