Från storhetstiden till nuet

13 06 2021

Det är inte främmande för oss att stanna en natt på Ställplatsen i Mantorp. Det kostar bara 100 kr inkl. el & vatten. Vi stod helt ensamma under natten. Så tråkigt bara att se allt förfall som är där idag. Inte en enda krona läggs på underhåll. Nu är det mest en avfalls- & uppställningsplats runt omkring.

Här på före detta Östgöta Camping, har vi köpt samtliga våra husbilar, utom det sista Stora Kabe bekymret för fyra år sedan. Nu står allt tomt och öde. Här kunde vi sitta, ägaren Torgny och jag och tala om allt, som rör sig internt i ett företag. Den sista riktiga husbilen, var det Henrik Mård som tog över och sålde till oss i god Forsbergs anda.

En snabb fika på Hjälmaresund Camping & Café på vägen norr ut. Vad sägs om totala priset 60 kr, för detta fika? Två jättestora kanelbullar och två muggar kaffe. Kul att förena gammalt pristänkande med nytt.

Dagens resmål var Westerqwarns Ställplats & Restaurang. Detta skulle brännas ned berättar Lennart, men såldes sedan för 1 kr. I restaurangen åt jag den godaste pizzan i hela mitt liv. Den bjuder jag på i morgon. Jag var tvungen att säga till servitrisen, ”Jag kommer tillbaka i kväll och äter en till”.

Enormt stora ställplatser på riktigt grönbete. Jag har inget drag på bussen för att sätta för hästräfsan. Jag förstår att Irene & Lennart, med bloggen Lennarts Tankar, vill bo här nästan hela året. Nu fick vi även tillfälle att gratulera Irene på sin högtidsdag.


Åtgärder

Information

10 responses

13 06 2021
Monica

Så fint ni fick där på de två ställena, kaffe och kanelbulle hade vi gärna tagit nu. Vi planterar om krukväxter i mängd, ja maken är lite involverad😄och hade blivit väldigt uppiggad av både kanelbulle och pizza, vi får ta det en annan dag. Ha det fortsatt fint. Vädret idag varit skönt här och ser ut så hos er med.

13 06 2021
Matts Torebring

När man kan fika till humana priser, smakat det nästan dubbelt så gott. Vi fikade och nästan skrattade ”åt” alltsammans. Vi gick förbi en ”husvagn” i Benidorm i Spanien, han hade 53 krukor utanför sin husvagnstrailer, fast alla var olika kaktusar, kanske slår du detta? Vi önskar er en jättefin fortsättning på sommaren

13 06 2021
Monica

Haha, jag räknade, har 20 nu, och det räcker, men känner igen det där 53 …
Ha det fortsatt så gott och fint.

14 06 2021
Matts Torebring

Det var inte lite, hoppas att du har självbevattning.
Allt gott

13 06 2021
Rolle o Carina

Ja tråkigt när det förfaller det som förut varit en stor handlare!
Vi har oxå övernattat där ett antal gånger genom åren.
Westerqvarn verkar vara ett riktigt poppis ställe det faktiskt!

Ha det fortsatt gott/BobilsKramar

14 06 2021
Matts Torebring

Dörren till toa, dusch och tvättmaskin är igenlåst. Dörren till latrintömning i en toalettstol, är uppställd med en sten. Alla eluttag är mer eller mindre defekta. Det mesta hänger på tre kvart. Så tråkigt, för det har varit roligt och smidigt att stanna här.
I Westerqwarn är det helt tvärtom, där rustas det.
Sommarkram
.

13 06 2021
Husisblogg

Den där platsen har ägarna hört gott om men aldrig fått tillfälle att stanna där. Men HERDEN ser verkligen ut att stå bra.
Pizza och kanelbullar av hög standard, låter allt som en bra början på er resa.
Allt gôtt

14 06 2021
Matts Torebring

När dina ägare fått lite mera info i eftermiddag, kommer du att få åka hit.
Endast det bästa är gott nog.

14 06 2021
Jörgen A

Ja, nog är det sorgligt att se vad som händer där. Bor bara några kilometer därifrån så åker förbi flera gånger i veckan och det känns så trist att se förfallet. Ställplatsen kan ju nästan kvitta nu låter det som.
Men allt hopp är inte ute på husbilsfronten i Mantorp trots allt. Några yngre killar har startat igång försäljning av begagnade husbilar/husvagnar med tillhörande verkstad i Mantorp. Så vem vet, kanske behöver de större lokaler i framtiden. De har helt rätt anda och mycket bra service så det kommer säkert gå bra för dem.

14 06 2021
Matts Torebring

Tack för din kommentar och roligt att det kan vara något på G.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: