Leabruten är småländska

7 03 2022
Skiftombyte och jag kör truck i Tomteverkstan.

Som oftast stängs dörren till Torebrings stora Tomteverkstad när julen är över. Inte ens allt emballage blir alltid uppställt i hyllorna igen. Sedan kommer det hem emballage och påskägg i stora leveranser och hur lätt är det inte att det bara ställs in. Så var det även i år, fast mycket mera än vanligt.

För att hinna storstäda hela lokalen måste alla golvytor bli fria, och då var jag den ende som frivilligt kunde ta på mig detta. Jag vet hur allt skall vara nu när vi packar påskägg istället för Tomtelådor. Jag har kört mycket truck i mitt liv, fast de truckar som vi har nu är, inte mina favoriter. Denna ganska lilla truck lyfter hela 1 600 kg upp till 6 m. Det har respekt med sig när man är en ovan förare.

När dagen var slut återstod bara storstädningen och det har vi ordinarie personal till. Men ack vad stel jag var i kroppen. Det blev en skjuts hem av Birgitta, för jag kunde knappt gå. Jag googlade på ”Leabruten” och fick svaret att det är småländska och betyder helt enkelt stel i lederna.


Åtgärder

Information

6 responses

7 03 2022
Husisblogg

Nu kommer musklerna fram, för annars kan man väl inte vara leabruten.
Allt gôtt

7 03 2022
Matts Torebring

”Du rolig Husis!” Kanske är de otränade också …
Det bästa

8 03 2022
Rolle o Carina

Ja det gäller att hålla igång alla muskler på våra kroppar!
Vi underhåller dom i skogen och lite annat 🙂

Ha det gott/SolKram

8 03 2022
Matts Torebring

Det gör ni rätt i, ni är duktiga som få.
Vårkram

8 03 2022
Monica

Ta det lilla lugna säger jag. Kul att du nämner påsk, våra hus här är i en parkliknande miljö och igår var det påskfjädrar i en hel del buskar så en tant, ja äldre än jag😃tog tag i mig och undrade om det var påsk. Men jag tänkte att all färg behövs så inte mig emot.

Sen köpte jag påskmust, och så god den var, lite syrlig och smakrik och hittade äntligen en rad med vårblommor. Maken sa att de dör ju om du sätter ut dem men det ska jag se till att de inte gör. De behövs också mer än någonsin. Det vackra att titta på.
Men isigt ännu.
Lite kul när en granne berättade att kommunordföranden socialdemokrat ( ja hen lever mycket i sin bubbla men som många säger kan man ju hoppa in i politiken själv), fått en specialbehandling på sin gångväg till sitt hem, isfritt. Någon test var det att få vägen helt isfri. Grannen hade hoppat på hen och frågat om övriga gångvägar … Nej dem hade hen inte tänkt på och det kostar ju skattebetalarna …
Ha det så bra nu i fortsättningen och ta det lite lugnare.

8 03 2022
Matts Torebring

Jag tycker att jag tar det väldigt lugnt nu för tiden, jämfört med för bara några år sedan.
Nästa gång får du lägga med ett påskfoto på där ni bor, det låter spännande med allmänt påskfirande och dessutom redan nu.
Tydligen finns det oligarker, eller kanske rättare sagt, människor som skor sig på andras bekostnad nära inpå knutarna här också.
Allt gott till er

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: