Maj kall, fyller bondens lada all

6 05 2022
Lite kallt men så vackert.

Både Birgitta och jag, tog på oss våra sommarjackor på morgonen och gick ut, men båda gick vi in och bytte till en varmare jacka. Jag tål inte heller att gå ute i kyla, utan att ha en luva på mig, eller att inte ha något under under cykelhjälmen. Jag kom inte lång bit på hemvägen, trots att termometern visade 18 grader varmt, förrän jag stannade och tog på en luva. Så här vacker cykelväg vi har till jobbet just nu. Jag har skrivit det tidigare, citatet ur gamla Bondepraktikan: ”Maj kall, fyller bondens lada all.” Fast ska det bli riktigt bra nu behövs det regn också.

Fläskkarré & pommes strips och en god fransk lemonad till fredagsnys.

Samma grillkol som förra gången och varmt (+80) på noll tid med vår nya PK Kitchen grill. Kan det bli bättre en fredagskväll efter jobbet. Tallriken är en iittala Taika. (troll)

En riktigt trevlig vårkväll och helg till er alla.


Åtgärder

Information

8 responses

6 05 2022
Rolle o Carina

Visst har vi en underbar årstid nu,den bästa på året 😀👍
Idag har vi haft nästan 20+ på dagen,ljuvligt värre!
Har putsat fönster och hela inglasade altan så nu fint igen.

Ha det gott i helgen/SolKram

7 05 2022
Matts Torebring

Ja det gäller verkligen att tänka positivt och njuta av det vackra, efter en kort tid vänder det igen. Vi anlitade en städfirma till putsningen våra fönster, det kostar så lite med ”rutavdrag” och blir så himla bra, jag vet inte hur de gör?
Vår kram till er

6 05 2022
Monica

Trevlig fortsatt helg till er önskas! Idag har det varit riktigt fint väder, känts lite lyxigt nästan. Och bäst att passa på att njuta.
Och vi är lika, har precis köpt en ny jacka som har foder och plats för tröja med. Så fin och fin färg. Personalen sa kom, ska visa dig alla vår-och sommarjackor men såna har jag😀.
Nu undrade bästa väninnan var jag fått tag i denna, vi är lika och fryser vid plus 20. Undrar om det blivit nåt fel på oss😊 och en liten mössa i fickan har jag med mig.
Fick just härliga matfoton från dottern där de grillar också och så era, blev hungrig fast har ätit🙂.

7 05 2022
Matts Torebring

Tack, jag har serverat kaffe, tänt ljus på bordet och sitter och pratar med dig i cyberrymden. Jag hoppas att helgen fortsätter i samma anda. Jag ska bara borra och skruva lite, sedan kanske vi åker ut eller bara sitter och njuter av vår fina hus.

Själv har jag svårt att hitta en vårjacka som jag tycker om. Plaggen andas inte som jag vill och jag blir svett eller fryser. Oftast är det bara vindskydd utan foder och det gillar inte jag. Va kul att du hittat rätt.
Vår kram till er

6 05 2022
Nils-Åke Hansson

Vi har det så grönt i bokskogen nu. Rapport vädret sa att nu har sommaren kommit till Nordvästra Skåne.
Men håller med om att det behövs varm jacka på morgonen. Nu vill vi ha lite regn !
Trevlig helg

7 05 2022
Matts Torebring

Jag minns de fantastiskt vackra bokskogarna i Skåne, när jag var skogsarbetare i slutet av 60 talet och jobbade nästan ett år på Krageholms Gods utanför Ystad. Jag minns att träden var hårda att såga i. Under alla år på vägarna till och från Skåne minns jag också den fantastiskt vackra vårgrönskan.
Vår kram till er

7 05 2022
Husisblogg

Nu är det en konstig tid för er människor. Jag ser allt ifrån vinterjackan på som shortsen. Men något som inte mina ägare gillar är att bli kalla ”in i märgen” så de tar ofta på sig lite extra för då kan de istället ta av sig efter en stund.
Allt gôtt

7 05 2022
Matts Torebring

Återigen kan jag hålla med dig Husis. I min ungdom var jag först blöt, sedan stelfrusen om knäna i skogsarbete, åka hem på en moped och snöröjning utan hytt på traktorn. Hälsa till dem du ser i kortbyxor när det är svinkallt ute, att det straffar sig när de fyllt 75, då kommer värken i benen.
Det bästa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: