Till trevliga Eksjö utan GPS

21 11 2021
Vår Hyundai Tucson Hybrid.

Jag skulle åka till Värnamo för ett par veckor sedan. Jag visste i grova drag var min adress fanns. Ändå är det skönt att se en hålltid när jag är i mål. Jag satt en kvart, med risk att komma för sent till mitt möte, för att programmera in Värnamo. När jag till slut fick in Värnamo som min adress ville den dra med mig över ”Oskarshamn.” Jag blev både så trött och irriterad att jag gav upp. Jag tog min iPhone, hitta.se och skrev in min gatuadress. ”Vill du åka dit?” Svar: ”Ja.” Efter 15 sekunder var jag på väg. Klockrent hela vägen.

I fredags skulle en av mina duktigaste tekniker på jobbet, som har egen erfarenhet av samma bilmärke, hjälpa mig. Efter 25 minuter så sa han: ”Du måste ladda ned en app innan du kan söka en adress och så måste du få ett lösenord till den,” innan det funkar. Det lösenordet har jag inte fått än.

Under årens lopp har jag läst många inlägg om samma sak: ”Vi använder inte bilens navigationssystem, för det är för komplicerat.” Varför ska det vara så? Jag är envis och ger inte upp än.

Restaurang Sunrice i Eksjö serverar buffé igen.

Jag är urdålig på att laga mat så jag köper gärna den tjänsten i stället och det uppskattar Birgitta och inte minst jag. Möjligheten att äta buffén försvann samband med Corona pandemin. Nu var det nästan fullsatt igen. Ät så mycket du vill av mat, dryck, dessert, mjukglass och kaffe för för 155 kr. Det är mycket prisvärt.


Åtgärder

Information

6 responses

21 11 2021
M

Har du inte Apple CarPlay i bilen? Den inbyggda navigatorn kan du nog glömma. Såg förresten nyss din gamla bil eller en likadan bil på nyheterna i ett reportage om hjulbyte.

21 11 2021
Matts Torebring

Ja vi kom visst med, men det var inte min bil, vi har fyra stycken till lika som min förra. Kul att du såg oss. Jag testar vidare med navigationen. K

21 11 2021
Husisblogg

Mina ägare har ofta gjort som er. Ägarna tycker dessutom det är för omständigt och dyrt att uppdatera den fasta GPS:en utan de har nu de GPS:apparna i telefon och padda.
Allt gôtt

21 11 2021
Matts Torebring

Ja det har vi också, men visst är det underkänt för bilindustrin att det är så.
Det bästa

22 11 2021
Rolle o Carina

Ja se dessa GPS:er,brukar köra med insidan av skallen och
det brukar funka bäst för en gammal orienterare du vet 🙂

Ha det gott/SolKram

22 11 2021
Matts Torebring

Varför ska det var så urbota dumt i så många nya bilar?
Kvällskram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: