Kampen mot emv fortsätter

4 10 2016

Jag kommer aldrig att sluta att kämpa emot emv, jag är helt fullständigt emot detta!

emv-idag

Dagens debattinlägg i Tidningen Fri Köpenskap. (Klicka upp bilden för att läsa)

Jag har skrivit om det tidigare. Kampen mot emv (egna märkesvaror). En producent av en produkt, i detta fallet god mat, vill tillgodose marknaden, med den absolut bästa produkten. Är produkten inte bra och håller hög kvalité, överlever den inte. En produkt som är riktigt bra och god, säljer mycket, ger också producenten möjlighet, att utveckla nya produkter.

Emv däremot har ett enda syfte. Handlarna och de stora kedjorna är aldrig nöjda. De skall tjäna ännu mera pengar. Är det rimligt att en ägare till en ICA butik i mellansverige, kan ta ut 73 miljoner kronor i utdelning, från sin ICA butik. Det är ok att tjäna bra med pengar, bara det inte sker på ett sätt, skapat av ett monopol, som stänger ute bra varor och produkter från marknaden. Allt bara för sin egen vinnings skull.

Jag kommer alltid att köpa Mor Annas gurka, Felix ketchup, Falkeskogs sill, Arlas mejeriprodukter, Önos körsbärssaft, Pastejkökets charkprodukter, Gevalia och Zoega kaffe, med flera, med flera. Kommer Birgitta hem med något annat, äter jag inte.

Heder åt tidningen Fri Köpenskap och Claes Ekström, som driver kampen vidare mot matjättarnas monopolställning.


Åtgärder

Information

12 responses

4 10 2016
Lennart

Instämmer!!

Kram

4 10 2016
Matts Torebring

Tack, då kämpar vi tillsammans vidare mot monopolet!
Kram

4 10 2016
tiaregndroppen

Så sant som det är sagt!

4 10 2016
Matts Torebring

Tack jag skulle kunna lagt till ”Tork” bland märkesvarorna också.

4 10 2016
husisblogg

Bra skrivet. Kommer vägra EMV i vårt kylskåp och skafferi!

4 10 2016
Matts Torebring

Tack & Jag matvägrar när jag ser ICA emv.

5 10 2016
nils-åke hansson

Monopolet är något jag tänkt mycket på. EMV som Blå Vit, X-tra, Änglamark och Coop är produkter som sällan hamnar hos oss.
En till sak som retar mig är Coops alla namn på sina butiker Coop Konsum, Coop Forum, Coop Nära, Coop Extra och Coop Bygg samt i Stockholmsområdet även Coop Online och Coop Daglivs. kostar att ändra namn.

5 10 2016
Matts Torebring

Nu tar vi inte emot reklam längre i brevlådan. Men tidigare kom, ICA Supermarket, ICA Kvantum, ICA Maxi, alla med olika pris på samma produkt. En något mindre Tempo butik ringer och vill köpa enportionsrätter av oss. ”Jag får inte köpa hela sortimentet av huvudleverantören, för att jag omsätter för lite. STOPPA MONOPOLET redan i morgon!

5 10 2016
Rolle o Carina

Instämmer till fullo Matts,bra skrivet också!

Ha det gott……Hemma igen Kram 🙂

5 10 2016
Matts Torebring

Ja upp till kamp alla som känner för detta.
Kram

5 10 2016
Anki

Håller med om allt, utom Arla, varifrån jag bara handlar de produkter som det lokala gårdsmejeriet saknar. Gillar inte att mjölken ska transporteras både hit och dit innan det når affärens kyldisk … sen är de för snåla på betalningen till bönderna också.
Kram

5 10 2016
Matts Torebring

Vi lade in en ny variant Arlas kaffemjölk i affärssystemet. ”Produceras i Sydafrika” stod det på ursprungsland! Har Arla bönder där nere?
Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: