Midsommar Rätan Jämtland

21 06 2019
Kram & Glad Midsommar till vår familj, våra vänner och alla ni trogna bloggläsare.
Rätans Hembygdsgård

Flötgröt eller kaffe
Servering av Flötgröt
Flötgröt är en lokal matspecialitet i Härjedalen och Jämtland, och tillika en del i Härjedalens landskapsrätt. Flötgröten kokas på grädde och vetemjöl, med något mjölk eller vatten och salt, och ätes numer traditionellt vid högtider såsom Olsmäss eller Olofsmässan, samt vid diverse hembygdsevenemang
Kaffe på maten
Resning av midsommarstången
Tre små gummor skulle ut och gå…
Läktare
Byggnadsmuseum
Byggnadsmuseum
En pälsjägare
En välklädd dam
Visst har jag varit med om detta, köra timmerstockar på två kälkar.

Vi kom till Timmerflottarens Ställplats, Rätan, Jämtland. Detta tack vare ställplatsappen i mobilen, hittade vi hit. Vi var ute efter att stanna bara en natt. Vi stannar en hel vecka! (Pris 700:-) Allt är så supertrevligt här. Fantastiska människor som bor här. Så vackert. Så trevligt. Så tyst. Så avkopplande. Tio meter till fin sandstrand. Vi stortrivs verkligen. I morgon öppnar restaurangen här och då går vi dit. Alla talar om den.

Till denna fina Hembygdsgård har vi bara ett par km. Det var trevligt att få vara med och fira midsommar just här. Jag cyklade en halvmil på morgonen, för att köpa jordgubbar och färskpotatis. Jag kom tre kvart för tidigt, butiken öppnade senare än beräknat. Personalen såg mig och öppnade dörren. Jag fick handla allt jag behövde. Sedan stängde personalen dörren igen.

Jag kom i samtal med en person, när jag var ute och cyklade. Jag berömde trivsamheten i hela bygden. Då svarade personen: ”Jag låter nycklarna sitta kvar i bilen, plånboken ligger i framsätet och jag låser aldrig om mig hemma. Jag har aldrig blivit av med något”.

Så skulle jag också vilja ha det. Ingen kod till datorn, inga lås och inte vara orolig för överfall.

Glad Midsommar till er alla!

Orienteringstavla

Åtgärder

Information

4 responses

21 06 2019
Nils-Åke Hansson

Ser att ni också har haft det trevligt i midsommar. Flötgröt är väl lite som rømme gröt i Norge jag gillar det.

22 06 2019
Matts Torebring

Det var roligt att fira en svensk midsommar just i denna miljön. Är man lite hungrig, är gröten god.

22 06 2019
Husisblogg

Den rätten verkade spännande, flötgröt.
Oj, tänk vad härligt det låter och bara lämna allt på det viset, undra hur länge till han vågar göra så. Hemma hos mig och i ägarnas hus är det nog tvärtom. Kanske beror på att min ägare är arbetsskadad.

22 06 2019
Matts Torebring

Jag älskar att ta seden dit man kommer, frånsett ”Törket Renkött”. Är man lite extra hungrig, tror jag gröten smakar ännu mera. Att inte låsa om sig, är en dröm och framför allt slippa alla koder till datorn. Fantastiskt att få vistas i en miljö som denna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: