Första båtturen blev inte så bra

16 07 2022

För första gången i livet och på 75 år äger vi en båt. Idag skulle vi ta vår första båttur med den egna båten. Det kändes verkligen spännande, men en hela massa saker att se till innan vi kom iväg till badviken. Till slut satt vi i båten på väg ut och då sa Birgita: ”Vi har glömt flytvästarna!”

Vi hade heller inte tänkt på att det inte fanns ett rep i fören, för att leda och hålla in båten med. Vi stod och tog på oss flytvästarna, när vi plötsligt fick se att båten var på väg ut och utan oss. Jag behövde inte simma efter den, men stövlarna blev fulla av vatten och jag blev blöt upp på låret.

Det är alldeles för långgrunt för att sjösätta och ta upp båten i badviken, även om många gör det. Nästa gång måste jag backa ut betydligt längre eller ev. koppla av trailern. Men det blev ingen resa med motorbåten idag. Motorn startade inte! Om det var handhavandefel eller tekniska fel det vet jag inte, men efter 3 ihärdiga försök gav jag upp och sedan rodde jag halvvägs till Målsånna Camping.

Vi hade inte heller ett ankare och båten gled ganska mycket i vinden. Ingen fara, vi har Biltema ett par mil bort och de har öppet i morgon. Birgitta hade gjort goda baguetter som vi valde att inta på land tillsammans med nybryggt kaffe.

Nästan varje dag, som vi inte jobbar, så även idag, frågar Birgitta mig: ”Vad vill du ha för mat idag?” Ganska ofta svarar jag, men kanske lite skämtsamt: ”Potatis, fläsk och löksås.” Svaret som jag brukar få är: ”Det har jag inte hemma idag, det får du en annan gång!” I dag var det en annan gång. Fantastiskt gott.


Åtgärder

Information

6 responses

16 07 2022
Monica

Så tuffa ni är! Och blev ju en tur ändå. Och åh vad gott det ser ut med stekfläsk så där perfekt stekt. Det ska jag titta efter nästa gång.
Ha det så fint nu!

17 07 2022
Matts Torebring

Nej tuffa är vi nog inte längre, det handlar nog mest om att försöka att vara aktiv och inte slöa till. Vi hade en fin lördag utan en massa jobb, med gott fika och god mat.
Allt gott till er.

17 07 2022
bmlarsreseblogg

Vilken ”Jungfrufärd” med nya båten! Trots allt hände ju inga större missöden och ni fick en dag med nya upplevelser, massor med frisk luft, kaffe och macka utomhus och som kronan på verket fläsk med löksås!
Nu hoppas vi motorn hoppar igång så ni slipper ro nästa gång

17 07 2022
Matts Torebring

Jag har sagt i många år att jag skall inte köpa båt, för att ingen ska ha roligt åt mig, om jag misslyckas med att lägga till vid en brygga. Nu var vi ensamma denna gången och bara grannarna såg oss kanske. Nu fick vi nya erfarenheter att ta med oss till nästa försök.
Allt gott

17 07 2022
Rolle o Carina

Visst är det fint med en egen båt nu när ni bor så fint där!
Men snart nog är ni ute på sjön igen.
Maten såg ju riktigt god ut,det gillar vi med 😀👍

Ha det gott/SkeppHojKram

18 07 2022
Matts Torebring

I afton startade motorn ganska snabbt och snart är vi ute på sjön igen.
Sommarkram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: