Välkomna till Spakarps Plantskola

2 05 2021

Jag frågade våra vänner igår, var köper ni era fruktträd? Innan jag handlade på nätet, handlade jag oftast av Lasse på Växtkraft i Vetlanda. I dags känns de så splittrades med allsköns inredning i sin butik. Jag hade inte en aning om Spakarps Plantskola tidigare. En liten skylt vid Ingarps Trä, mellan Eksjö och Vetlanda, avslöjade idag var de fanns. Efter en massa krokiga småvägar var vi där. Naturligtvis fullt av bilar och kunder.

Tre fruktträd med hem

Jag är ingen finsmakare av frukt, men vår medhjälpare på Spakarp, ville veta var vi bodde, hur långt vi hade till grannar, om vi hade fruktträd innan, om vi bodde vid en sjö med mera. Får du inte rätt träd får du ingen polynering och du får inga äpplen. Naturligtvis full planterings instruktion. Denna service har jag inte varit med om tidigare. Ja ni ser resultatet i bilen på väg hem. Två äppelträd, ett klarbärsträd, tre säckar specialjord, tre gnagarskydd samt tre plastsäckar för att kunna ta med allt hem.


Åtgärder

Information

8 responses

2 05 2021
Husisblogg

Spännande att följa när de första äpplena kommer.
Sådana där lokala butiker brukar ju vara bra.
Allt gôtt

2 05 2021
Matts Torebring

Väljer du inte rätt sort, sa hon, får du inga äpplen. De måste kunna polynera sig med varandra. Jag fick väldigt gott intryck av butiken.
Det bästa

2 05 2021
Monica

Intressant och roligt att ni hittade ett sånt bra ställe. Fick också veta att två äppelträd behövs om ingen granne har några. Och att de är rätt dyra men blir det äpplen så är det roligt. Kanske tar några år. Vi ser oss också omkring och upptäcker ställen som vi inte haft en aning om. ”Stockholmare” imponerade, hör med kära dotter var hon hittar allt, det är mamma säger hon😊. Ha det så fint i veckan, vi väntar fortfarande på våren.

2 05 2021
Matts Torebring

Denna gången har jag mer sett till att det blir en lantligt inramad trädgård, en trädgård som jag växt upp med. Jag ser fruktträden mer som en dekoration, men naturligtvis jätteroligt om det blir riktigt goda äpplen. Körsbären får jag väl slåss med getingarna om.
Allt gott till er i veckan

3 05 2021
Rolle o Carina

Gott med äpplen direkt från trädgården,bara ut och plocka!
Men vårt gamla träd ger inte många som det är nåt med.

Ha det gott/RegnKram

3 05 2021
Matts Torebring

Jag ser fram emot att Birgitta gör äppelpaj, äppelmuffins och mycket annat gott. Ta fram sågen och ta ned ditt för gamla träd, så du får ”Stihl” på det och goda äpplen hemma.
Vår kram

3 05 2021
Elisabeth

Så spännande med nya äppleträd. Mycket nya sorter ny , som jag inte har kläm på. Äpplen kan man verkligen göra mycket gott av, förutom att äta dem solvarma.

4 05 2021
Matts Torebring

Vi har ju byggt en lada på ledet och då måste det finnas äppelträd, även om det bara skulle vara till prydnad.
Allt gott

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: