4 dagar som pensionär

6 01 2023

Tidigare skötte jag om planeringen av semester- & julledigheter på jobbet. Så är det inte nu längre, jag kom till ett dukat bord. Vi har en driftschef, som nästan helt avlastat mig och även Niklas många saker. Birgitta & jag var uppsatta som lediga under vecka 1. Birgitta ville jobba lite och det fick hon. Själv hade jag en enda sak på agendan, montera vinterhjulen på släpkärran. Detta var en Himla skön känsla, som jag aldrig känt på samma sätt tidigare, 4 dagar med bara en sak på agendan. Jag kände mig som en riktig Pensionär.

Vi satt uppe på söndagskvällen utan att jag hade en enda tanke på jobbet på morgondagen. Vi sov en timme till, efter att det blivit ljust ute, vi drack en kopp kaffe, läste våra tidningar, kollade på Text tv och läste vad som hänt under natten.

Med Birgittas godkännande hade jag bokat en natt på Supertrevliga Hotell Viktoria i Jönköping. Supertrevlig personal tog emot oss redan tidigt på förmiddagen. Ställ in era väskor bara, nej förresten ni får rummet redan nu. Sedan for vi ut på stan. Vad sägs om att bjudas på eftermiddagskaffe kl.15 med underbara bullar och kakor, samt en jättegod kvällsmat kl 18- 20. Hit kommer vi att återvända så snart tillfälle ges. Herden mår bäst i sitt varmgarage.

Egentligen hade jag önskat stanna en natt till, men det gick inte vara ute och gå på de isbelagda trottoarerna, uppe på detta kom snön och då var det bäst att vända om hemåt igen. Tur var det, för nästa dag tog det en timma att röja gården hemma och lika mycket tid för att hjälpa Niklas att komma fram ur blötsnön.

Idag, Trettondagen, pulsade vi ned till badviken. Hårda vindar, djup snö och en isskorpa under sista nysnön, gjorde det inte enkelt att gå. Minus 5 grader men känns som -12 enligt SMHI. Det var nyttigt att komma ned och se vart vattnet strömmar. Ingen plats att leka på ev. is.

Ps. Mina krafter har inte helt återkommit ännu, så jag kommer att ta det lugnt lugnt på nyåret och en tid framöver. Min husläkare fortsätter att göra undersökningar via olika remisser, men ingen hittar fel någonstans ännu. Själv tror jag att jag är frisk, men bara vila hjälper och det kommer att ta kanske flera månader eller kanske ännu mera.

God fortsättning alla vänner!


Åtgärder

Information

10 responses

6 01 2023
Husbilen Coralen

Ser ju härligt ut att få komma iväg och bara få ta det lugnt för er båda med avkoppling!
Det behöver ni bägge att få vara lite pensionär 😄
Och så mycket snö ni fått,mindre här uppe 👍
Men med en rejäl slunga så går det ju lättare!
Ha det gott nu vänner och njut av ledigheten.

God fortsättning på nya året/NyårsKram

6 01 2023
Matts Torebring

Ja tack, så himla trevligt som vi haft det. Hotellet fick 10 poäng av oss. Hotellet vi bodde på någon månad före jul fick 3 poäng. Ett nytt populistiskt och minimalistiskt rum med en säng och en tv, samt ta av byxorna ute och backa in. Detta hotellet var vår smak och så lyxigt till samma pengar.

Snöslungan är fantastisk, i den finns ork och kraft även för stora snövallar. Nu är det bara min ork som saknas.
Allt gott till er vänner!

6 01 2023
Monica

Victoria hotell har jag inskrivet i huvudet nu🙂, visade maken med, jättebra med fina tips, tack för det. Och kul att ni fick ett fint dygn med avkoppling.

Låter bra att du tar det lugnt/lugnare fast den där snömaskinen såg lite tungjobbad ut.
Här varit rysligt väder idag enligt mig med snö och blåst. I tisdags hade vi en fantastisk dag med klarblå himmel och sol hela dagen, vad det behövs! Men det blev bara en sådan dag.

Och ta det lugnt nu ni båda, det är viktigt och önskar er allt gott på det nya året🙏

6 01 2023
Matts Torebring

När man möts av det största leendet och vänlighet, blir fortsättningen också bra. Innergården med tak var fantastisk för att inta kaffe & bullar, den goda kvällsmaten och frukost. De har även en nybyggd del med mindre rum, men detta var det vi ville ha. Även sängarna var ovanligt sköna.

Snöslungan är smidig men den blöta snön var jobbig. Idag är det minusgrader och kraftig vind så nu blir det nog drivor av snön i stället.

Nu har jag bestämt mig för att ”anstränga mig” att ta det lugnt på det nya året.

Allt gott till er från oss.

6 01 2023
bmlarsreseblogg

Vilken fin ledig vecka ni fick och att ta det lite lugnare är väl en bra målsättning så här i början på ett nytt år!
Ibland behöver man inte åka långt för att få miljöombyte och det här hotellet var väl en riktig hit!
God fortsättning på det nya året!

8 01 2023
Matts Torebring

Ja det var helt underbart att bara vara. Tidigare under åren har vi så gott som alltid åkt ut med bussen, så snart vi haft en ledig dag, kanske för att få bort ev is på husbilstaket, eller bara komma bort från allt hemma. Nu står bussen inne, har värme i golvet med en trivsam temperatur och vi har det så fantastiskt gott hemma i vårt fina hus. Nu har vi förbrukat 2 hotellnätter i vinter i stället och det känns gott och lite lagom.
God fortsättning till er.

7 01 2023
JoY

Instämmer att inte behöver man ha så värst mycket att göra för att få dagarna att gå. Vi tar det också väldigt lugnt och tittar på skidorna som är i olika kanaler. Ute snöar det och viner, snöslungan ta vi fram så småning om. Den är också stor och har väldigt bra kapacitet.
Fortsätt ta det lugnt, ibland är det bara vila som gäller.
God fortsättning till er båda.

8 01 2023
Matts Torebring

Hade jag varit anställd hade jag också med all sannolikhet varit pensionär på riktigt. När hela familjen finns med och delat på allt sedan barnen kunde gå, blir det annorlunda. Trots detta kommer jag att varva ned ytterligare, jag har inget val.
God fortsättning till er.

12 01 2023
Margaretha Lillvik

Är man pensionär så ska man ta det lungt, säger maken. Tur det finns sport på TV då njuter han. Själv längtar jag till värmen och skulle gärna åka till Spanien på 3 månader. Känner mig som björnen….gå i ide och komma fram på våren. Tur det inte snöat allt för mycket för här finns bara handkraft för att få bort snön. Krya på dig, när solen kommer fram blir du säkert bättre.

12 01 2023
Matts Torebring

Självklart hade jag lämnat jobbet tidigare, om det varit en vanlig anställning. Vi har som familj hängt ihop under många vintrar på skidor i fjällen, 26 somrar på Öland och i arbetet under alla år. Nu arbetar jag inte så mycket längre, jag har bara lite krafter kvar. Det tråkiga är att gå i ovisshet utan att veta vad det är.
För 10- talet år sedan lockade Spanien lite, men efter att ha sett ”myllret i Benidorm” ville jag fly därifrån. Jag tycker att ni är tuffa som gör den ena långa resan efter den andra, trots att ni drabbats av sjukdom på bortaplan.
Lycka till i med era resplaner!
Allt Gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: