Vi har så nära till Ninnis Kroppkaksbod i Källa, så i dag cyklade vi dit. Från det att vi lämnade vår fina ställplats, (som är bättre än många campingplatser), till dess att vi ätit klart tog det 30 minuter enligt Birgitta, detta trots att det var kö ut på trappan när vi kom dit. Vilken smart affärsidé att servera så många och så snabbt.
När jag ställde in min bricka i brickavdukningsstället, sopade en dam upp glas från golvet. ”Jag tror att du är högt upp i företagsledningen, eftersom du får ta hand om glaset på golvet,” sa jag med ett leende. ”Ja, jag har hållit på med detta i 34 år,” svarade damen och skrattade. Så länge sedan är det inte vi var här, men det måste ha varit slutet av 80- 90 talet. ”Vänta inte lika länge tills nästa gång,” fick vi med oss som hälsning tillbaka.







Jag får fundera vidare till nästa gång vi kommer hit, men ska det inte vara skirat smör i stället för grädde till kroppkakorna? Det var jättegott och vilken härlig miljö att få sitta i.
Att få en plats som denna på en ställplats är ju helt fantastiskt. Markis, bord, stolar, solstolar och cyklar, allt ute över natten. Bara att gå ut och sätta sig till frukost och inta jordgubbarna från gårdsbutiken ett litet stycke bort.

Ni ser ut att ha det fint i solen. Där var det snabba ryck med kroppkakorna. Själv äter jag gärna med skirat smör, grädde och lingon, så gjorde min fd svärmor från Blekinge.
Ja detta var skönt för oss, vi hade fint på vår junisemester, men nu har vi riktig sommar semester. Cykel drygt 3 km, beställa mat och äta klart inom 30 minuter, det känns som rekordsnabbt. Ja visst ska det vara skirat smör, grädde har jag inte hört innan.
Allt gott
Ölänningarna har gärna grädde till men mina ägare föredrar också skirat smör bättre. Kroppkakor är ofta med på längre resor hos mig men inget går självklart upp mot de färska.
Allt gôtt
Ja visst ska det vara skirat smör till, det var det som saknades igår.
Det bästa
Kroppkakor är något jag aldrig har ätit och aldrig känt någon längtan efter att testa men Lars som testat på Öland säger att han ätit för första och sista gången. Konklusionen blir alltså att vi inte kommer att besöka någon kroppkaksbod när vi åker till Öland.
Ha det fortsatt fint!
Jag sa under många år att jag gärna åker iväg med tomt kylskåp, för att kunna ta seden dit vi kommer. Så gör vi inte idag. När jag smakat torkat Renkött i Nordnorge, gick jag bakom en bod och spottade en lång stund, så hemskt var det. Kroppkakor är särskilt gott i miljön som igår. När vi kommer hem älskar vi att äta Småländsk ostkaka.
Allt gott
Att lämna markis, stolar & bord ute över natten är inget som hör hemma på en ställplats. Det är campingbeteende som förr eller senare innebär förbud för övernattning med husbil.
I sommar har vi bott på många olika ställplatser, med de mest fantastiska värdar. Någon skriver i sina ordningsregler: ”Hos oss lämnar du din markis och möbler ute.” Nu har många lantbrukare kompletterat sin verksamhet med en mindre ställplats. Vi har gästat flera stycken sådana i sommar. På dessa platser har vi haft en personlig dialog. Flera har sagt att detta är roligare än att ha kossor, samtidigt som de gett sig tid till att prata och umgås. Dessa värdar har satt guldkant på våra resor i år.
Visst är det gott med kroppkakor,lingonsylt och skirat smör!
Det åt vi på Öland och det äter vi även hemmavid och tycker
det smakar gott hemma oxå,är inte så kräsen av oss 😆👍
Ha det gott o njut vidare/SommarKram
Är man lite hungrig så är det jättegott. Jag skall göra om det, men då skall jag ha skirat smör och inte grädde.
Ölandskram