Vi stannade kvar i Kinna

8 05 2021
Boråsvägen i Kinna

Det var minusgrader ute, när vi vaknade idag på ställplatsen i Kinna. Då bestämde vi oss för att stanna kvar en dag till. I annat fall skulle det ha blivit Stadsparken i Ulricehamn. Skönt med el och en fin ställplats där vi står i Kinna.

Kinna och Marks kommun med nära 35 000 invånare ,känns lite helt fantastiskt, här mitt ute på landsbygden. Tio-talet restauranger, tre konditorier, flera modebutiker, tre optiker, tre banker och allt ligger nära ställplatsen. Dessutom nära till Skene och Hyssna, med en av Sveriges största järnhandlare samt ett par av Sveriges största husbilshandlare.

Det blev pizza idag

Vi gick en runda på förmiddagen och en restaurangrunda i afton. Det stod flera bilar utanför, pizzerian låg rakt över gatan till kommunhuset, huset såg fräscht och nästan nybyggt ut. Här gick vi in. Inte den vanliga torftiga pizzeria miljön, sköna stolar, fina bord, ny inredning och framför allt en jättegod pizza med mycket fläskfilé.

Här går gränsen för vad jag äta upp

I går åt vi finmat, idag valde vi lite enklare. När ställplatsen är gratis, ger vi gärna dessa pengar till handeln i stället. Nu kommer varje resa till Kinna/ Hyssna, när vi behöver hjälp med husbussen, bli en resa med nöje.


Åtgärder

Information

5 responses

8 05 2021
Husisblogg

Den inställningen har mina ägare också, en gratis plats ja då gynnas de lokala handlarna lite extra. Det verkar vara en mysig stadskärna och det med bageri låter extra gott i min manlige ägares öron..😀.
Allt gôtt

8 05 2021
Matts Torebring

Visst är det mysigt, mitt ute på landet. Hon sa i bageriet som sålde bröd till oss, ”Detta är beroendeframkallande, så gott är det.” Det är kul när allt möjligt gott finns inom räckhåll, där man bor.
Allt gott

9 05 2021
Rolle o Carina

Vilket härligt ställe Kinna,bra ställplats och nära till allt där!
Klart man då gynnar både fik och restauranger!
Pizzan såg ju verkligen god ut,vi brukar oxå gilla det ni vet 🤪🤪

Ha det gott/ Kramar

9 05 2021
Matts Torebring

Du får alla rätt, så trevligt, vilket utbud, så nära till att, men ändå småskaligt. Jag glömde skriva att det finns Jättegod mjukglass också på ställplatsen. Tänk så mycket roligare att åka hit på service, i stället för att åka till Tenhult.
En blöt kram

12 05 2021
FREEDOMtravel

Intressant! Min (Helenas) moster bor i Örby, tror att det är nära Kinna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: