In´t behöver man åk långt in´t

26 10 2013
Idag är vi ensamma på ställplatsen på Eksjö Camping

Idag är vi ensamma på ställplatsen på Eksjö Camping.

Visst går man och längtar ibland, att dra till Helsingör, till Köpenhamn, till caféstaden Alingsås. eller ända upp till Jookmoks marknad. Ändå är det skönt att åka bara två mil, som nu till Eksjö. Vintertid är det skönt att ha el, till värmen och när det kostar bara 99:- per natt, för en riktigt bra ställplats, då ligger Eksjö Camping ställplats bra till. Nu är infarten till ställplatsen mycket enklare än tidigare.

Vi hade bland annat prickst in ett besök på "Nya Kabe" i Tenhult

Vi hade bland annat prickat in ett besök på ”nya Kabe” i Tenhult.

Efter en hektisk arbetsvecka, sa vi först att vi skulle sova länge och sedan bara gå och strosa i Eksjö, men därav blev det inte. Efter en avkopplande fredagskväll var vi pigga igen och åkte för att besikta Kabes nya försäljningshall i Tenhult. Vi som bor nära Tenhult, är stolta över att ha både tillverkning, försäljning och service av Sveriges bästa husbil, alldeles inpå knutarna.

Någon som lämnat sin husvagn i diket och köpt en Kabe husbil kanske.

Någon som lämnat sin husvagn i diket och köpt husbil i stället kanske?

På vägen ned till produktionen av husbilar, stod denna helt utrangerade husvagnen i diket. Verkar som den stått där ett tag. Snöplogen kanske kommer och välter ned den i diket helt och hållet. Hur kan den hamna så där illa till, utan att någon reagerar?

Rommedals Cafe alldeles utanför Öggestorp

Rommedals Cafe alldeles utanför Öggestorp.

Platsen heter Rommedal och det gamla, före detta missionshuset, ligger alldeles intill genomfarten i Öggstorp, på gamla vägen in till Tenhult. Vi har åkt förbi här oräkneliga gånger, men aldrig stannat till. Sista gången kom vi tre minuter efter stängning  och dörren var stängd. I dag fanns det med på schemat att besöka.

Ett ganska annorlunda café.

Ett ganska annorlunda café.

En annorlunda möblering, i den före detta gamla kyrksalen.

Berömvärt goda bakverk.

Berömvärt goda bakverk.

På Kabe ville man bjuda på kaffe, men vi sa att vi skulle fika på Rommedals Café.

Smörbakade bullar

Smörbakade bullar.

Vi har hört många berätta om deras goda bakverk. Nu vet vi att det är gott. Mätta och glada blev det sedan ett stopp och en del inköp i Nässjö, på Dressman och skor till Birgitta på Bonvings. Vi studerade TV via internet på Telia, men blev inte mycket klokare av det.

Aborragölen vid infarten till Eksjö från Nässjö

Aborragölen vid infarten till Eksjö från Nässjö.

Aborrarondellen är en plats som nog alla känner till. Jag tror det fiskas ganska mycket här.

Dollarstore i Eksjö vid Aborrarondellen

Dollarstore i Eksjö vid Aborrarondellen

I början var det nog inte så överfullt med kunder här inne. I dag var nästan alla parkeringsplatser fyllda och alla kassor var öppna. Priserna på bland annat schampo, deodorant, tandkräm, balsam och hårvårdsprodukter är helt förbluffande låga. Vi gick ut med en välfylld vagn även denna gången, fast nu med två säckar solrosfrön, till våra små flygande vänner, som också skall få ett nytt fågelbord till veckan. Jag återkommer till detta.


Åtgärder

Information

14 responses

26 10 2013
Lennart

Eksjö verkar vara en favvis!
Visst är det bra att ha en sådan plats på nära håll! Bara att få komma ut i Kaben är ju avkoppling!
Jag vet de som bara flyttar ut i bobilen när den står hemma!

Ha de gott!

Kram

26 10 2013
Matts Torebring

En par som köpte en så gott som helt ny Kabe 810, för ett par veckor sedan, sov också i den hemma på gården. Visst är det skönt och ger avkoppling. Kram och njut av er resa.

26 10 2013
Elisabeth

Eksjö är en trevlig stad. Jag gillar de gamla trähusen. Kabe har vi också besökt, men vi fastnade inte för någon av dess modeller. Men vad vet vi om framtiden? Caféet såg jättemysigt ut! Ja det gäller att ni stärker er på helgen, inför ytterligare en hård arbetsvecka. Jag förstår att det är bråda tider nu. Ha dé gott! ELisabeth

26 10 2013
Matts Torebring

Inte bara staden Eksjö är trevlig, trevliga är också de som bor där. Vi har flera anställda som bor där. Eksjö och Nässjö besöker vi ofta, men Tranås nästan aldrig. Detta trots att Tranås var vår ungdoms stad. Stanna till vid caféet om ni är i närheten, alla talar om det. Kram och ha det gott på er långa resa. Kram

26 10 2013
Kors och Tvärs

Eksjö är fint, att strosa runt bland trähusen är mysigt. Och visst har du rätt – inte behöver man åka långt inte Kram

26 10 2013
Matts Torebring

Visst är det så och en massa trevliga människor som bor här i Eksjö. Finns alltid parkeringar och trivsamt på alla sätt. Kram från oss på ställplatsen vid sjön Hunsnäsen.

27 10 2013
Rolle o Carina

Ja det ser ju underbart ut och en bra ställplats,provas nästa år !!
Idag skall inte vi heller åka långt,vi skall till Ingvar som öppnat
sitt stora Varuhus i stan här,provar med en frukost där !!
Blir väl en runda sen och få lite ny inspiration till hemmet.

Ha det gott/Kram

27 10 2013
Matts Torebring

Lite märkligt att Ingvar öppnar i just er stad, en stad man Bor länge i, utan att flytta. Då behövs inte så mycket möbler, när man inte flyttar så ofta. Men idag ska man ju byta kök, efter några få år. Så skönt att Ingvar bosatt sig hos er också. Han har ju inte bara möbler och kök utan mat, servetter och ljus. Njut och hoppas ni får en god frukost. Kram.

27 10 2013
Lena & Jan

Eksjö motocrossbana gillar våra barn o barnbarn. Jag gillar staden o ställplatsen! Caféets bilder väcker avund, de Spanska bakverken kan vi vara utan!

27 10 2013
Matts Torebring

Motocross är ingen favorit för mig, men ställplatsen och caféet rekommederas. Kanske olika vart man kommer i Spanien, men jag har hittat mer bakverk, än jag kunnat ta in. Fransmännen däremot ligger före de flesta med gott bröd och goda bakverk. Ha det gott i södern.

28 10 2013
Deciree

Inte behöver man åka långt för att få må gott i husbilen:) slappa, besöka fik o shoppa lite..härligt att bara få må gott o njuta av livet. Efter att ha jobbat som kontorist o receptionist på samma jobb, skulle jag gärna öppna ett fik som det där…med lite rokoko möbler, har lite varit en dröm…men vår stad är nog för liten för att man kan överleva på det. Läckert var det:) gillade stilen. Sen gillar jag oxå att gå ut på fik:) roligt att ni hann med ett Kabe besök:) det värsta är att man kan åka på husbilsbytarsjukan:-)) Hoppas ni kunde slappa bra i helgen, eftersom ni har väl stressigt på jobbet nu till jul. Var rädd om er. Kram/D

28 10 2013
Matts Torebring

Vi letar alltid upp bra fik. I detta gamla missionshus har de lyckats med att förena det gamla, med nya härliga bakverk bakade på smör och riktig grädde. Det talas om dem långt utanför deras egen bygd. Nej husbils bytar tankar finns det inte, en enda promille av, vi är så nöjda och glada.
Kram och ha det gott.

28 10 2013
seniorerspekulerar

Man behöver sällan åka långt för att hitt bra platser. Eksjö är en idyllisk stad, men oftast står vi ute på Lyckarps ställplats, naturen hellre än staden. Vilket mysigt café ni hittat i Öggestorp, det måste vi besök. Kram, 3m

28 10 2013
Matts Torebring

Lyckarps Ställplats stänger för säsongen den första oktober. Hade det varit öppet, hade det varit ett klart alternativ. Fiket i Öggestorp var bra och mycket annorlunda. Hoppas de överlever nu när nya vägen går 200 meter bort. Vi kommer att åka dit så snart vi är i närheten. Kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: