Före och efter

5 03 2017
img_1257

Före. Lördag kväll vid halv sju tiden

Jag blev nästan lite förvånad igår kväll. Helt plötsligt hörde jag en maskin, arbeta utanför vårt hus. Jo minsann, där satt Johan och körde grävmaskinen. Jag har varit på kurs hela dagen, sa Johan, jag måste få gräva ned en massa trams jag lyssnat till, sa han. På någon timma hade han nästan gjort klart, det övre etaget  på min nya tomt.

Behöver jag skriva, att jag längtat en stor del av mitt liv, att få köra grävmaskin? Jag skulle glömma både tid och rum, om jag satt där inne vid spakarna.

img_1259

Efter. Söndag morgon och 10 cm blötsnö

Men så snabbt det går att planera med en duktig man bakom spakarna. I går kväll var det platt som kyrkgolv. Idag var det snötäckt. Förlåt att jag smutsat ned gatan så mycket.

img_1110

Före. Här stod vår vår vän till i onsdags.

Familjen som köpte bilen, ringde dagen efter och tackade. En så välstädad och fin bil hade de aldrig varit med om att köpa tidigare.

img_1263

Efter. Idag är vår ställplats tom.

Jag minns det hemska från min tid som pappas bonddräng. När pappa hade sålt några djur och skickat iväg dem, var ladugården och båset så tomt efter dem. Nu är båset tomt för oss också, i troligtvis minst tre månader.


Åtgärder

Information

14 responses

5 03 2017
Rolle o Carina

Så fint det blev med utjämnat och snyggt med grävaren Liebherr!
Själv har jag kört maskiner sen 1974,då 16 år ung 🙂
Liebherr har jag kört sedan -79,dom Bästa kan jag påstå!

Förstår att längtan är stor nu efter er nya Bobil,men håll ut Matts!
Vi skickar en stor varm TrösteKram,snart står en ny o fin där 🙂

En varm SolKram….

5 03 2017
Matts Torebring

Tack för de trösterika orden. Nu finns en tom ställplats i alla fall, om du kör förbi och vill sova över någon natt. Vatten & el finns i anslutning till platsen.
Braskamin kram her Blomgren

5 03 2017
Susanne Persson

Tiden går snabbare än vad man tror, ni har en härlig hb att se fram emot.
Ha det gott. 😎😎
Husbilen Ventilen
Sven & Sussi

5 03 2017
Matts Torebring

Hej & Tack, jag tror på er. Vi har bestämt oss för att vänta och att det skall gå bra, då kommer det att göra det. Hälsningar Matts & Birgitta

5 03 2017
husisblogg

Då börjar längtan efter er nya bil på riktigt, men snart står den där på uppfarten och glänser. Inget är dock som väntans tider.
Jag städas också riktigt ordentligt. Varje tillfälle jag varit ute och åkt åker vattenslangen och dammsugare fram och ägarna städar ur mig. När jag ska in i vinteride så tar alltid den manlige ägaren någon semesterdag på fredagen så han kan städa ur mig ordentligt innan jag ska in i värmen under lördagen. Det putsas oxh fejas från tidig morgon till sen kväll, men sedan är jag startklar när ägarna hämtar hem mig.
Hoppas våra vägar möts någon gång!

5 03 2017
Matts Torebring

När jag ser någon på jobbet, eller kanske på någon offentlig plats, som städar och putsar. Händer det att jag går fram och säger: ”Vad glad jag blir, när du städar och torkar”. Visst är det roligt att ha rent och snyggt runt om kring sig. Som sagt, hoppas vi möts så småningom.

5 03 2017
Lena

Beundransvärt de som rattar grävmaskiner o dylika, maskiner o plant o fint det blev! Fin liknelse med din far o tomma bås. Du känner också till; Den som väntar på något gott väntar aldrig ……..

5 03 2017
Matts Torebring

Visst är de superduktiga. Men de blir inte rika. En entreprenör sa till mig vid ett tillfälle: ”Jag förbannar den dagen, när pappa lärde mig köra grävmaskin”.

5 03 2017
Kors och Tvärs

Tänk vad det går undan när nån kan! Så tomt det blev på uppfarten, å andra sidan blev det en liten ställplats 😉
Kram

5 03 2017
Matts Torebring

Ställplatsen är ledig och inta den när ni önskar. Men visst är det skönt med en bra grävmaskinskille och grovplanerat på en liten stund. Bevare mig väl, för när jag gjorde den förra ytan för hand, under 6 månader.
Kram

5 03 2017
Margaretha Lillvik

Inget är som väntans tider…..lycka till!

5 03 2017
Matts Torebring

Men väntan är bra lång. 6 månader har gått och bara 3 månader kvar. Det skall gå bra, det har vi bestämt!

6 03 2017
Lennart

Om snö tycker vi inte!

Kram

6 03 2017
Matts Torebring

Vinter och snö i lagom mängder är underbart!
Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: