Kunde blivit mer än viltolycka

1 06 2021
På väg till jobbet idag.

Gräset är redan minst en meter över mark utmed cykelbanan på min väg till jobbet. Gräset måste ha växt med tio tals cm varje dag nu. Här kan många djur gömma sig.

Arkivbild från hemma

Jag tycker att det var osmakligt att lägga ut ett påkört rådjur, därför tog jag inga kort heller, när nedan hände.

En enkel skiss på olycksplatsen.

Det är söndag morgon och Matts tar bilen till Hullaryds Handelsträdgård för att köpa en bukett blommor till Mors dag. Några km från Hullaryd, ligger det ett påkört rådjur på mittlinjen. Förlåt mig, jag stannade inte, för jag trodde att det redan var anmält. Jag ångrar mig och skall aldrig göra om det. Tjugo minuter senare kommer jag tillbaka till platsen. Rådjuret ligger kvar på mittlinjen. Djuret hade släpats med bilen, i minst tjugo meter. Kör du ett tungt fordon med släp, tror jag ingen förare märker, om till och med en älg hamnar mellan lastbilen och släpet, ännu mindre ett rådjur.

Nu stannar jag på vägkanten och samtidigt stannar en bil till på andra sidan. Han är snabbare än jag och på väg att dra ut det trasiga rådjuret till vägkanten. Vi står på var sin sida om vägen, vi har båda varningsblinkers påslagna.

NU KOMMER DET EN BIL, I SÄKERT MINST 90 KM HASTIGHET (på 80 km väg) OCH I FULL RACERFART KÖR SLALOM MELLAN OSS TVÅ BILAR OCH DET DÖDA RÅDJURET PÅ VÄGEN.

Jag tappade nästan talförmågan, jag blev chockad över en bilförares beteende. Tack Gode Gud, att jag inte är vägarbetare tänkte jag, så här har de det säkert för jämnan. Jag ringde Polisen och anmälde viltolyckan. Personen i tjänst var mycket tacksam för samtalet, ingen hade ringt innan. Nu hade det gått säkert minst en halvtimma, kanske timmar som tådjuret legat på vägen.


Åtgärder

Information

8 responses

1 06 2021
Husisblogg

Ja vad ska man säga, helt galet och undra om personen i bilen fattade vad som kunde inträffat.
Allt gôtt

1 06 2021
Matts Torebring

Det saknas sunt förnuft hos många idag, här fanns en till.

1 06 2021
Rolle o Carina

Ja det finns alldeles för många ovarsamma i trafikens hets av idag!
Det ser man bara när man åker med Bobilen och även Mc:n!
Helt förskräckliga omkörningar av vuxet folk som verkar sakna vett
och etikett i trafiken av idag,det gäller att vara på vakt.
Hemskt när man kör på djur,men man lär ju stanna och se hur det är!
Hittills har vi klarat oss från att köra på nåt tack och lov!

Ha det gott/SommarKram

1 06 2021
Matts Torebring

Jag säger bara, stackars vägarbetare som måste leva med detta varje dag. Själv håller jag ögonkontakt med bilarna, om jag är ute och går på trafikerad väg. Det är otäckt att det inte finns någon som helst hänsyn hos en del.
Sommarkram

1 06 2021
Monica

Man blir chockad och jag vet inte vad som är fel och varför dess risker och att utsätta andra förutom sig själva. Hålls hastigheten så hetsar någon om i kurva t o m och där står en älg och tvärnit då av den hetsige. Alldeles för mycket av denna hets. Och brist på omdöme. Allt ökar av galenskap.

2 06 2021
Matts Torebring

Lika slarvigt som beteendet är på många andra områden, lika slarvigt är beteendet i trafiken. På en av gatorna jag går till och från jobbet är det 40 km, många kör det dubbla. Ibland är jag rädd att något händer. Själva envisas vi med att hålla hastigheten, detta är inte uppskattat av alla.
Det bästa

2 06 2021
Margaretha Lillvik

Kanske därför Rådjuret dog……en bilist i för hög hastighet. Ibland undrar man hur de kunde få körkort? Med varningsljus på och ni på var sida om vägen, då undrar man hur den föraren tänkte, när han åkte ”slalom”. Så bra att du anmälde!

2 06 2021
Matts Torebring

Jag stod där och kände mig helt mållös, det tog en bara stund innan jag återhämtat mig. Som du skriver, hur har några fått sin körkortsutbildning?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: