Vad mycket roligt vi har i förrådet

23 08 2021

Jag har sökt en royaltyfri bild till min bok men inte hittat någon, jag vet att jag har den själv och att den finns i mitt 1200 bilder stora diaarkiv ute i förrådet.

Jag packade upp min diaprojektor ute i förrådet och ställde den på kofferten till den samma. Jag kan välja om jag vill se bilderna på skärmen eller duk samt välja musik till bilderna. På nästan alla kassetter står det ”Blandade bilder”. Men oj vad mycket roliga bilder jag hann se, innan jag slutade halvvägs in i arkivet. Då hade jag hittat den bil(d) som jag sökte och var ägare till 1976, Simca 1508. Årets Bil det året!

På bilden i projektorn sitter Niklas och Candra på trappan till köket, tillsammans med kompisen Maths, till det hus vi byggde 1972. Bilden är cirka 47 år gammal. Nu måste Birgitta och jag ta en helg eller två och sortera upp alla diabilder och visa dem inte minst för våra barnbarn när vi samlas nästa gång.

Detta är första kvällsmaten som vi äter i en hyrd Opio husvagn parkerad på Löttorps Camping, sommaren 1974. Birgitta, Niklas och Candra till höger.

Vår Simca 1508 -76 parkerad på en camping i Malmköping. Denna gången med en lånad Adria.


Åtgärder

Information

15 responses

23 08 2021
Rolle o Carina

Va kul,då har ni lite roligt att gå igenom med många fina minnen!
Härligt att kunna ha det sparat och visa upp för familjen!

Ha det gott/DalaKramar

23 08 2021
Matts Torebring

Nu är det så himla länge sedan denna projektor var framme, så nu är det dags att visa barnbarnen hur det var för snart 50 år sedan.
Sommarkram

23 08 2021
Nils-Åke Hansson

Så kul, ja alla har vi varit unga. Sådan förtält hade vi också på pirken lika. Diabilder man kan fråga sig vem som är intresserad av dessa en dag.
Vi har massa film som jag måsta ta tag i.
Skydda Diabilderna från dam!

23 08 2021
Matts Torebring

Så sant alltsammans som det är sagt.

23 08 2021
Husisblogg

Diabilder vet knappt mina ägare vad det är för något. Men om min manlige ägare gräver djupt i barndomen så kanske han får en litet minne av att hans föräldrar hade något sånt.
Nu ligger istället alla bilder i telefonen, molnet och på hårddiskar.
Allt gôtt

24 08 2021
Matts Torebring

Hoppsan, det trodde jag alla visste vad en diabild var. Då är jag kanske gammal nu som varit med om detta i många år?
Det bästa

23 08 2021
Peter

Oftast fastnar man väldigt länge när man tittar på gamla bilder.
När min frus föräldrar gått bort valde vi att lämna in de närmare 2500 diabilder som fanns för att få dem digitaliserade. Vilken bildskatt vi hittade och numera lätt kan ta fram om vi skulle vilja.
Kul läsning som vanligt.

24 08 2021
Matts Torebring

Hej & Tack för ditt tips Peter och kul att du läser min blogg. Då får du tipsa mig om var man lämnar in diabilder för digitalisering…Det kände jag inte till!

24 08 2021
Peter

Hej! Vi lämnade in våra på BGA fotocenter på Södermalm i Stockholm. Företaget har även butik i Jönköping såg jag på deras hemsida.

24 08 2021
Monica

Så roligt att du har detta sparat. Minns pappas diabildsvisningar, han fotade så mycket, var fotograf men kompletterade med anställning också inom snickeri men den lilla fritid som blev fotade han mest natur och dokumenterade miljöer. Tidiga söndagsmorgnar tog han cykeln och jag följde med i cykelbarnstol och sen gjorde han frukost igen till mamma och bröder och så iväg till söndagens gudstjänst. Önskat jag gjort som Peter skriver, digitaliserat, eller sparat. Vet inte vad något av detta finns. Vet att unika kameror gick till någon men allt annat vet jag inget om.

24 08 2021
Matts Torebring

Ja det var busroligt och många skratt av att stå där ute i förrådet, även om jag lite improviserat, bara letade efter en enda bild bland 1200. När bilderna är så här gamla blir de värdefulla. Så tråkigt att du kanske inte har dina kvar, som är förknippade med så mycket minnen.
Ps. Såg du mejl jag skickade i söndags?
Det bästa till er.

24 08 2021
sofiaviktoriaeveborn

Så fina bilder och så söta barn 🙂 Den lilla fullt med ketchup runt munnen 🙂

24 08 2021
Matts Torebring

Tack & Ja visst är ovanligt söta barnen. Niklas som sitter till vänster fyllde 50 för en vecka sedan och den lilla damen är ett par år efter. Dottern är framgångsrik advokat och sonen företagsledare.

24 08 2021
sofiaviktoriaeveborn

Så blir det ju med fina duktiga föräldrar så blir barnen därefter 🙂 så jätteroligt att få läsa och se 🙂 ska bli spännande att läsa Din bok sen 🙂 Grattis till Niklas i efterskott 🙂

24 08 2021
Monica

Hej igen Matts, jag såg nu ikväll och svarade från en toksurfplatta😄, tror det gick men nu har maken problem med den. Fast det var hans benämning😌. Och min dator är väck, sparat nödvändigt men ska fundera lite till på typ och modell vid köp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: