Mera orädd när jag var yngre?

26 01 2022
Birgitta i Jokkmokk för 7 år sedan

Vi satt idag och jobbade med layout inför julen 2022. Jag letade efter bilder och inspiration i min dator, från vår resa till Jokkmokks Marknad för sju år sedan. Då började jag fundera på allvar: ”Var vi rätt vaccinerade då?”

På väg till Jokkmokk för 7 år sedan

Total snöstorm, ishalka hela vägen, bilen gled i sidled på nya bron i Sundsvall, när det blåste 18 s/m. 2 djupa spår i vägen från Boden och uppåt. Som om det inte var nog med detta. Vi åkte ”Kabe 910 med framhjulsdrift och med odubbade vinterdäck.” Nästan omöjligt att komma igång på plan mark på en parkeringsplats.

Vi hade frågat däckhandlare i byn om vi måste lägga på dubbdäck? ”I Norrland kör ingen med dubbdäck” fick jag till svar. Sanningen visade sig vara tvärtom.

På väg hem från Jokkmokk för 7 år sedan

Hemvägen gick betydligt bättre, det borde vara lite nedför hela vägen hem. Inga olyckor eller incidenter på hela resan och vi kom lyckligt hem igen. Jag frågar mig än idag, har jag blivit 7 år äldre, förståndigare och mera försiktig? Kanske lite mera ängslig istället?


Åtgärder

Information

8 responses

26 01 2022
Husisblogg

Jag och mina ägare tror istället att ni blivit marginellt äldre med betydligt klokare.
Allt gôtt

26 01 2022
Matts Torebring

Ja det var en tanke som jag inte tänkt på innan …
Det bästa

26 01 2022
Monica

Jag tänker ofta, var det där jag? Men jag tänker ofta att tack och lov för mod m m inom många områden för annars skulle mycket inte kunna utföras. Menar både privat och arbetsmässigt. Och nu finns många unga talanger som tar vid.
Men nog är det så att man blivit lite försiktigare och på sätt och vis begränsar det. Men klok ska man vara, det tror jag vi varit sen barndomen både du och jag🙂
Men tröttheten ökat, det är lite tråkigt. Men hyfsad fart ändå ännu😀
Ha det fortsatt bra. Allt gott!

27 01 2022
Matts Torebring

Jag har nog varit totalt orädd genom åren. Idag tycker jag annorlunda och till exempel räds jag för att köra in med bussen i Paris och Frankfurt, för att dra till med det allra värsta. Vad skönt att se tillbaka på en massa saker och kunna säga, jag vågade.
Allt gott

27 01 2022
Rolle o Carina

Det sägs ju att man blir klokare med åren och försiktigare oxå!
Men än så länge är man ju någorlunda ung och nyfiken 🙂

Ha det gott/SnöKram

27 01 2022
Matts Torebring

Det var klokt sagt alltsammans.
Paraplykram

28 01 2022
Elisabeth

Tror också att det var tur att olyckan inte var framme! Det beror ju inte alltid på en själv om det går bra eller ej, när man är ute i trafiken. Kanske hade ni också en vakande hand över er!

28 01 2022
Matts Torebring

Det var snällt och vackert sagt, visst är det så som du säger. Jag jag hade en bild på Trailer, som hamnade tvärs över vägen, sekunden innan vi kom.
Allt gott

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: