Tuffa tjejer & killar lastar lass på lass

10 12 2021
Sista bilen som lastar idag vid fem tiden

Det är svårt till och med för mig, trots att jag startade alltsammans, att förstå vilka volymer vi hanterar nu i december månad. Denna bilen lastar hela 72 pallar bara på släpet. Vilken bil detta är i ordningen som lastar idag det vet jag inte. Denna vecka har vi lastat ut för en miljon kr + moms varje arbetsdag. Nästa vecka väntar betydligt mera. Får jag gissa är det minst lika många ganska unga tjejer som rattar dessa stora bilar som killar.

Jag förstår inte hur alla pallar sedan kommer till rätt mottagare i rätt tid. (Julklappsutdeldinge i Umeå kl. 10) Dessutom nyfallen kramsnö idag som inte gör saken bättre. Denna bilen klarade inte, fast det är nästan plan mark, att backa intill lastkajen ikväll då det bara slirade. Vi fick springa med sandskyfflar och hjälpa honom att sanda. Klockan är redan mycket, det tar tid att lasta, sedan skall han in till terminal och lossa, samt alla pallar skall spridas över hela Sverige. Allt vårt gods går med tempererade transporter. För kallt och sillburkarna kan frysa sönder eller för varmt och allt blir förstört.

Finge vi bara köra fram allt gods och lasta vore allt enkelt. Denna stora bil lastar även allt kylt styckegods (enskilda paket) och det skall vara uppsorterat redan hos oss till olika terminaler i Sverige. Utan vårt datasnille, son och vd Niklas, skulle det vara tveksamt om vi redde ut det.


Åtgärder

Information

8 responses

10 12 2021
Husbilen Coralen

Ja nu har ni mycket logistik som skall funka framöver innan jul!
Och i detta före så slirar det ju lätt,kramsnö här uppe nu.
Då krävs det erfarna piloter i halkan och sandspridare på bilarna!

Ha det gott/Trevlig 3:e Adventshelg

10 12 2021
Matts Torebring

Ett vanligt E- handelspaket sorteras på ett band och far och snurrar runt. Allt det vi levererar är livsmedel och sorteras troligtvis på pallar på golvet. Att det bara fungerar sedan med alla konstiga adresser.
God aftonkram

10 12 2021
Husisblogg

Det är imponerande med all logistik, först hos er, sedan hos de som kör och sist men inte minst där allt ska lämnas. Ibland är det nog inte konstigt att paket kommer fel.
Allt gôtt

10 12 2021
Matts Torebring

Är allt rätt från början, är chanserna större allt går rätt sedan. Fullständiga och riktiga fraktdokument är en förutsättning, men visst är det otroligt att det mesta kommer fram dagen efter.
Det bästa

10 12 2021
FREEDOMtravel

Wow, det är imponerande med logistiken, men också med volymerna! Vi tycker att vi har bra drag i vår lilla webbshop nu inför jul, men vi klarar dock att bära beställningarna till fots upp till Post Nord varje dag, så det är lite andra dimensioner … 😉

11 12 2021
Matts Torebring

Först Tack för ditt inlägg, Ni har gjort så många stora professionella reseinlägg att jag inte haft kunskap att kommentera, men hur hinner ni med att titta in i alla andra bloggar som till exempel min? Ofattbart!
Jag ler lite när jag läser om era leveranser, så hade jag det i början, det rymdes i famnen för mig också.
En skön tredje advent till er.

11 12 2021
JoY

Man kan inte bli annat än imponerad av all logistik som är på alla platser och att paketen kommer rätt. Fast nog tycker jag att det är konstigt att en vadderad påse, som lades på i Oskarshamn i tisdags, fortfarande inte har kommit fram till mig?

11 12 2021
Matts Torebring

Det går nästan över mitt förstånd att allt fungerar. Vi har i stort sett nästan bara kyltransporter, flera pallar till en del eller bara en enda kartong till någon i ”Hammarby Sjöstad.” Postnord kan du inte lite på det kan gå på två dagar eller ta flera veckor.
Allt gott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: