Nytt till de allra minsta

28 10 2013
Mitt förra fågelbord

Mitt förra fågelbord har tjänat ut.

Detta köpte jag på en mässa i Älvsjö, för säkert 10- talet år sedan. Många säckar solrosfrön har ätits upp av de små fåglarna. Ekorren har rivit ned det ett par gånger och jag har fått lappa ihop det igen. Nu stämde inte heller, den gula färgen till friggeboden, efter att vi målat om under hösten.

På torget i Hjo stod en gentleman och dela de ut vykort

På torget i Hjo stod en gentleman och delade ut vykort.

Detta är min konstruktion sa han, men jag orkar inte sälja längre, han pekade på hjärtat och berättade att han fått en ny pump. När fåglarna äter mat, skall de aldrig kunna släppa sin lort i maten, för då kan de bli sjuka.  Han gav mig fyra vykort och sedan har jag beställt. I fredags fick jag mitt nya fågelbord. I mitt förra revs massor av solrosfrön ut på marken, till ingen nytta.  Jag hoppas detta blir bättre.

Det finns plats för två olika sorters frön

Det finns plats för två olika sorters frön

Nu hänger det med fullt av mat till mina små vänner

Nu hänger det med fullt av mat till mina små vänner.

Som vanligt en stor påse skruv, men det gick bra till slut. Det verkar vara ett mycket gediget utförande.  Åbergs Plåt, 0502-15070 tillverkar, men säljs genom Dan´s Zoologiska, Kyrkogatan 17 Tibro, tel 0504-122 47.


Åtgärder

Information

10 responses

29 10 2013
Lennart

Det var en fiffig konstruktion!

Här är allt bra!

Kram

29 10 2013
Matts Torebring

Framför allt verkar det vara en hållbar konstruktion. Kram.

29 10 2013
Lars Permeln

Imponerande att det finns innovatörer som lägger ner tid på att utveckla utrustning för fågelmatning. Toppenbra att småfåglarna, som vi tycker har blivit betydligt förre på senare år, får hjälp som de behöver för att klara vintern. Vi har tyvärr tvingats sluta på grund av att antalet råttor har ökat markant. Tidigare hade vi en holk utanför köksfönstret. Det går inte att ha det så längre. Vi vill att råttorna ska hålla sig på betryggande avstånd från huset.

29 10 2013
Matts Torebring

Vi har mycket fågel och en säck med 20 kg solrosfrön, kan ta slut på två veckor. Visst är det kul med innovativa lösningar och lite finurlighet. Grannen har två katter som sitter under vårt fågelbord och vaktar. Förlåt, men jag hatar kattskrällena. Förra vintern fick jag bära undan två ihjälbitna fåglar. Att en råtta skulle sticka upp huvudet där, det betvivlar jag. Vi har dessutom friggeboden en bit ut på tomten. Jag tror inte det kommer att bli så mycket råttmat på marken i fortsättningen. Maten stannar kvar i huset på ett helt annat sätt en tidigare. Kram från oss.

29 10 2013
Anki

Ser ut som en bra grej det där… men den gamla var gulligare 🙂
Har också börjat mata… talgoxarna knackar på köksfönstret när det är tomt…
Ha det gott!
Kram

29 10 2013
Matts Torebring

Visst har du rätt Anki, den förra var snyggare, men opraktisk på fåglarna spred ut så mycket på frön marken. Det hade inte sjunkit på långt när lika mycket i behållaren, i dag som det brukar göra på ett dygn. Kram från oss i skogen.

29 10 2013
Kors och Tvärs

Det var ett riktigt bra matställe för ”di små” 🙂 Kram

29 10 2013
Matts Torebring

Ja jag tror det, även om det ser ut som lite rationell utfordring. Det är så roligt att sitta i vinterträdgården och titta på alla fåglar, samtidigt som jag brukar kasta snöbollar på ”kattskrället”. Kram från oss i smålandsskogen.

31 10 2013
JoY

Vilken smart fågelmatare. Vi matar alltid fåglarna och visst skräpar dom ner på marken. Det som hamnar där brukar ekorren hämta men han kan inte äta allt! Ska ta kontakt med den butiken du nämnde.
Yvonné

31 10 2013
Matts Torebring

Ja den var bättre än jag trodde. Nu har den hängt ute fyra dygn och det går inte åt mer än hälften så mycket frön. Detta på grund av av de inte kan riva ut maten till marken. Den kostade inte många kronor heller. Kram & Lycka till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: