Det blir en vändpunkt för oss

16 06 2022

Idag lämnade vi Akvadukten i Håverud, efter 3 dagar där på ställplatsen. Vi återvände till ställplatsen i Sunnanå, där vi tömde våra tankar och fyllde vatten. För första gången på 2 veckor under resan, tankade vi även diesel i bussen. Detta är unikt för oss, normalt på våra Europa resor, tankade vi 1 till 2 gånger om dagen.

När vi kom till vår nya plats på Sandens Husbilsparkering i Vänersborg, fick vi en av de sista gratis platserna. Detta är också unikt för oss i år, vi har lagt ut mindre än 100 kr i genomsnitt per natt i ställplats avgifter.

Det kom en båtägare, även han 1947 års modell, och samtalade med oss i säkert en timma. Av honom fick vi tipset att gå till Koppargrillen och äta mat, bara ett litet stycke bort. Efter den goda maten kunde jag slå mig till ro en stund i en stol intill kanalen.

Vår fantastiska resa Vänern runt sommaren 2022.

Jag har hela våren känt en gnagande oro över, att åka till Västkusten under denna tiden på sommaren. Om det är trängsel och köer trivs jag inte, då åker jag därifrån. En husbils åkare sa till mig: ”Husbilarna kommer till Fotö och Hönö och får vända, det finns ingen plats till dem. En granne sa till oss idag, vi husbils turister är inte välkomna till Västkusten, jag avråder er, åk inte dit.

Jag fick en idé i går kväll, som jag sålde in på Birgitta: ”Vi har haft så genom trevligt på ALLA platserna som vi har stannat vid på under resan Vänern Runt, varför ska vi avbryta den resan, kan vi inte fortsätta Vänern Runt upp till Mariestad där allt började?” Birgitta var inte sen att hålla med.


Åtgärder

Information

8 responses

16 06 2022
Monica

Det är så fint i de landskapen ni besökt och vackert allt runt fina Vänern. Ni kanske kan ta en sväng runt Vättern också och bara koppla av och njuta som ni gör. Och vädret är så där lagom som man säger i Sverige, ja inte så tokigt alls med variationen för efter regn kommer sol igen. Lite ovanligt tycker jag. Det blåser ju en del så kanske det som inverkar på regnet.
Härligt det ser ut att du vilar lite. Ha det fortsatt så fint och bra ni båda.

16 06 2022
Matts Torebring

Jag tror att vi kommer att ta det ännu lugnare, vi älskar Lidköping och allt runt omkring där. Inte svårt att stanna en vecka bara där. Vi har haft en underbar resa och vi har bara kommit halvvägs vad det gäller tiden.
Det bästa till er

16 06 2022
Husisblogg

Verkligen trevligt attiske sådana fina platser som ni stått på, att de finns i Sverige och dessutom är så billiga.
Denna gången håller nog inte jag och ägarna med er fullt ut, västkusten har så mycket att erbjuda. När jag var ute förra veckan fanns det hela tiden plats i främsta leden så jag och ägarna alltid fick havsutsikt. Misstänker att det tar till midsommarveckan innan semestern börjar lite smått.
Allt gôtt

16 06 2022
Matts Torebring

Att göra den resa som vi gjort och alla upplevelser runt Vänern, blev en stor resa för sig. Västkusten kan bli en ny stor resa, fast med en annan bättre vald tidpunkt. Vi återkommer …
Det bästa

16 06 2022
Husbilen Coralen

Visst är det fint runt Vänern och fina platser hittar ni oxå,trevligt!
Vi har åkt runt på flera av dom ställena ni är på runt sjön 🙂
Läckö slott är ju oxå ett populärt ställe med ställplatser.

Ha det fortsatt gott/McKramar

16 06 2022
Matts Torebring

Till skillnad mot många andra reser som vi gjort, kommer många fram och samtalar. Detta tillsammans med alla jättefina ställplatser som vi hittat, har detta varit en riktigt fin resa hittills.
Vänernkramar

16 06 2022
bmlarsreseblogg

Det låter väl som en bra idé. Det finns så mycket fint runt både Vänern och Vättern som bara väntar på att upplevas. Vi älskar verkligen Bohuslän, men vill man undvika värsta trängseln är maj och september underbara månader om vädret är på rätt humör!
Glöm inte fina Forsvik, Karlsborg och Hjo på vägen hem….
Ha en fortsatt fin resa!

16 06 2022
Matts Torebring

Vi besökte Fotö och Hönö i slutet av september 2018 och detta var en riktig aha upplevelse. Vi kommer att komma tillbaka. Karlsborg och Forsvik har vi gästat många gånger under åren, men det är nog dags igen …
Allt gott på er resa också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: