Ytterligare ett offer för Simone

30 10 2013
Klicka upp bilden för att kunna läsa.

Bild & reportage ur Smålandstidningen idag. (klicka upp bilden för att läsa)

Detta händer i Smålandskogarna. Jag var själv skoghuggare, från att det jag fyllde femton år och till dess att jag fyllde 24 år.  Då hade jag så mycket värk i kroppen att jag tvingades sluta, som väl var. På den tiden hittade jag själv en älg som snott in hornen i en nedfallen telefonledning och inte kommit loss utan svultit ihjäl. Ytterligare en älg hittade jag i en bergsskreva i sommarvärmen. Jag glömmer aldrig stanken.


Åtgärder

Information

14 responses

30 10 2013
Lena & Jan

Hur e det man säger: ”Naturen ger o naturen tar”. MEN så grymt sätt att sluta sitt liv på!

30 10 2013
Matts Torebring

Jag kände att jag ville dela med mig lite, av vad som händer hos oss i Smålandsskogarna, till er som kanske inte ser och läser alla tidningar. Visst är livet grymt ibland. Kram från oss.

30 10 2013
Elisabeth

Inte bara personer i bilar utan även djur drabbas. Tragiskt oavsätt om det är djur eller människor. Vi hade blåst i Tyskland, men inte så mycket. Nu är det skönare, även om Frankrike också har höst.

30 10 2013
Matts Torebring

Man tror ju faktiskt inte, att detta skall kunna hända. Älgarna är så lyhörda. Men det blir samma för oss människor, var ska man vara, när allt far omkring. Jag hörde att även Frankrike drabbats av mänskliga dödsoffer. Skönt att ni klarat er bra. Ha en fortsatt skön resa. Kram

30 10 2013
Lars Permeln

Oj, vilken otur den älgen hade, trodde förmodligen att den var i säkerhet. Det kan inte vara lätt att förstå åt vilket håll ett träd faller när det stormar och är mörkt. Vindriktning hade älgen med all sannolikhet koll på. Förhoppningsvis dog älgen direkt.

30 10 2013
Matts Torebring

När förra stormen drog fram över Småland, fanns en enda tall på en lång vägsträcka. Denna enda tall blåste ned och träffade en ensam man, som kom körandes i sin bil. Där slutade den mannen sitt liv. Vi vet inte mycket om livet någon av oss. Kram

31 10 2013
seniorerspekulerar

En del blir ju som tokiga i älgjaktstider, kan inte tänka på annat älg, så också Simone, tydligen. Kram, 3

31 10 2013
Matts Torebring

Hade nu älgen legat mitt över en jaktområdesgräns hade de säkert varit ovänner för livet nu. Jakten är oftast ett stort ämne att träta om. Kram

31 10 2013
Deciree

Min pappa har oxå jobbat i skogen. Naturligtvis blir kropp o händer slitna då. Det är ett tungt jobb. Det är roligt att se en som är van i skogen, hur dom jobbar. 🙂 Jag gillar dessa stora o mäktiga djur…när dom håller sig i skogen o inte på vägen:) Vi har varit med om fler ggr när älgar bara hoppar upp på vägen, innan man sett dom i skogen. Dom är såå snabba. Renar har oxå stått på vägen i en klunga…det var då vi blev påkörda av en kvinna bakifrån. Hon skulle köra om oss i snöstorm …såg inte alla renar på vägen…där kom nästa smäll i min nacke…synd dock att djuren ändå måste sluta sitt liv på detta plågsamma sätt. Kram

31 10 2013
Matts Torebring

Ja då vet du, vad det handlar om att vara ute i skogen och jobba. Själv har jag krockat med en älgtjur, när vår dotter var bara några månader gammal. Vi åkte i en liten Simca 1100, men klarade oss bra, trots att bilen var helförstörd. Sedan har jag varit någon meter från dem flera gånger på vägen, men klarat mig. Det är precis som du säger, de kommer på mindre än en sekund från ingenstans.

Vi hade världens goaste hund (Brownie) i mer än tretton år, en brun Schabrador (korsning Schäfer och Labrador). Vid ett tillfälle mötte vi en folkilsken älgko i skogen. Jag sprang och ställde mig bakom en stor tall, Brownie fegade och stod bakom mig och skällde till max. Älgkon stod på andra sidan tallen och sparkade. Till slut gav hon sig i väg.

Första husbilsresan körde vi till Nordkap, upp till Kalix och sedan Narvik. Brownie hade lagt sig ned framme i cockpit vid mina fötter. Titta ut sa jag, när en stor flock renar paserade alldeles framför bilen. Bilen höll på att bli ”plåtren”, Brownie skulle ut, ”De får inte gå där, sa Brownie, jag ska köra bort dem”. Det tog tid att lugna ned henne.

Nu förstår jag att du lider och har ont i din nacke efter en sådan olycka. På körning bakifrån anser jag är ett av de största trafikbrotten. Alla måste hålla avstånd och kunna stanna. Tyvärr ser det inte ut så på våra vägar idag och därför uppstår mängder av onödida olyckor. Kram och njut av livet.

31 10 2013
Anki

Såg om den stackars älgen på någon av kvällstidningarnas sidor på nätet… snacka om att vara på fel plats vid fel tillfälle…
Har hittat rådjur som fastnat i fårstängsel en gång… också en hemsk död…
Ha det gott!
Kram

31 10 2013
Matts Torebring

Ja jag lästa nästa dag i vår tidning, att det blivit riksnyhet och till och med utanför Sveriges gränser. Vi människor tycker jag är så grymma mot djuren många gånger, men i djurens värd är livet också grymt. Kram från oss.

31 10 2013
lennartolovsson

Vilken otur, fel tid fel plats!
Men det var allt riktig blåst!
Jag trodde som sagt att cyklarna skulle blåsa av och bilen stjälpa!
Kanske inte skall ha en större:):)!
Kram

31 10 2013
Matts Torebring

Små lätta saker blåser bort Lennat, ju tyngre och större, ju stadigare står det. Tänk bara att ha cyklarna i garaget till våren, vilken lättnad. Ta det försiktigt. Kram från oss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: