Besök hos Fysioterapeut

6 12 2021

För att komma vidare med min fruktansvärt onda högra höft, mitt hägra knä och fot, fick jag idag träffa en mycket ambitiös Fysioterapeut på VC i byn. Han lät mig berätta, han lyssnade till hela storyn om sömnlösa nätter, sova på magen för att inte belasta lederna, värken under hela sista halvåret, om olika läkarbesök och besök hos min naprapat. Han tog mycket av sin tid och det blev till övertid. Jag tackade flera gånger för att han engagerade sig och lyssnade. Jag blev nästan rörd.

Jag berättade att jag kämpat i ett halvår för att få värktabletter och en kortisonspruta mot muskelinflammationen, men inte fått det. Först efter att jag blev irriterad fick jag Diclofenac värktabletter. När jag sedan satt mig ned och läst den jättelånga bipacksedeln, vågade jag inte ta dessa tabletter. Förmodligen därför som jag förvägrats att få dessa. Nu fick jag rekommendation om en betydligt snällare tablett, Ipaflex 200 mg. Dessutom fick jag ett träningsprogram.

För fjärde gången fick jag det glädjande beskedet att mina höftleder håller i många mil än. Nu ska jag träna och sedan på återbesök om ett par veckor. Fantastiskt att någon lyssnar och ger goda råd.

Jag kan inte tänka mig att åka bil både till och från jobbet, jag skall fortsätta att minst gå 2,5 km hem på kvällen, även om det är -16 grader som i afton.


Åtgärder

Information

8 responses

6 12 2021
Husisblogg

Lycka till med träningsprogrammet. Fysioterapeuter brukar veta vad de pratar om så nu ligger det en del på sig Matts. Men vis av erfarenhet av dessa år så vet vi, om Matts ger sig attan på något så löser det sig. Säkerligen blir det så även denna gång.
Allt gôtt

6 12 2021
Matts Torebring

Ja jag var riktigt förvånad över engagemanget som han hade. Ja visst ska jag visa vad jag kan, så får vi hoppas på ett bra resultat till återbesöket.
Det bästa

6 12 2021
JoY

Det ser ut att vara bra övningar. Gjorde själv dessa, när jag hade problem med ljumsken/höft och nu blir det när jag kommer ihåg.

6 12 2021
Matts Torebring

Jag fick känslan av han var mycket ambitiös och ville mitt bästa. Tidigare har jag känt ”betala & var så god nästa.”
Allt gott

6 12 2021
Husbilen Coralen

Va bra att du får hjälp utav en som engagerar sig med problemen!
Nog bör väl träningen hjälpa,jag mår bättre av våra walkings.
Gäller bara att lyssna på sin kropp och göra det man kan!

Ha det gott/Lycka till Kram

6 12 2021
Matts Torebring

Jag vägrar så långt det är möjligt att sätta mig still. Jag skall göra allt jag kan för att vara Matts igen. Fast nu stelnar det till ute, drygt -20 just nu.
Digital värmekram

7 12 2021
FREEDOMtravel

Så bra att du fick hjälp av en engagerad fysioterapeut! Hoppas att övningarna hjälper!!

7 12 2021
Matts Torebring

Ja jag har verkligen fått hjälp nu, lär mer i dagens inlägg.
Allt gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: