Skräckleparken Vänersborg

17 06 2022

Vad visste vi om Vänersborg? Svar: Ingenting! Jag hade bara sökt på ställplatser och sett namnet Skräcklans ställplats. Det lät Förskräckligt, så dit ville jag inte åka. Så landade vi här på Sandens ställplats, nära centrum. Vi pratar med lite olika grannar och får fantastiska tips om promenader och de bästa matställena. En granne sa till oss: ”Runda udden där borta och gå vidare till ett Café” … Promenaden blev 5 km lång t.o.r.

Vilken plats, vilken park, vilken natur, Vänern och den enormt välskötta parken. Helt fantastiskt! Ni måste bläddra igenom bilderna och se själva. Har ni inte varit här innan, kommer ni att åka hit nu. Klicka upp och följ med in i parken …

Kopierad text: I norra delen av Vänersborgs centrum ligger Skräckleparken, eller Skräcklan som den också kallas, vackert vid Vänerns strand. Här kan du ta en lugn promenad och se ut över Vänern, äta en räkmacka på Skräcklestugan, låta barnen leka i lekplatsen eller ta ett dopp i Vänerns vatten från en av de olika badplatserna. 

Skräcklan var i början av Vänersborgs historia rena vildmarken, men i början av 1900-talet anlades strandpromenad och planteringar. Idag består parken av 54 000 m² finklippt gräsmatta och har över tusen uppväxta träd. Här finns planteringar med rhododendron, sommarblommor, perenner och en näckrosdamm med fontän. I parken finns även flera badplatser, båtramp, utegym, lekplatser, discgolf och en kaffeservering som är öppen sommartid.

Parken är handikappvänlig – badplatsen är lättåtkomlig för rörelsehindrade och i parken finns handikappanpassade toaletter.


Åtgärder

Information

8 responses

17 06 2022
Monica

Vi bott på hotell här och härligt att höra att allt nu också är så välskött. Så vacker natur och fint. Roligt att se dina fina foton. Och så vacker tid att resa runt nu.
Ha det fortsatt så bra

17 06 2022
Matts Torebring

Jag har gått till Norge med lass några gånger i min ungdom. Jag kommer bara ihåg att jag passerade Vänersborg på bort och hemresan. Så roligt att komma hit och att få sprida ut nålarna lite på kartan hemma i hallen och inte minst uppleva allt detta vackra.
Det bästa till er.

17 06 2022
Husisblogg

Att runda Vättern och Vänern någon gång vet jag att mina ägare har som en målsättning någon gång. Ni har bidragit med en massa tips som jag får förmedla vidare.
Vänersborg har min manlige ägare besökt några gånger vid sina möten med medarbetare inom Kriminalvården.
Allt gôtt

17 06 2022
Matts Torebring

Vi hoppas att det är ett tips som gror hos flera. Vi har verkligen haft trevligt i år. I mitten av 70 talet körde vi Öland runt på en dag. I dag vet vi bättre och skulle rekommendera 3- 4 veckor. Samma rekommendation ger vi för både Vättern och Vänern.
Det bästa till er

18 06 2022
bmlarsreseblogg

Vänersborg är en fin sommarstad som vi bara varit på visit i som hastigast. Det är väl som vi ofta funderat över; varför besöker vi inte våra närmast belägna sevärdheter???

18 06 2022
Matts Torebring

Jag gissar att det måste vara hemmaplan för er. Själva tror vi att vi ”betat av” det mesta inom 10 mils radie, men det kan nog finnas lite fläckar för oss också. Detta blir ett fint minne. Njut av er resa och ha det bra!

18 06 2022
Rolle o Carina

Många fina ställen finns det i vårt land,gäller att hitta på dom!
Vänersborg har vi oxå vart i för flera år sen men missat detta.

Ha det gott(McKramar

18 06 2022
Matts Torebring

I år har vi hittat de bästa platser vi kan få. Vänersborg är en stor positiv överraskning.
Vänerkramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: