Stalpets vattenfall jan -23

15 01 2023

Jag ser varje dag när jag går utmed Svartån hur den fylls med vatten. Jag gick idag först ned till Anebysjöns utlopp, nere vid badviken hemma hos oss, för att höra bruset vid ”dämmet.” Där brukar vattnet brusa när det strömmar under dammluckorna, idag var det ganska tyst, med andra ord, vattnet rinner rakt ut.

Badviken

I somras hade vår sjö, Anebysjön, sjunkit hela 60 cm. Nu har vi fått nära 50 mm regn på 2 veckor, samt minst 30 cm snö som redan är ett minne blott. Totalt bör det kanske röra sig om 80 mm regn. Nu fattas det inget vatten längre, nu rinner det över.


Åtgärder

Information

4 responses

15 01 2023
Husbilen Coralen

Såå fint vårlikt ni har det nere i Anyby vänner!
Nu har det ökat i våra grundvatten nivåer👍👏
Här uppe har vi mycket av den vita varan så det
räcker ett bra tag framöver oxå👍👍
Säkert så fylls oxå våra nivåer upp här med!

Ha det gott kära vänner på 2023/Kram fr oss

15 01 2023
Matts Torebring

Hoppsan, det tänker jag inte ens på, att det fanns med lite grönt på bilden. Ja visst måste grundvatten stigit, mossarna före vattnets vidare färd ut i sjön Ralången, står under vatten. Uppe i Tranås kommun har man haft krismöte med Boxholms kommun för att vara förberedda på allt vatten vi forsar upp till dem.
Allt gott som finns till er.

15 01 2023
Monica

Det är märkligt allt numera och ser att ni har det grönt också, här är lika och vi fick idag väja lite för vatten när vi åkte en bit söderut från storstan. Mörkt och regnigt oftast och grundvattennivån lär väl ha höjts.
Sol och mer ljus vore verkligen skönt. Jag gick in i en affär och ut igen, killen frågade om jag letade efter något. Ja, penseér sa jag😄han skrattade men jag tänkte att man vet aldrig och så roligt det vore med lite färg i en kruka.

Önskar er allt gott och god återhämtning från jobb, slit och stress. Vila och utflykter men visst tar det på orken som det är med allt. Är så svårt att blunda.

Ta väl hand om er.

16 01 2023
Matts Torebring

Penséer i januari, ja det låter trivsamt, men de är nog lika svåra att hitta som mina röda tulpaner till julbordet.

Ja gräsmattan är faktiskt riktigt grön hemma hos oss och det har varit efterlängtat. Det är så mörkt ute nu sedan snön försvann, så jag jag väntar till efter 8 tiden att gå till jobbet. Jag har inga tider att passa längre.

Mitt största mål nu, är att hitta vägar ut ur kraftlösheten. Jag har bestämt att det får den tid det tar, kanske ett halvår i taget. Jag ser helt frisk ut, men är helt hjärntrött.
Allt Gott till er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: