Ser så skönt ut utan täcke

3 05 2022
Skönt utan täcke på sig.

Ridskolan Aneby, som är våra nära grannar, har ett antal hästar som släpps ut på morgonen i stort sett i alla väder. Hästarna bryr sig inte om mig när jag går eller cyklar på vägen, som går rakt igenom hästhagen. Visst skulle det varit frestande att ge dem en morot, men det skulle jag aldrig göra. Under alla kalla dagar i vinter har de haft ett täcke på sig. Idag var de fria från detta och jag tror att de njöt av vårsolen.

Själva använder vi Cura tyngdtäcke i vårt sovrum. Ibland kan jag tycka att de är tunga (12 kg) och jobbiga och i nästa stund ganska sköna. Nu när jag var sjuk i helgen drog jag bara en go filt över mig. Det var smidigt när jag for upp och mådde illa. I natt vaknade jag fram på småtimmarna, utan att ha något täcke på mig. (händer aldrig annars) Jag drog täcket över mig och somnade om på några få minuter. (Normalt 2 timmar att somna om) Sedan drömde jag att en person kom och hälsade på mig. Under armen hade han en sliten, vindpinad Torebrings flagga och en ny fin Sverige flagga. Han satt och pratade med mig i timmar kändes det som. Sedan vaknade jag strax efter kl. 6, mer pigg och utvilad än på länge. Kan det betyda att den gamla sömnstörningen är över och jag får börja ett nytt liv med bra sömn? Jag hoppas på det!


Åtgärder

Information

9 responses

3 05 2022
Husisblogg

Då håller även jag och mina ägare tummarna att sömnen börjar infinna sig!
Allt gôtt

4 05 2022
Matts Torebring

Ja det gjorde den, men bara en natt …
Det bästa

4 05 2022
Husbilen Coralen

Visst ser det skönt ut utan täcke för dom,dom gillar värme precis
som oss men dom otäcka insekterna gillar dom inte!
Hoppas du kryar på dig nu Matts och du hittar sömnen igen oxå!

Ha det gott/Krya på dig Kram

4 05 2022
Matts Torebring

Jag minns som bondpojk att vi hade en filt som vi kallade ”Hästafilten,” men jag minns inte när vi använde den. Kanske vid ”kafferast & höpaus” när jag körde timmer vintertid i skogen med Freja.
Den dåliga sömnen under många nätter är jobbig att hantera.
Sol & Vårkram

4 05 2022
Monica

Fint med hästar, det är något speciellt med dem, rofyllt att prata med dem. Pappa var en riktig hästvän, de var nära kompisar i hans barndomshem.
Fint sammanträffande, fick hästfilm idag från USA, barndomskompis till vår dotter och hon har hästar och visade hur de tänker och funderar och tvekar där det verkar vara fara.

Hoppas du får sova gott många nätter, det kan vara svårt att koppla av när det är mycket som händer men vet inte, jag sover bättre som pensionär i alla fall, när det var som stressigast vaknade jag ofta kl 3 fast somnat vid midnatt, tänkte rusa upp för jag trodde det var dags och sen slumrade jag bara ett par timmar till. Hur man överlevde vet jag inte, vet att istället för lunch satte jag mig i en vilstol ibland i mörkt rum med klocka i handen, sen kanske åtta timmar till på jobbet.
Det tog minst tre år att få ut det i kroppen, jag drömde mardrömmar men nu är det borta i hjärnan. Underbart. Så mycket som lagras och ska bearbetas.
Och nu skulle man helst ha lugn och ro men mycket nu med, detta hotfulla och oberäkneliga land och nya hot flera om dagen och alla tolkningar. Och det fallit till sån låg nivå. Ja det finns inga ord att förklara med.

Och hur det angripna landets president orkar är ofattbart, talar alltid med värdighet och med omtanke.

Tänker extra på både mindre och större barn, ja där de drabbas så fruktansvärt förstås men här att kämpa med skola och betyg för att komma vidare och de vet och läser allt. Och tänker väldigt mycket och klokt. Många har det inte så bra heller bakom snygga fasader.

Men blev glad av din hästbild, så vacker.
Ha det fortsatt så bra idag. Och jobba inte för mycket.

4 05 2022
Matts Torebring

Jag älskar också hästar, fast inte hästarna på en ridskola, utan en riktig ardennerhäst. En sådan skulle jag kunna stå och prata med länge. De är så stabila, starka och lugna, en fröjd att se på och att arbeta tillsammans med.
Som pojk körde jag ut några stockar från skogen en dag på försommaren. Helt plötsligt gick inte min häst ur fläcken utan bara frustade. Då låg det ett rådjurskid i gräset alldeles intill hovarna.

Jag sov ljuvligt gott, men det blev bara en natt. Jag har gått igenom alla mediciner sedan jag förlorade sömnen julhelgen -99. Nu har jag ställt ut alla starka mediciner de sista 3 till 4 åren och tar bara något natur läkemedel.
Rapport kl. 18, kl. 19.30, Aktuellt kl. 21 och däremellan krigsrapportering på text tv påverkar säkert sinnet helt omedvetet.

Jag hade en granne i många år som hade patientmottagning hemma i bostaden och som jag fick en underbar hjälp av. Jag har inga mörka tankar, men jag har stressat bort sömnen julen 1999, den fanns inte kvar helt enkelt
Jag fick av henne Remeron 15 mg och på den kunde jag sova vad som än hände. Den finns inte att köpa i Sverige längre, men finns receptfri ute på Apotek i Europa. Den är dyr, men törs jag köpa den?

Jag brukar be: ”Gode Gud, sätt ned foten på jorden och stoppa detta vansinnes krig nu!” Sveriges land är säkert inte strukna på kartan heller.
Hur kunde det gå så här? Ta hand om kaffekoppen på bordet innan den välter, eller ljuset i ljustaket innan den brinner ned. Detta har vi inte gjort! Varför stoppades inte fienden vid gränsen?
Allt gott & Förlåt att jag skriver om problemen som finns.

4 05 2022
Monica

Intressant och fint det du berättar om hästar och ditt liv.
Ja, jag brukar be så också varje dag, de finns i tankarna i alla fall.
Och visst blir det kanske för mycket av allt men jag tycker man har något sorts ansvar att följa med så mycket vi kan i olika media och journalisters rapporter på plats, de är där med fara för sina egna liv och några har ju mördats också.
Och vi kan också tänka att det kunde drabbat vilket land som helst, fredstid i Europa och en demokrati, det är ofattbart och alla länder ser på.
Men rädslan är stor för världskrig och ingen vet något.

Kollade upp det läkemedlet, det lät lite vanskligt med väldigt mycket biverkningar.
Men säkert svårt att hitta något som hjälper men hälsokostalternativ är bra att prova.

Själv sover jag bra och dricker jag kaffe eller te på kvällen sover jag ändå. Har vänner som tittar på klockan när de kan ta kaffet och jag har aldrig brytt mig om det, kanske är den skummande mjölken i bra🙂.

Och jag mår bra av trädgårdsarbete, det är så roligt att planera och se resultat. Och bli trött i kroppen i den friska luften. Och underbart när man umgås med vänner där man förstår varandra och är olika men lika och lyssnar och lär av varandra.
Sen har jag saknat fina konserter i kyrkor denna pandemi och tänkt att de kunnat anordna mer utomhus om somrarna men ingenting. Vi får se nu om det blir ändring.

Ha det så bra ni kan och ta hand om er väl.

4 05 2022
Monica

Jag skrev visst i första kommentaren att jag sover bättre som pensionär och sen i andra att jag sover bra. Ja det gör jag oftast nu när det gått några år. Men mycket är det nu som skrämmer.

Pandemin tror jag var rent hemsk för boende på de flesta äldreboenden men vi som kunde styra över våra liv rätt mycket hade det rätt bra även då.

Kriget är fasansfullt.

4 05 2022
Matts Torebring

Jag vill stryka under din text: ”Och visst blir det kanske för mycket av allt men jag tycker man har något sorts ansvar att följa med så mycket vi kan i olika media och journalisters rapporter på plats, de är där med fara för sina egna liv och några har ju mördats också.”
Så känner jag det också, det går inte bara att leva sitt eget liv, vi måste se det som händer runt omkring oss.

Visst är det så att en gammal f.d. skogsarbetare mår bäst av att vara ute. Sedan ser jag jobbet som ett socialt nätvärk som är svårt att släppa. Jag har inga arbetsuppgifter idag som pressar på utan kan ta det när jag hinner.

Bra att du höjer ett varningens finger om medicinen, många får inte ges till personer över 65 år.
Allt gott till er

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: