En tanke kom på kyrkogården

4 05 2022
En skylt vid en gravsten

Idag var det dags att byta ut de överblommade påskliljorna, på våra gravvårdar som vi sköter. Här vilar Birgittas farmor & farfar. Denna skylten finns vid många äldre gravvårdar. Jag har dock aldrig reflekterat över texten på skylten. Vid begravning läser officianten orden: ”Av jord är du kommen och jord skall du åter vara.” Birgittas pappa lyfte på hatten vid begravningen av sin äldste son, dock bara i 30 års åldern och sa: ”Tack för att vi fick ha dig så länge.” Vi lever ett liv på lån, Birgittas farmor och farfar är återlämnade.

Detta gäller naturligtvis gravplatsen som är återlämnad, men ändå är det sant som det står.

Hemma på trappan

Naturligtvis bytte jag ut påskliljorna hemma på trappan också. Jag blev glad att det fanns penséer att köpa. Det känns lite för tidigt att köpa sommarblommor än. Det fanns en tanke bakom med att plantera blått & gult denna tragiska vår.


Åtgärder

Information

4 responses

4 05 2022
Husisblogg

Måste vara något av det hemskaste som finns, att överleva sina barn. Händer numera i dessa tider för ofta men i de lägena skänker alltid mina ägare en extra tanke till de drabbade. Inte lätt att missta någon överhuvudtaget, men ibland känns det fel.
Allt gôtt

4 05 2022
Matts Torebring

Tack Husis för dina vackra ord … Ja tänk allt lidande i pandemin, isolering, många har gått bort ensamma utan andra anhöriga. Sedan kom kriget med idel död och förstörelse. Det är en tuff värld vi har idag att leva i.
Det bästa

6 05 2022
Husbilen Coralen

Visst får man många tankar på kyrkogården som dyker upp!
Snyggt oxå med alla fina blommor där,men många sämre
skötta oxå som man har sett då man gått förbi där!

Ha det gott/SolKram

6 05 2022
Matts Torebring

Det finns några få välskötta kyrkogårdar, som är trevliga att gå på, även om man inte har anhöriga där, men långt ifrån alla. Frinnaryd tillhör inte de bästa.
Sol & vårkram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: