”Måste du beställa så tidigt” …

7 04 2022
Bra väglag trots allt.

Strax efter kl. 7 idag, hade jag bokat tid på Besikta i Tranås. När jag bokade den tiden var det torra fina vägar och solsken. Vis av tidigare års aprilväder, fick vinterdäcken ligga kvar på bussen. När vi gick till sängs i går kväll snöade det kraftigt. Fram på småtimmarna hade jag svårt att sova och tittade ut. Då var det mildväder och inga stora snömassor.

Herden fick med beröm godkänt.

Personalen på Besikta i Tranås är mycket trevliga och det var snabbt avklarat. Däremot sa Birgitta till mig: ”Varför måste du alltid ta första tiden på morgonen, du är ju jobbionär?” ”Det sitter i blodet sedan jag var barn, det gäller att vara produktiv och inte störa med annat under arbetsdagen.”

Jag måste skicka med en Trafikvarning! På Säbyvägen, södra infarten till Tranås, har några vetvillingar anlagt ett farthinder av kolossformat. Drygt en meter på bredden och säkert 15 cm högt. Jag har ju kört här kanske 1000 tals gånger, men utan väghinder. Visst fanns det en varningsskylt som jag såg när jag åkte hem. Men en dag som denna med snöslurry på gatan, full uppsikt på vägen och halka, vem ser varningsskylten med en ”Barn bh” på och vem ser upphöjningen i snöslasket!

En gång tidigare, men då i Toulouse Frankrike, hände samma sak. Stödhjulen tar smällen baktill men viker ned sig, garderoberna var tomma på kläder och även sängkläderna var på väg. Ett farthinder som detta är en ren skrivbordsprodukt, som gör mycket mera skada än nytta. Så många trafikhinder som har byggts om under åren, varför tar man inte lärdom?


Åtgärder

Information

6 responses

7 04 2022
Rolle o Carina

Ja nu vill vi inte ha nån mer snö utan vårvärme och sol 🙂
Och så dessa farthinder som byggs utan tanke ser det ut!
Tur ”Herden” gick igenom utan krångel,vad annars?

Ha det gott/SolKram

7 04 2022
Matts Torebring

Jag hoppas på sol, värme och tröst till påsk, men det ser osäkert ut. Annandag påsk är det inte ovanligt att det snöar.
Kramsnö

7 04 2022
Husisblogg

Självklart tar väl sig min kompis igenom besiktningen med bravur.
Värre är det med sånt ofog som dessa konstiga väggupp som hoppar fram helt plötsligt.
Allt gôtt

8 04 2022
Matts Torebring

Det händer ofta att det är en kort snabb kulle i asfalten och som målats vit. Det vita försvinner med tiden och man lägger inte märke till alla otyg.
Det bästa

7 04 2022
Curth

Har också missat detta farthinder, suttit i andra tankar. Lasten där bak lyfte.

8 04 2022
Matts Torebring

De personer som ritat detta farthinder, kan de ens ha körkort, själva?
Glad Påsk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: