Lördagspyssel & middag i det gröna

7 05 2022
Här avslutade vi lördagen

Vi talade om att åka ut med Bussen denna helgen. Vi skippade det då vi skall ut på långresa nästa torsdag em, samt att vi hade en del att fixa till hemma

Här började jag dagen i greenroom

Vi har ett solsegel i taket som skuggar oss får solens strålar ute i greenroom. Jag har tidigare försökt att borra fast en rund ögla i varje hörn uppe vid taket, detta för att smidigt hänga upp och ta ned solseglet. Tidigare försök att borra har varit misslyckade. Nu hade jag köpt specialborr och nu gick det bra. Nu kan jag kroka av taket och ta ned det på 5 sekunder. Jag beställde ett tak till från Fyndiq som jag kan kroka upp på sidorna vid starkt solsken Nu är det färdigt att bara hänga upp det blixtsnabbt.

Vi städade bort alla insekter på solseglet

Det var inte lite insekter på ovansidan, men nu är de borta och det är rent och fint.

Jag mnoterade dörrstopp.

Två gångjärn på en fönsterdörr har blåst sönder. Jag skulle byta ut dem men det klarade vi inte Birgitta och jag. Här måste jag ta till hjälp. Jag monterade i alla fall tre dörrstopp för att förhindra nya olyckor.

En askhink med lock och skyffel från Jem & Fix.

Innan vi drog iväg till Nässjö, hade jag kollat upp att Askhinken fanns på lager hos Jem & Fix. Vi sökte runt i butiken utan att finna den. Jag visade en man på kundtjänst produkten och att den skulle finnas i lager. ”Kan du inte läsa, det står beställningsvara,” sa mannen. ”Nej, det står att den finns i lager här,” sa jag. ”Du kan inte läsa,” sa mannen igen. Under tiden hade Birgitta hittat den och det fanns ett 10 tal på lager. Vissa personer har hamnat fel i livet!

Jag fick tips om att en ”Månskensknalle i Boxholm” tillverkade Sveriges bästa grillkol. Det var verkligen annorlunda och jättebra grillkol. Det var förpackat i jättestora säckar om 50 liter eller kanske mera, därför ville jag ha en snygg hink med lock och spade som finns vid greenroom nära nya grillen.

Vi åkte till Nässjö Golfklubb.

Det var nästan fullsatt på parkeringen.

Vi satte oss ned i restaurangen

Vi tycker Nässjö har blivit lika sönder byggt som Jönköping har blivit. Rörigt med trafiken och flera olika handelscenter. Jag föreslog att vi lämnar stan och åker ut på landet där vi trivs. Så här trevlig utsikt hade vi från vårt bord på Nässjö Golfklubb Restaurang.

En supergod lunch.

Schnitzel, stekt potatis, bearnaisesås, salladsbuffé och kaffe på maten. Så jättegott, mycket mat och under 350 kr för två personer. Det finns 4 ställplatser med el och vi har stått där ett par gånger vintertid. Bara att rekommendera, även om vi inte spelar golf.


Åtgärder

Information

6 responses

7 05 2022
Rolle o Carina

Vad fint med ett Solsegel i ert greenroom som ger skön skugga!
Vi njuter nu på inglasade altanen med nyputsade rutor 😃👍👌
Härligt med golfklubbar med deras restauranger och bra mat.
Vi brukar ju oxå stå där om vi får fast vi inte spelar golf än 😀
Maten såg ju jättegod ut på tallriken och det ni åt igår hemma!

Ha det gott/Soliga altanKramar

7 05 2022
Matts Torebring

Tänk vad hemskt det skulle vara om vi inte gå till våra uterum. Utan solskydd kan vi inte sitta i vårt greenroom när solen gassar och då gör solseglet nytta. Nu kommer vi att få skugga på sidan också.
Jag vet att ni gillar Skedhult Golf i Eksjö. Nu får ni testa Nässjö också.
Vår kram till er

7 05 2022
Monica

Mycket jobb men mycket som är roligt när det blir bättre och bättre.
Jag har en erfarenhet från Jem&Fix, inte otrevlig som er men otrolig. Varan var i princip omöjlig att bygga ihop men efter lite extra ribbor, skruvar och borr så fick jag ihop den, mycket för att jag inte ger upp. Och man kan inte ana arbetet bakom nu, då skrattade jag inte men nu.

Och det bemötandet ni fick var ju helt ofattbart i en affär, men den hinken blev bra också🙂

7 05 2022
Matts Torebring

I detta fallet var det bara de som hade en hink av denna typen till måttligt pris, annars hade jag inte gått dit. Jag har aldrig haft några lovord om den butikskedjan och det blev inte bättre idag. Hade han varit anställd hos mig hade han fått gå hem direkt.
Det bästa till er

7 05 2022
Monica

Ja det var lite lika här, jag kollade blomlådor och spaljéer och tyckte de flesta inte var så snygga för priset heller.
Och så hade de en både snygg, i bra storlek, såg väldigt trevlig ut också om man kan uttrycka det så om en spaljé.
Men, ja den var inte klok någonstans och beundrar mig själv att den står där nu trevlig😊

Och hållit över hela vintern upprätt. Gav den som byggprojekt till maken och han glodde på delarna i några timmar ute medan det blev både middag och kaffe inne så jag stärkt kunde ta itu med den. Och kanske man är för snäll, borde sagt till dem men med den attityden de har hade det inte blivit något eller hjälpt.

Och precis, någon sån anställd är otänkbart för antar att det var ett dagligt beteende.

Och hinken är snygg😌

8 05 2022
Matts Torebring

Jag är ingen vän av den förpackade produkten, med massor av delar att montera samman. Monterings- & bruksanvisningen läser jag gärna ett par veckor senare. Vår dotter försökte att lära mig …
”Nu sätter du dig här pappa, hur många skruvar har du av A, B, C, D, E o.s.v.? Du börjar med skruven A och skruvar samman ned C” …

Jag undviker idag att utsätta mig för sådant så långt det går.

Vi önskar er en skön söndag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: