Finns många sätt att komma hem på

12 07 2013

En annorlunda bil på Møns rastplats

En annorlunda Bobil på Møns rastplats.

Var finns blåljusen?

Var finns blåljusen, frågade jag ägaren till denna Bobil?

En glad dansk herre visade runt i hela bilen.

En glad dansk herre visade runt i hela bilen.

Här sover vi, här lagar vi mat och här tvättar vi oss. Jag har kört alla tänkbara mindre vägar i Europa med denna bil. Jag har dessutom papper på att jag och min hustru får stanna var vi vill. Lycka till i fortsättningen du glade man, säger jag.

Solen går ned över Kattegatt och vi sover återigen gott på Møns rastplats

Solen går ned över Kattegatt och vi sover återigen gott på Møns rastplats.

Jag kan inte lämna Danmark utan ett danskt äkta wienerbröd

Jag kan inte lämna Danmark utan få ett danskt äkta wienerbröd.

De hade det jag sökte.

De hade det jag sökte på detta enkla café vid motorvägen.

Riktigt gott Bonamat Bravilor kaffe och danskt wienerbröd med mycket sylt på. Bästa elva kaffet på semestern.

(Nästan) Alla bilförare gör det största felet av alla..

(Nästan) Alla bilförare gör det största felet av alla.

Vid en olycka som denna, med stopp i minst en timma i Danmark, alltid samma fenomen. Oftast två eller tre bilar inblandade eller ännu flera. Det första du ser är en bil med krossat bakparti, sedan denna bil med krossat framparti och sedan ofta fler bilar krossade i fronten. Det går inte att köra i hundra km och bara ha ett par tre meter mellan bilarna, då händer detta. Snälla vänner på vägarna, håll avstånd till framförvarande fordon.

Så här blev sista etappen på semesterresan hem

Så här blev sista etappen för oss på semesterresan hem.

Jag beräknade att vi skulle köra cirka 5700 km, det blev 5600 km. Jag försöker hålla en hastighet runt 95 – max 100 km. Det betyder att jag har kör om ett oräkneligt antal tusen långtradare. Jag skall återkomma till dem i ett annat inlägg senare. Bilen har dragit 1,16 liter diesel per mil. Jag har provvägt bilen fullastad och vet att jag ligger på gränsen, nästan över fem ton med fulla tankar. Vår nya Kabe 910 QB har varit drömlik att köra, motorstyrkan (180 hk), automatlådan, stabiliteten på vägen och komforten i cockpit, allt har gått som en dröm. Vi är så tacksamma för denna resa, inte en skråma, inte en repa och vi har inte ens haft en enda dag då vi känt oss det minsta krassliga.

Hela vår resväg såg ut så här.

Hela vår resväg såg ut så här.

Jag planterade nya sommarblommor dagen innan vi åkte.

Jag planterade nya sommarblommor dagen innan vi åkte.

Varje år vi har åkt tidigare, har jag lämnat vårblommorna i våra krukor åt sitt öde. I år valde jag att plantera nya sommarblommor, innan jag åkte. Birgitta tittade lite underligt på mig, men jag sa att, då ser det lite mera bebott ut när vi är borta. Nu var det roligt att komma hem och se hur vackert det blommade.

Kortet tog jag i San Sebastian efter solens nedgång.

Kortet tog jag i San Sebastian efter solens nedgång.

Det är faktiskt ganska mörkt ute, när jag tar detta kort i San Sebastian efter solens nedgång. Jag sparade kortet till sist, varför så, jo…

Jag och Birgitta vill tacka er alla som varit med oss på resan, det är så jätteroligt att ni delar vårt intresse och ger råd och tips eller bara läser det jag skriver, Ett stort Tack till er alla bloggvänner! Kram Matts & Birgitta.

Ps. Detta har varit en av de absolut bästa och roligaste semesterresor som vi gjort med bobil. Tretton resor till Sydeuropa, en resa till Nordkap och en resa runt i södra Sverige, femton somrar totalt i Bobilen. Nu lockar faktiskt Frankrike till nästa år, Slottscampingarna, Atlantkusten, tidvattnet , de goda bakverken och den goda maten. Nu har vi en lång vinter att drömma vidare.


Åtgärder

Information

18 responses

12 07 2013
Maggan och Ingemar

Det har verkligen varit kul att följa er på resan mot solen och värmen. Nu har ni tydligen också tagit med den hem, idag har vi haft +27gr inte illa och fler sköna dagar blir det. 🙂
Välkomna hem till sommaren!

12 07 2013
Matts Torebring

Tack för att ni delat resan med oss. Vi var riktigt förvånade över värmen här hemma, men ändå till synes mycket vatten i sjöar och vattendrag. Det är härligt med en riktig sommar. Kram.

12 07 2013
Deciree

Det har varit så trevligt att läsa din/er blogg. Du skriver så lättsamt på nåt sätt. Därför är det trevligt att läsa hos er:-) skönt att ni är hemma oskadda. För en del..eller många kör på andras bekostnad. Roligt att ni är nöjda med er husbil oxå. Ha det fortsatt bra. Kram//D

12 07 2013
Matts Torebring

Tack för att du delar våra intressen och varit med på resan. Riktigt sant det du skriver, ”kör på andras bekostnad”, tyvärr är det så. Kram.

12 07 2013
Lars Permelin

Välkomna hem igen. Det har varit både roligt och lätt att göra resan med er på avstånd. Många vackra och bra bilder med lättsamma och bra kommentarer har gjort det lätt att följa.

13 07 2013
Matts Torebring

Tack Lars, för att du rest med oss. Jag tror du tycker som vi, att det är så roligt att få dela med sig av alla upplevelser på vägen och i Bobilen. Kram

13 07 2013
Anki

Välkomna hem igen!
Tack för att du delat med dig av era upplevelser och tack för all fina bilder! Har varit så trevligt att följa er!
Vilken fin bild på er båda… ni ser så glada och lyckliga ut 🙂
Kram

13 07 2013
Matts Torebring

Jag tror vi tycker det är lika roligt både du och jag att skriva, fota, berätta och dela med sig. Tack för att du haft tålamod att resa med oss. Skenet bedrar inte, vi är både lyckliga tillsammans och glada över resan vi gjort. Kram

13 07 2013
Rolle o Carina

Välkomna hem igen från er fantastiska långresa söderut !!!
Det har vart lika underbart att följa med er på bloggen…

Ha det fortsatt gott/Kram

13 07 2013
Matts Torebring

Tack för ressällskapet, roligt att ni ville dela nöjet tillsammans med oss. Vi önskar er allt gott. Kram

15 07 2013
seniorerspekulerar

Välkomna hem igen får vi väl också säga! Ibland när man varit borta länge, kan det också vara väldigt skönt att komma hem också. Det gläder oss att ni haft en så underbar semester och det har varit kul att följa er på färden. Alltid skojigt att följa med, när man själv har valt att stanna hemma och ta in den svenska sommaren. Vi har dessutom haft släktkalas och firat födelsedagar, studentexamen och att bara träffas hela familjen också. Därför har vi inte läst några bloggar, eller skrivit själva, men vi har haft roligt. Men för er är ni inne i jobbet igen, och vi gör det vi ska här hemma sedan drar vi ut på äventyr igen.
Skönt att rean hem också gick bra och allt var som det skulle när ni kom hem. Stora kramar till er båda två och snart kanske vi se någon helg! 3 M

15 07 2013
Matts Torebring

Tack för välkomstorden, som gästtalaren brukar säga i kyrkan och tack för att ni rest med oss. Ni har alltid så genomtänkta kommentarer, så när det blir tyst ett par dagar, tänker man, mår de bra, nej de är ute och reser och har inget bredband eller så har de främmande. Jag bara säger Oj, vad kalas ni haft. Skönt att huset kvar ibland för att rymma alla. Ja nästa resa blir till Lammet & Grisen på lördag kväll med något stopp innan. En stor kram från oss.

15 07 2013
Kors och Tvärs

Välkomna hem! Att följa er på resan (både ”live” och på bloggen) har varit så trevligt! Nu får vi – precis som du säger – drömma och planera inför nästa år 🙂 Kramar från oss

15 07 2013
Matts Torebring

Tack & Bock säger jag också. I år fick vi verkligen prata svenska och ha mycket social gemenskap. Tack än en gång. Jag har hittat en karta på alla Frankrikes Slottscampingar, varav jag tror många är fem stjärniga. Jag måste ha ett mål att längta och drömma till. Kanske blir det detta nästa sommar. Kram från oss

16 07 2013
Anders och Birgitta

Välkomna hem till Svedala igen. Ni verkar ha haft en riktigt fin vistelse i Spanien. Vi har också varit på många fina campingar i Frankrike men nu blir det för det mesta Spanien. Kramar från oss på Ljusterö

16 07 2013
Matts Torebring

Hej & Tack & Bock. Ja det har återigen varit en av våra bästa resor. Förmodligen kommer vi att åka vidare i Frankrike nästa år. Maten och campingarna är nära 100 %. Kram från oss i Småland.

18 07 2013
Mattias Åbom

Välkommen hem!

18 07 2013
Matts Torebring

Hej & Tack & Bock! (Tyvärr går det inte att kommentera på din blogg längre)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: