Odla tomater

13 07 2020
Våra första tomater

Av bara en ren slump köpte jag två tomatplantor, från en kärra utmed väg 136 på Öland för två veckor sedan. Jag har aldrig odlat en tomat i hela mitt liv. Tänkte bara när jag såg plantorna för 20:- styck, de skulle passa in i greenroom hemma.

Nu känner jag mig som en husvagnsägare, som skall backa in sin husvagn för första gången, eller som en nybliven båtägare, som skall angöra en brygga. Jag kan ingenting, men föreställer mig att få några goda tomater.

Jag vaknade till P 1 för ett antal år sedan. Programledaren intervjuvade en lantbrukare som odlade 60 000 kg tomater om året. ”Skulle jag odla goda tomater, skulle jag svälta ihjäl. Mitt krav är bara att de blir röda. Tomaterna växer i stenull med dropp”, tror jag att det var han sa.

Det är säkert så det är, för när hittar man goda tomater i butik? Dessa två plantor som jag planterat i Yrkesmästarjord, kommer säkert inte ge så många tomater, det är bara kul att se det växa och frodas.

Våra goda vänner, Anita & Christer, i sin egen trädgård. Arkivbild.

Anita & Christer kom förbi på en fika på söndagskvällen. Ni skulle se deras egna tomatodling som är helt enorm. Christer gav mig lite goda råd. Det finns hela 7500 olika sorters tomater. Vilken sort jag har köpt, det vet jag inte, det återstår att se. Det är bara roligt att se dem växa. Hoppas att de blir goda.


Åtgärder

Information

8 responses

13 07 2020
Husisblogg

Ni gör detsamma med dessa tomater som med annat, vårdar med omsorg. Är helt övertygad om att dessa tomater kommer bli både röda och goda. Särskilt nu med experttips.

14 07 2020
Matts Torebring

Det var bra att Christer kom, han kan allt om alla växter och odlingar, så jag fick en massa goda råd. Nu ser vi fram emot allt got som det kan bli.

13 07 2020
Rolle o Carina

Härligt med egen odling,vi hade oxå egna för nåt år sen!

Ha det gott/Kram

14 07 2020
Matts Torebring

Ja detta sporrar redan till mer växter i greenroom. Visst är det kul att odla.

14 07 2020
JoY

Det är extra gott med egna varma tomater. Vi har en tomatplanta som brorsan skickade inlindad i en toarulle med post. Den har börjat få små tomater också, vad det är för sort vet ej, kallar den för smålandstomat, eftersom dom bor i Småland hihihi

14 07 2020
Matts Torebring

Det måste varit ”skitkul” att få en sådan present.

14 07 2020
Nils-Åke Hansson

Så mycket har ja inte vetat om Tomater förut.

14 07 2020
Matts Torebring

Ja där ser man, jag sådde kanske ett litet frö, till en planta nästa år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: