Birgitta målar och jag slöar till

24 07 2021

Vi har avsatt tre till fyra lördagar för att måla boden. De första två timmarna idag, gick åt för att maskera, täcka och ta fram allt material. Sedan har vi oljat in hela boden med grundolja. Nja, det var inte riktigt sant, det blev en meter högt kvar på framsidan. Vi saknade ett par liter olja. Vi hade en 10 liter hink orörd och den kommer jag att byta ut mot en 2,5 liters hink. Nu återstår ett lager grundfärg och sedan två färdigstrykningar med röd och vit färg.

Förr hade vi det så, som Niklas sa till sin hustru: ”Pappa skötte allt ute och mamma allt inne, jag vill att vi gör lika dant”. Det föll inte i god jord. Så gör inte vi heller längre, Birgitta & jag hjälps åt med mycket idag. Birgitta har aldrig målat förr, men fick jobba med de låga och lätta partierna och det var hon riktigt duktig på. Nu tar det 24 timmar innan vi kan måla igen.

Själv stod jag högst upp på stegen och målade takfot och vindskivor. Jag kände mig inte alls piggelin, det är helt enkelt för varmt och helt vindstilla. Det mår jag inte bra av. Vi hade tagit ut en hel kylväska med nedkylt vatten och det piggade upp mig. Jag har respekt för att klättra på stegar, vare sig de står inne eller ute.

Boden har ett ganska skuggigt läge, så vi klarade av jobbet. Efter lite fika tänkte jag gå ett varv på tomten, med gräsklipparen och ta det som Toreman lämnar. Jag kände bara Wooov, detta gör jag inte i denna värme. Jag duschade istället och satte mig på ryggen i sängen en hel timma.


Åtgärder

Information

6 responses

24 07 2021
Monica

Ta det lugnt! Faktiskt är det första dan under hela den här värmeböljan som jag är helt slut. Lite oväntat men vi har inte haft regn alls förutom ett par fem-minutersskurar och nästan alltid 30 plus i norr. Har fått nog och ligger på sängen em, helt olikt mig. Lite inplanerat men inte livsviktigt. Otroligt trött på hettan fast jag knappt svettas men den tär.
Kanske jag i år fattar att jag inte är nån tonåring längre😄tänkt jag skulle köra igång nån träning men bara tanken utmattar än mer😌
Ni är duktiga men vila ifrån jobbet också. Jag ser en granne nu som bygger men han är bara 30, hur orkar du? Man tänker på nåt annat sa han i den gassande solen🌞medan maken kom in och la sig på golvet här🙂

24 07 2021
Matts Torebring

En tröst för mig, jag är inte ensam, ni och flera känner som jag och jag är inte sjuk. Jag känner inte riktigt igen mig själv längre.Tidigare obegränsade resurser att ta av. Nu måste jag lyssna på kroppen. Jag har fått lära mig att göra det. Händelserna under sista året har påverkat mycket inom mig. Analkande åskväder har jag jag alltid känt mig tung i huvudet av. Tryckande värme som nu, mår jag heller inte väl av. Vi kom till en camping i Frankrikes inland ett år. Där var det +40 grader. Jag var helt utslagen och gick inte en meter förrän det blev afton och lite svalare.
Allt gott till er.

24 07 2021
Husisblogg

Detta låter som livskvalité och smarthet. Att känna så och verkligen också låta sig få känna så och bara koppla av istället. Det är som mina ägare nu när de målar om huset, det ska bli färdigt innan vintern men ingen brådska.
Tycker allt Birgitta ser ut att vara en duktig målare och trevligt att göra saker och ting ihop.
Allt gôtt

24 07 2021
Matts Torebring

Du har så rätt Husis, ändå så ovant för mig att tänka så, men nu måste jag. Nu ska jag göra allt klart, vad än klockan blir, så tänkte jag förr och spikade takpapp på ett bygge, i månens sken långt in på natten.
Jag var rädd att Birgitta som är petnoga, inte skulle komma någonstans, men där hade jag fel, till min stora glädje.
Allt gott

24 07 2021
Husbilen Coralen

Blev en avsvalkande Mc-tur idag på förmiddagen med Gofikat med!
Efter det jag kom hem så åkte målarpenseln fram,måste hinna klar
med vår grund-målning,det blir såå snyggt med ny färg! 🙂
Gäller att dricka mycket i värmen så går det mycket lättare!

Varm Målar-Kram

25 07 2021
Matts Torebring

Jag hoppas att du hade med dig Carina på pallen bak och delade med dig av de bästa stunderna.
Vi ska också grundmåla nästa gång som ni, fast uppe på väggarna. Jag tycker det är roligt med alla som underhåller sina hus och inte bara bor i dem.
Sommarkram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: