Idag för 45 år sedan

15 09 2021
Den 15 september 1976 förändrades livet totalt

Dagen var den 15 september 1976… ”Vad är detta,” sa en av de första personerna jag mötte i Huskvarna, när jag kom fram på förmiddagen och bjöd på kokosbullar? ”Det är den nya regeringen,” svarade jag. Vad som hänt sedan, kommer ni att läsa om i min bok om ni vill.

Första säljarbilen

Hur kunde jag gå på detta, lasta denna bilen full med kokosbollar och fara iväg för att sälja? Oj, oj vad mycket det har hänt sedan, nästan att tanken svindlar på mig själv. Redan drygt tio år senare var jag restauranggrossist.

Idag hade vi på jobbet ett besök från Arbetarskyddsstyrelsen. Besöket skulle ha skett för ett år sedan, men på grund av pandemin tog vi inte emot det förrän i dag. Detta besök har föregåtts av många konsulter som gått igenom och dokumenterat upp hela vår verksamhet. Vi har hört flera otrevliga versioner om vad som kan uppstå vid ett besök som detta, men så skedde inte hos oss, tvärtom. Citat: ”Allt är så välskött, ordning och reda överallt och noggrannhet präglar hela företaget, så jag skriver inte ens en enda anteckning,” sa Arbetarskyddsstyrelsens representant när hon gick. Fantastiskt bra jobbat av mina medarbetare! Själv står jag inte ut med alla konsultbesök, jag vill vara på jobbet för att producera.

Nu kan vi lämna defensiven och arbeta framåt igen. Ibland har jag känt det som att det är inte mitt företag längre, alla konsulter har tagit över verksamheten. Nu får vi göra en omstart känns det som.

PS. Många undrar säkert när min bok kommer? Jag tog tillbaka manuset från första förlaget i somras för att det kändes inte rätt. Tur var det för nu har jag under sex veckor skrivit om boken ganska mycket och gjort den mera genomarbetad. Nu har Birgitta & jag korrekturläst i dagar och veckor, samt korrigerat min grammatik med mera. Nästa vecka hoppas jag träffa min nya bokförläggare.


Åtgärder

Information

4 responses

15 09 2021
Husbilen Coralen

Ja det var ett bra år,tog körkort,fick fast jobb på det stället man blev
kvar på tills det nu skall läggas ner sista Sept så stängs det ner.
Har jobbat 5-skift som det heter ända tills min kropp började
krångla tyvärr med det ena och det andra du vet.
Tråkigt med alla 340 på kollektivsidan som nu är uppsagda,många
vänner ställs utan jobb som dom trodde var ett livsvarigt ställe!
100 på tjänstemannasidan och en del andra har fått nytt jobb.
Då jag börja var vi runt 1600 pers anställda,sen har det genom
åren minskats ner succesivt tyvärr som med det mesta.

Ha det gott/Målar-Kram

15 09 2021
Matts Torebring

På den tiden var allt så spännande, vi väntade på nya bilmodeller, vi byggde hus, familjen växte och det var mycket mindre med brott. Idag undrar vi vart den den svenska industrin kommer att ta vägen. Många företag är sålda och lokalerna står tomma. Hur kommer det att se ut hos er? Kommer lokaler att fyllas med ny verksamhet?
Smålands kram

15 09 2021
Husisblogg

Det är alltid så intressant att se era gamla bilder som ni lägger upp. Min manlige ägare får ofta flashbacks om hans barndom som också innehöll husvagnssemestrar.
Även på min manlige ägares arbete är det den ena tillsynen efter den andra. Allt ifrån IVO, JO till Opcat. Grattis till ert fina betyg!
Allt gôtt

15 09 2021
Matts Torebring

Tack Husis! Det är fascinerande att din manlige ägare orkar läsa om en före detta bondpojk i Småland, som gett sig iväg på både det ena och andra. Visst är det roligare att dokumentera resor, än att dokumentera vem som tömmer papperskorgar och städar.
Det bästa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: