”Gode Gud välsigna färgen amen”!

31 07 2021

Tack snälla Birgitta för att du har hjälpt mig att måla vår bod. Det ser inte ut som något stort jobb. Väggarna är enkla att måla och det fixade Birgitta det mesta av. Själv stod jag på en stege i alla möjliga vinklar och målade takfoten. Denna strykningen var med grundfärg. Före detta har vi oljat in allt trä. Nu återstår två strykningar till, med vit och röd färdig färg. Det gick åt hela tio liter färg idag. Färgen bara sög in i träet. Hittills har vi målat 20 timmar. Klarar vi det på 20 timmar till, har vi tjänat in en rejäl timpenning.

Kanske har jag Ischias i höger ben eller så är höftleden sliten. Ont gjorde det i alla fall när jag kom in. Jag körde dessutom omkull i en slalomnacke våren -95 och skadade en muskel. Då hängde armen bara rakt ned. Jag lyckades att träna upp den, under flera månader och har inget känt av skadan sedan dess, inte förrän nu 30 år senare. Stundtals fick jag måla med vänster hand. Jag kunde inte lyfta en tillbringare vatten till maten vid middagen. Märkligt att det ger sig till känna nu, så långt efteråt.

Jag har sagt många gånger, behöver jag vackert väder då får jag det, så även i dag. Sista veckan har vi fått runt 40 mm regn, idag var det det bästa målarväder. När jag drog sista penseldraget small åskan till och det började regna inom ett par minuter Det var ingen fara med målningen, då det sista var målat under tak.

Jag hade en dunk till med målarfärg, med den ville jag helst inte öppna, utan lämna tillbaka oöppnad. Det var inte mycket färg kvar i min hink. Ska den verkligen räcka? ”Gode Gud välsigna målarfärgen”! sa jag. När jag strukit på lite extra på allt ändträ, fanns inte en droppe kvar i burken. ”Tack gode Gud för färgen amen”! (Ny text till bordsbönen)

10 av 36 buskar av mina Taxus Baccata Repandens, som jag köpte från Tyskland, reste runt med Postnord i tio dagar i full sommarvärme. När de väl kom fram släppte jag allt annat och stoppade ned dem i jorden. Så här gröna och fina är de nu.

Många som bygger hus, tänker mest kranar och knoppar i ädla metaller och det ena vassare prylen än det andra. Själv bryr jag mig knappt om sådant. Självklart vill jag ha stil på det, men inget extra pråligt. Jag valde väl tilltaget garage i två plan med golvvärme, stor klädkammare, mycket och stora garderober, all energi kommer från förrådet med kulvert in till huset, jag vill ha det tyst inne. I förrådet har jag värmepumpen och plats med stora hyllor på två väggar.

Jag skruvade upp mitt tidigare skidställ med krokar på en vägg, för att hänga upp av alla min grovarbetar- och målarkläder. Jag har en stol att sitta på, matta på golvet och en massa krokar att hänga av mig våta och smutsiga kläder. Det vore inte roligt att komma in med målarkläder i vårt fina hus. Detta är mitt sätt att bygga lite extra lyxigt.


Åtgärder

Information

10 responses

31 07 2021
Monica

Lilla huset blir fint! Och den växten, är det av marktäckande typ? Och visst är det skönt med var sak på sin plats och att kunna ha det så. Blir mycket mer harmoni och lugn.
Känner igen om skada, jag tränade ett trasigt knä sju dagar i veckan med egenhändigt ihopsatt program och med förnuft förstås. Det läkte ihop, tror efter ett år och det håller. Tror alla med samma skador opererades men jag ville inte det med lång rehab utan var igång hela tiden. När det hände hade jag semester och det värsta var då. Kan känna av det väldigt lite ibland men allt som knakade och hoppade ur och smärtade våldsamt är på plats🙏
Du kanske har överansträngt något i din skada och det kan nog komma upp efter lång tid. Hoppas du hittar något som du kan göra som hjälper. Ja jag äter nyponpulver sen knäskadan. Inte vågat sluta. Tror det hjälpte och hjälper till en viss del.
Roligt att se lilla huset färdigmålat sen men glöm inte att ta pauser ibland.

31 07 2021
Matts Torebring

Taxus Baccata Repandens är en Idegran, som växer på bredden och blir bara 50 cm hög, men en och en halv meter bred. Jag vill ha en vintergrön lågväxande plantering i tomtgränsen, för att inte skymma ned mot sjön.

Att träna upp ett knä, fattar jag inte att det går. Det är så mycket mera komplicerat. ”Allting går till dess att motsatsen är bevisad”, är min devis, kanske din också?

När min olycka hände, kunde jag inte tvätta mig under den armen, utan fick hålla i något och backa ett steg bakåt. Jag rustade just då en lokal och rollade en massa väggar. Min trasiga arm fick följa med skaftet upp och ned till färgrollern i flera veckor. Helt plötsligt kunde jag lyfta armen hemma en kväll.

Vi äter också nyponpulver sedan flera åt tillbaka och en massa annat också.
Allt gott till er.

31 07 2021
Husisblogg

En sån husplanering är helt i min manlige ägares smak, praktiskt.
Hoppas att det löser sig med både arm och höft och hoppas att det kanske varit för att du hållit igång så med vissa rörelser.
Allt gôtt

31 07 2021
Matts Torebring

Samma sak med en husbil på en mässa, jag tittar först på vad som ryms i bagaget. Utan bra förråd och utrymmen kan det kvitta.
Jag har målat högt ,över huvud taget och stått illa på en stege. Det kommer säkert att läka.
Allt gott till er.

31 07 2021
Nils-Åke Hansson

En hornsugga eller två och svensktillverkad slamfärg så hade boden varit röd nu.

31 07 2021
Matts Torebring

Alla hus måste ha samma färgkod enligt bygglovet. En matt ladugårdsliknande röd färg.

31 07 2021
Vår husbilsblogg

Det hör liksom till att få muskelsmärtor när man utför ovanliga moment liksom att måla i flera timmar. Det kan förmodligen undvikas genom att förbereda kroppen för ensidiga rörelser. Men, vem tänker på det när huset ska målas. Jag brukar också bara sätta igång och brukar även glömma bort att stretcha efteråt.

1 08 2021
Matts Torebring

Visst har någon sagt åt mig att stretcha, inte minst efteråt. Men vem tänker på det efter att ha målat några timmar. Märkligt ändå att gamla skador kommer fram långt senare i livet.

2 08 2021
Rolle o Carina

Nu blir nog lilla boden fin framåt när det blir klart snart!
Jobbigt med skador oxå,jag vet efter 2 knän som fått
opererats i menisken efter skador genom åren.
Och även fått cortison sprutor i bägge med,men jag tränar
så gott det går med sunt förnuft oxå!

Ha det gott/RegnKramar från havet🚍🌧😀

2 08 2021
Matts Torebring

Visst är det märkligt att det ligger kvar där i kroppen under många år, tills dess man är lite oförsiktig, då kommer det fram igen.
Sommarkram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: