Målsånna camping t.o.r. sista jan.

31 01 2023

Jag har börjat återhämta mig lite och har faktiskt gått till jobbet t.o.r. (4,5 km) varje dag i 2 veckor. Före jul var jag svimfärdig efter att ha gått 20 m. Dessutom tog jag mycket god tid på mig och gick till Målsånna Camping t.o.r. (5 km) i söndags eftermiddag. På jobbet har jag bara lite arbetsuppgifter just nu och i dag har jag ”härarbetat” hemma. I år har jag arbetat halvtid på riktigt för att läka kroppen. ”Idag gick jag en timma i skogen på lunchen.”

Trots mängder av prover, rötgen av hjärnan, Fysisk Fysiologi samt lungorna, hittar man inget som är direkt avvikande, mer än för höga värden på sköldkörtel och ganska låg puls, men det sista har jag alltid haft. (39 till drygt 50) I slutet av februari skall jag göra arbets-EKG.

Vändningen kom när Birgitta gav mig ett glas Resorb att dricka. Då piggnade jag till direkt. Kraften för att skriva & läsa på bloggen varje dag har inte funnits. Kanske kommer jag att skriva en rad så här en gång ibland.

Allt gott till er alla vänner!


Åtgärder

Information

10 responses

31 01 2023
Husbilen Coralen

Bra jobbat Matts att få komma ut i naturen och få
in lite frisk luft som bara gör gott i kroppen!
Hoppas dom får ordning på dig framöver och att
du får tillbaks orken igen som förr!
Nu har ju ingen snö heller att brottas med syns.

Ha det gott fr oss/Kram

1 02 2023
Matts Torebring

Tack, tack, du ligger långt före mig. Hoppas att jag kommer ifatt dig vad det lider.
Kram & Allt gott från oss

31 01 2023
bmlarsreseblogg

Så skönt att orken så sakta börjar återvända och lugna promenader med massor med frisk luft är nog det nyttigaste du kan företa dig. Bra att få en ordentlig undersökning av kroppen så det inte är några större fel.
Nu märks det också att vi går mot ljusare tider!

1 02 2023
Matts Torebring

Det har varit ett minst sagt jobbigt halvår med känslan av en försämrad hälsa hela tiden. Nu känns det som att det börjat vända i kroppen och ljusare tider ute.
Allt gott från oss

1 02 2023
Monica

Hej Matts, roligt att höra av dig här för tänkt på er hur ni har det. Och låter fint med vandringar i naturen.
Nu reagerade jag på höga värden på sköldkörteln, är det förhöjt TSH du fått svar på? Och du får se till att det kollas upp och utreds, finns bra behandling att återställa med och betyder mycket för måendet. En endokrinolog är det som har kompetensen och erfarenhet av detta och kan tolka värden och symptom. Hoppas att du har någon sådan avd på ett sjukhus nära dit du kan få remiss. Det är bäst att utreda och ska inte släppas bara men jag vet ju inte hur mycket förhöjt det är. Jag vet också att många går med symptom som tar för lång tid att få hjälp för.

Hoppas du får rätt hjälp och att det blir bättre och bättre. Ta väl hand om dig.

1 02 2023
Matts Torebring

Jag har saknat dig och dina omtänksamma kommentar. Jag har inte haft energi för att återuppta skrivandet. Nu kommer jag inte släppa vården med mindre än att de välsignar mig 1:Mos 32:36.
Att läsa ut mina värden är omöjligt för en okunnig.

Vidimerat: Alfred Ax 2022-10-26 260ng/L
Vidimerat: Jamal Aljaradat 2023-01-24 495 ng/L

Nu har jag remiss till stora Höglandssjukhuset. Efter den undersökningen kommer jag att driva på vidare. Den sista läkaren satt med mig 1,5 timma och verkligen engagerade sig.
Allt gott från oss

1 02 2023
Monica

Ja, både Eksjö och Ryhov, Jönköping har endokrinmottagning och det krävs remiss från läkare. Lycka till med allt och hoppas verkligen att du får rätt hjälp.

1 02 2023
Matts Torebring

Tack, tack, jag griper efter varje halmstrå.
Allt gott från oss

1 02 2023
Nils-Åke Hansson

Så trevligt att du är på gång. Lugna promenader ja vi behöver ju inte stressa. Kul att du återupptar skrivandet om en inte i samma omfattning. Vi går mot ljusare och varmare tider, Nu har jag fåt nog av ruskväder. Ha det gott

1 02 2023
Matts Torebring

Jag saknar dig också, men jag blir hjärntrött när jag sitter lite för länge vid datorn, så därför har jag tvingats att prioritera. Jag har bestämt mig för att bli bra igen och nu har dessutom solen visat sig under några dagar. Allt kommer att bli bra eller bättre!
Allt gott till er.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: