Stora stenar under ytan

17 08 2022

Det är jättespännande för mig, att få sitta och följa mina markentreprenörer från mitt fönster. Att det är skrotberg under markytan och mycket rör i marken det visste jag, men att det fanns så gigantiska stenar under ytan det visste jag inte.

Så långt det är möjligt vill vi undvika att spränga så nära intill husen. Jag såg hur min grävmaskin kämpade i timmar med ”kroken” för att få loss ett par stenar. Inte en mm rörde de sig. Till slut spände de kätting till den gigantiska lastmaskinen som drog, men stenarna rörde sig inte en mm.

Till slut spände de kätting igen, lastmaskin kanade på alla fyra och drog, samtidigt som grävmaskinen gick fram och sköt på. På ett vips var stenarna uppe ur gropen.

Lastmaskinen lyfter cirka 10 ton, men orkade inte lyfta den största stenan fullt upp i alla fall. I stället fick lastbilen ställa ned flaket på marken. Med 2 stenar fast förankrade på flaket, hade lastbilen riktigt fullt lass.

Som jag beskrivet tidigare är det ett gigantiskt grundarbete. Detta på grund av att det finns 3 hus innan att ta hänsyn till. Vid de stora urschaktningarna skall stolparna stå som bär upp hela stommen.


Åtgärder

Information

10 responses

17 08 2022
Rolle o Carina

Ja det var inga dåliga bumlingar att förflytta det inte!
Då krävs det starka maskiner om det ska hända något.

Ha det gott/SommarKram

17 08 2022
Matts Torebring

Ja den Volvo BM maskinen är nog en av de största jag sett i arbete.
Byggkramar

17 08 2022
Monica

Vilket jobb! Otroligt egentligen och vilka bumlingar under jord. Tycker den där lite platta ser intressant ut, som en installation att ha men kanske det inte finns plats för det. Men i er trädgård säger jag som gillar stora stenar att bryta av med🙂

17 08 2022
Matts Torebring

Jag gillar att lägga upp stora stenar och dekorera runt dem. Jag hade haft plats för dem hemma, men problemet blir när det börjar växa ogräs runt stenarna, då är det inte vackert längre. Jag har lite andra idéer.
Allt gott

17 08 2022
Husisblogg

Sten är nog perfekt att fylla upp tomterna på innan asfalt eller gräs kommer på, iaf tycker nog markentreprenörerna det.
Allt gôtt

18 08 2022
Matts Torebring

Ja just så har jag gjort hemma på våran gård. Mängder av sten ligger nere i botten på tomten.
Det bästa

18 08 2022
Nils-Åke Hansson

Dessa bumlingar var jobb för maskinerna. Men kan bli fin trädgårds prydnad när man fåt spolat av dem

18 08 2022
Matts Torebring

Jag hade inte tid och kraft att göra det nu, men det hade inte varit svårt att placera ut dem hemma på gården.

18 08 2022
JoY

Oj vilka stora stenar, en av dom hade jag velat ha i trädgården hihihi

21 08 2022
Matts Torebring

Ja det är nästan att jag ångrar att jag körde bort dem. Det kunde ha blivit konstverk av dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: