Om jag var pensionär kanske

30 01 2021
Birgitta skottar fram Herden.

”Om inte ”om” hade funnits, hade käringen bitit vargen”, heter det ju. Nu har vi den bästa vinter man kan tänka sig, ”Om” inte Coronaviruset hade lagt detta mörker och isolering över oss.

HERDEN är framme i dörröppningen och vinkar till sin kompis HUSIS.

Vi har en så gott som ny husbuss, trots att den är tre år till våren, sex nya vinterdäck, jag har nya längdåkningsskidor och skor, som jag knappast använt, jag har fullt modern slalomutrustning, det finns 3 km, 5 km och 10 km längdåknings spår ett stenkast bort. Nu hade jag använt alltsammans ”om” inte Corona viruset funnits och ”om” jag inte varit nyopererad.

Tänk vad detta ”om” ställer till det för oss. Längdåkning på skidor i skogen hade säkert gått bra, ”om” jag inte varit nyopererad. Men åka husbuss utan att kunna röra sig fritt på café- & restaurang, då är halva nöjet borta. Nu har vi den sociala gemenskapen på jobbet, ”om” jag var pensionär kanske vi ändå tvingats oss ut… ”Om” vi inte haft detta extremt fina bussgarage, med konstant temperatur +10 till +11 grader oavsett väder ute, hade Herden troligtvis fått stå ute.


Åtgärder

Information

8 responses

30 01 2021
Husisblogg

Vad trevligt att någon tänker på mig, hälsar självklart tillbaka till HERDEN.
Ja det var sannerligen ett sant inlägg, om inte detta om hade funnits. Numera är det t o m så min osociala manlige ägare kan känna en viss trötthet att inte få träffa folk.
Låter härligt med både utför- som längdskidor. Själv har jag en backe i närheten där jag står som enbart tar ett visst antal människor och man måste boka på nätet. Så där blir ingen spontanåkning precis.
Men håll ur, snart kommer vaccinet till er och då kan det iaf bli lite bättre.
Allt gott

30 01 2021
Matts Torebring

Husis, du är alltid en god vän till familjen, ta emot vår digitala vinkning 🖐. Hälsa till ”din osociala manlige ägare” att detta kan inte vara sant. Vi kommer att utreda detta när Corona är över.
Det bästa.

30 01 2021
Rolle o Carina

Visst,om inte detta Covid skit funnits hade vi vart i värmen och säkert
trampat sand under tårna och avnjutit bad i stora baljan!
Men vi håller oss hemma,flera som åker ändå ser jag i Covidtider.
Nu får vi vara hemma och avnjuta vinterns kyla,men det gör inget.
Vi har kaminer och massor med ved att elda och mysa i värmen 😀👍
Tur du har trimmat in Birgitta på slungan,hon njuter nog nu 🤪

Ha det gott/Soliga BrasKramar

30 01 2021
Matts Torebring

”Om” vi blir Corona säkra till sommaren, vet ni att ni har en stående inbjudan till Villa Sjölyckan och våran badvik. Vad roligt att du skriver avnjuta kylan, tidigare år har du skrivet om den vita ”skiten”. Nu får vi sätta ett högt värde på all ved vi har. Ps. Birgitta bakar hellre än hör snöslunga.
Framtidskram

30 01 2021
Monica

Ja detta om, jag åkt mycket slalom i Italien, Österrike och Schweiz och en del i de svenska ”Alperna” men nästan jag minns all längdskidåkning bäst.
Oj vi mixtrade med våra skidor, byggde gupp i backar och åkte slalom med längdåkningsskidor, jag hade lite kortare då, och så tävlingar, mamma klockade varvtalen och sa att jag slog storebröderna i tid, haha, gjorde jag inte. Sen kunde jag ge mig ut en kväll som liten och forsa fram i tystnaden i elljusspåret, minns att grannen tyckte jag var för liten att åka själv, men tyckte det var så roligt. Det var andra tider och tryggare. Nu står skidorna i förrådet, tänker på dem då och då, men vi bor nära ett mycket populärt friluftsområde som lockar tusental och det känns inte bra att ha dem flåsande i nacken i dessa tider. Och du har fina spår att välja på men kan inte åka just nu. Snön kanske blir långvarig så du får se. Vad Birgitta ser snitsig ut med snöslunga, det kanske är riktigt kul att fara fram med den och bra blir det. Ta hand om er båda på bästa sätt.

31 01 2021
Matts Torebring

Oj, vad mycket roligt du haft för dig. Själv drömmer jag tillbaka till kälkåkningen i backarna hemma i fullt månsken, skarsnö och isgata.
Jag hade som mål att köra samtliga WC backar i Europa. I Norden tror jag att jag åkt de flesta, i Europa har jag Sölden, Cortina, Val-d´sère, Maribor samt kanske någon mera backe kvar. Bland det roligaste var nog störtloppsbacken i Kitzbühel. Efter några år, blev det utökning i vår dotters familj och då hade jag ingen att åka med längre. Birgitta åker inte alls, inte ens Mormors störtlopp i Stöten. Hon klagade djupt när vi gick den lilla WC backen upp sommartid i Maribor. Vi har vandrat uppe på toppen i Kitsbühel sommartid och pratat med kossorna däruppe.
Nu hade jag åkt längdspåren i år, ”om” jag inte varit nyopererad. Sista gången jag åkte slalom i Sverige, (Sälen) åkte jag puckelpist en hel dag för att ha utmaning.
Det bästa till er!

31 01 2021
FREEDOMtravel

Ja, visst är det många ”om” nu för tiden, mycket man inte kan göra som vanligt … Snön gillar jag i alla fall, då blir det fint och ljust ute! Vi har 13 minus idag, ovanligt kallt för att vara Stockholm.

31 01 2021
Matts Torebring

Oj minus 13 grader, då har ni snart risk för att frysa fast kanske. Jag tycker som du, att det är så skönt att se naturen fungera, vinter, kallt och snö när vi förväntar oss detta. Jag hoppas att vintern kommit för att stanna ett tag till, våra barn och ungdomar måste få komma ut och har roligt i backarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: