Säkrare för några få i trafiken

18 12 2021
Lånad bild.

Nu ska det bli säkrare att passera väg 132 utanför Aneby. Säkrare för uttrar alltså. Fram till och med måndag byggs en faunapassage för att uttrarna ska kunna gå under vägbanan.

Riksväg 132 mot Huskvarna helt avstängd i minst 4 dagar

Nu är det inte helt enkelt för först och främst den tyngre trafiken att komma förbi Aneby. Trafiken hänvisas till småvägar under flera dagar. Det pågår ett stort arbete alldeles utanför Aneby, bara för att uttrarna skall komma fram under vägen.

Själv lade jag in ett medborgarförslag om gångbana utmed Flisbyvägen, från Ekotopia fram till infartsvägen för Ridskolan. Detta på grund att allt som oftast går personer i kolsvart mörker och utan reflexer denna vägsträcka. Alla borde veta att de kan gå Framtidsvägen i stället, men många, många gör det inte. Flera gånger har jag nästan panikbromsat. Detta förslag lades i papperskorgen. Djur är viktigare än vi människor.

Det skulle komma att spara olyckor i framtiden att göra detta. Det tar inte mer tid än att bygga skydd för uttrarna. Det handlar bara om att lägga rör i ett dike ett par tre hundra meter och fylla upp så blir det en fin gångbana.


Åtgärder

Information

3 responses

18 12 2021
Husbilen Coralen

Javisst är det underliga prioriteringar dom har gjort i er kommun nu!
Vore väl bättre att skydda oss människor än dom djuren.

Ha det gott/Kram fr Sillamackan

18 12 2021
Matts Torebring

Så ser nog hela samhället ut, misshandel av en katt får större rubriker än misshandel av en människa.
Adventkram

19 12 2021
Husisblogg

Ibland är et inte lätt att hänga med i prioriteringar. Min manlige ägare la ett medborgarförslag gällande tömning för oss husbilar i hans hemkommun. Detta var i en tid då det grävdes precis vid rören och det inte hade varit några som helst konstigheter att göra detta. Han fick då som svar, töm på campingarna. Detta vet nu min manlige ägare att detta inte sker för campingarna ligger offside.
Allt gôtt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: