”Bloggvänner & Kuddkrig”

29 10 2013
Sov gott på hälsokudde

Sov gott på Duqem hälsokudde

Det hela började med att en av mina bloggvänner, köpte en ny kudde och skrev om detta. Jag försöker att hinna med att svara och kommentera i den mån jag har tid och är insatt i ämnet. Jag skrev att jag älskar min Duqem Hälsokudde. Jag skrev också att jag sökt med ljus och lykta, för att köpa en till, att ha i bobilen. Tidigare har jag hittat den bara i Finland, men trots flera mejl, svarar den finska butiken inte.  När jag skrev detta detta blev min bloggvän Vardagsglitter intresserad och jag började söka igen. Efter en bra stunds letande på nätet, ropade jag högt….JAG HAR HITTAT DEN.

Min egen kudde efter 10 år

Så här ser min egen kudde ut efter 10 års användning.

Jag har försökt att använda Tempur kudde, men den passar inte för mig. Den känns så klumpig, hård och oskön. Denna köpte jag för 10- talet år sedan av min Chiropraktor. I Eksjö finns en textilbutik som heter ”Otyg”. Jag gick in i butiken i våras och sa lite fräckt, ”Har du en bra kudde till mig ditt Otyg”? (Har man ett sådant namn på butiken, får man skylla sig själv). Jag gick ut med en dyr och välstoppad kudde, men inte var det en hälsokudde som jag söker.

Jag har kört otroligt mycket bil i mitt liv, dels med långtradare, som säljare och med husbil har det blivit nära 20 000 mil. När jag körde långtrad kunde jag bli helt stel i nacken, av att sitta still hela dagarna. Jag tror att allt har sin förklaring i detta…

Som barn fick jag sällan leka, jag skulle hjälpa till på gården. Men en gång var en Stockholmsgrapp och jag uppe på höskullen och lekte med ”pappersflygplan”. Jag var högst uppe på höbingen, vid taknocken och tog emot flygplanen, som den andra grabben skulle kasta upp. Ett flygplan nådde inte upp. Jag låg på magen högst däruppe och sträckte mig ut för kanten för att nå det. Vad hände? Jo, jag for med huvudet före, ned i trägolvet, ett fall på sju- åtta meter. Det har berättats att jag skrek, så det hördes km runt om i bygden, jag jag var gul och blå i hela ansiktet. Jag fick en ”Albyl” av mamma, men inga läkarbesök, vare sig då eller senare, för att undersöka min nacke, som naturligtvis fick mycket stryk.

Detta är nog anledningen till att jag uppskattar min Duqem Hälsokudde så mycket. Den är  indelad i olika fack, underbart mjuk och skön och det hårdare stoppade partiet, ger en fantastisk vila för nacken, när jag drar upp kudden runt nacken. Kanske inte så billig att köpa, men min är helt oförändrad och som ny, efter 10 år och då är inte drygt 800:- mycket. Ni hittar den här på nätet Grengatan 1 i Söderhamn. Jag kan bara rekommendera den. Direkt när jag hittade den, vet jag att Birgitta köpte en till mig, i Fars Dags present.

Ett Stort Tack till ”Bloggvännen Dessan” som inspirerade mig till att söka vidare efter kudden.


Åtgärder

Information

10 responses

29 10 2013
Dessan

Ajaj . Lät inget vidare det där för din nacke.Både som barn o vuxen. Det finns inget skönare är att nacken får vila o inte ha ont på natten. Om man hittar en skön kudde som du har. :)Tack själv snälla Matts. Ditt engagemang för att jag ska få veta allt om din kudde. Ska ringa butiken:-) Kram

29 10 2013
Matts Torebring

Det är jag som är skyldig dig tacket, jag hade gett upp hoppet att finna den. Kram och njut av livet.

29 10 2013
Maggan och Ingemar

Ja säger som Dessan ajaj det kan inte ha varit bra för din nacke, det fallet. Säkert fick någon form av kotförskjutning. Kuddar och madrasser måste vara bra för att man ska sova gott och bli utvilad. Eftersom jag oftast blir varm på nätterna (varför just då?) så använder jag dunkuddar som känns svala när man vänder på dem. Värre är det med madrassen i husbilen, som jag får ont i ryggen av, funderar starkt på att byta den eller bäddmadrassen till nästa resa. Tack för tipset om kudden.

30 10 2013
Matts Torebring

Jag skulle nog vilja sjunga (om jag kunde) som Arja Saljonmaa, ”Jag vill tacka livet”. Visst kunde det slutat förfärligt illa. Ibland kan jag också vakna och vara genomsvett. Det händer både i husbilen och hemma och om det är alltför varmt runtomkring. Men kudden är superskön. Ha det gott på er långresa. Kram.

30 10 2013
Lennart

Säng med tillbehör är en viktig del av bohaget!
Man tillbringar ju en del av livet där!
Vi kostade på oss nytt i samband med flytten!

Kram

30 10 2013
Matts Torebring

Kudden och sängen är nog nästa lika viktiga om man vill sova gott. Kram

1 11 2013
Kors och Tvärs

Då får vi bara säga tack både till Dessan och dej Matts, för nu blir det en ny kudde till Göran också. Han han också haft en sådan här i en massa år och den är tämligen ”luggsliten” numera. Skvallra inte – det blir en perfekt Fars-dagspresent 😉
Kram

1 11 2013
Matts Torebring

Vad kul, men för allt i värden visa inte Göran vad vi skriver. En stor God natt kram

10 11 2013
Fars Dag | Husbil Kors & Tvärs

[…] eftersom den gamla blivit helt utsliten. En alldeles speciell kudde som bloggvännerna Dessan och Matts Torebring bloggat om. Jag har också letat efter den, men eftersom jag inte haft något namn på den har det […]

28 11 2016
Daniel Sandström

var köper jag denna underbara kudde ring 0706289590 Daniel .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: