En tupplur är bättre än Alvedon

17 11 2021
En soffa om någon blir sjuk

För flera år sedan köpte jag en enkel soffa med möjlighet att ligga på, om någon skulle bli sjuk på jobbet. Den står i rummet intill mitt kontor. Nu när jag sovit dåligt ett par nätter smyger jag in till soffan en stund på eftermiddagen. Jag har så fantastiskt lugnt och skönt på mitt kontor lite vid sidan av alla de andra. Ingen ser mig om jag sover en halv timma. Det har jag rätt till efter snart 45 år på företaget med sagolikt mycket övertid. En kvart vila med eller utan sömn, är bättre än flera Alvedon.

Under alla mina tio tusentals säljbesök, mötte jag på ett företag utanför Jönköping, två delägare till ett företag som hade var sin säng på jobbet där de tog sin middagsvila. Då för 20 år sedan tyckte jag det var lite kymigt, men det tycker jag inte idag när jag fyller 75 nästa gång. Det var två kloka gubbar.


Åtgärder

Information

4 responses

17 11 2021
Husisblogg

Vilan i soffan är mycket nyttigare än Alvedon och gör säkert kroppen och knoppen bättre också. Att få en sån här vilopaus skulle alla ha möjlighet att ta. Ni får börja ta efter andra länder med dess siesta.
Allt gôtt

17 11 2021
Matts Torebring

Jag tycker väl att jag har ålderns rätt att göra så och visst är det gott att kunna göra det.
Det bästa

20 11 2021
Husbilen Coralen

Visst är det skönt med en tupplur då och då,nu hemkommen så
känner jag att bara ta det lugnt ett bra tag framöver känns det!
Men lite tid vid lap-topen blir det dock,har kommit efter du vet 🙂

Ha det gott/SolKramar

20 11 2021
Matts Torebring

Ja nu är det din tur att ta en tupplur och vila upp dig igen. Fast om någon dag är du säkert ute i skogen igen, men vänd då hemåt efter max ett par km.
Kvällskram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: